Zonnepanelen Wilhelminaoord kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Wilhelminaoord? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en hebben een prima rendement. Aan de hand van zonnepanelen op je woning wek je je eigen zonne-energie op. Gezien de dalende prijzen van de panelen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en een aantrekkelijke salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? D.m.v. deze pagina ontdek je handige toelichtingen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Wilhelminaoord!

zonnepanelen installateur 8384
 • Lagere energierekening.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode8384
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Wilhelminaoord mei 2024

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Er zijn gemeenten met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via hun online portaal www.gemeentewesterveld.nl check jij hoe het ervoor staat in de gemeente Westerveld. Onduidelijke informatie? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Verder is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit kan oplopen tot wel €700,00. Bovendien bestaat er een interessante salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Westerveld zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Met behulp van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Wilhelminaoord
Direct zonnepanelen bestellen? In Wilhelminaoord bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening. Deze groene leningen waarmee consumenten verrassend voordelig een groene lening kunnen nemen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Op dat moment mag iedereen de BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Hierop zit 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5475), dan pak je al €1149,75. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je terugleveren aan het net. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit staat bekend als salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Wat dat betreft is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en varieert tussen de €0,045 en €0,09

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit komt niet alleen ten goede van onze aardbol, daarnaast ook op het gebied van financiën. Pakweg 500.000 huizen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen is gebaseerd op het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe betaalbaarder het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Wilhelminaoord variëren tussen de €5000 en €6900 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in staat voor pak ‘m beet 3010 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Engie of Oxxio betaal je daarvoor ongeveer €677,25 (tarief mei 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Wilhelminaoord bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het volgende overzicht doorzoek je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117907€3425 – €4375€400
2305012€5300 – €5750€675
3360014€5925 – €6175€775
4402018€6500 – €6750€940
5452019€6925 – €7175€1000
6507021€7475 – €7800€1070

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het voldoet aan een aantal richtlijnen: een schuin/plat dak met genoeg plek, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is ideaal), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Ook is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Mede door de zonnepanelencheck Wilhelminaoord lees jij de toepasbaarheid voor uw dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wilhelminaoord is 3150 kWh. Hiervoor heb je nodig ongeveer 10 pv-panelen van 295 wattpiek. Let op: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je er ook minder te leggen. Houd ook rekening met de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 875 kWh zijn 4 panelen genoeg, voor 1850 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2900 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3900 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is ongeveer gelijk. De doorsnee consumenten installeren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er is ook een all-black variant. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed zijn er dunne-film PV-panelen. Deze panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning verplicht in Wilhelminaoord?

Puur voor zonnepanelen op uw woning is een vergunning niet aan de orde. Dit is wel het geval bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaal is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-wilhelminaoord

Een zonnepanelen-installateur vinden

Goede zonnepanelen bedrijven in Wilhelminaoord vergelijken? Met het onderstaande stappenplan vergelijk jij binnen enkele minuten een uitstekende specialist in de buurt. Het merendeel van de adviseurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Beperk je niet alleen tot de verkoopprijs. Let ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Spreken we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het uitgangspunt een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Beschrijf het soort woning. Het soort dak (plat + schuin) en de focus-richting van het dak zijn van groot belang. Kies tevens een dag en tijdstip voor installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De specialist levert jou dan ook professioneel zonnepanelen advies in Wilhelminaoord.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn uw voornaam + achternaam, een (vast) telefoonnummer en een e-mailadres. Dan is het duidelijk hoe je te bereiken bent in het geval er extra info nodig is. Daarna ontvangt u ook de voorstellen (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  In 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van adviseurs die actief zijn in de regio. Beperk je niet alleen tot de goedkoopste prijzen, maar wees scherp op certificaten en keurmerken (voorbeelden zijn CE-keurmerk, Recyclage, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en vraag naar recente projecten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dak te klein voor zonnepanelen, of kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er bestaan vele duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan gebouwendie een stuk van het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf ongeveer €22,50 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Westerveld.
 • Je kunt een zonnedeel kopen bij bedrijven als www.greencrowd.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Wanneer het contract eindigd (standaard 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Bijvoorbeeld met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Wilhelminaoord op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Drenthe
Zo’n zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Vergeet niet: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Gaat het om een project in je eigen buurt (Diever, Wapse, Zorgvlied, Dwingeloo, Lhee, Eemster, Geeuwenbrug, Dieverbrug, Havelte, Uffelte, Wapserveen, Vledder, Frederiksoord, Nijensleek, Vledderveen, Wilhelminaoord, Doldersum, Boschoord)? Als dat het geval is mag je ook de belasting op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). Het is een must dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie vormt (postcodes 8384).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!