Zonnepanelen Geeuwenbrug kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Geeuwenbrug? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en besparen je geld. Geholpen door krachtige zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Ten gevolg van de aantrekkelijke paneel prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is mijn dak geschikt? Wat is het rendement na 10 jaar? Door onze website ontdek je accurate info die helpen bij zonnepanelen kopen in Geeuwenbrug!

zonnepanelen installateur 7985
 • Makkelijk geld besparen.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode7985
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Geeuwenbrug mei 2024

De landelijke subsidiepot is er helaas niet meer. In diverse gemeentes vind je interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via de website www.gemeentewesterveld.nl bekijk je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Westerveld. Kan je het niet vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Op die manier bespaar je zo €900,00. Daarbij noemen we de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Westerveld zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Door middel van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Geeuwenbrug
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Geeuwenbrug kan je bijv. gebruik maken van Groene lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor gezinnen met een interessante rente een afbetalingsregeling kunnen nemen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Wat dat betreft kan jij de aankoop BTW aanvragen voor teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5825), dan is het belastingvoordeel al €1223,25. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Ontbreekt het je aan tijd? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je de gehanteerde stroomprijs. Met een duur woord heet dit salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Wat dat betreft betaald de leverancier minder voor deze extra zonnestroom. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en vinden we terug tussen de €0,03 en €0,095

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 5% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor het klimaat, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al ruim een half miljoen woningeigenaren kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen komt tot stand door het type/merk, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe goedkoper het wordt. Dit komt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De actuele kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Geeuwenbrug liggen tussen de €5300 en €6400, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Verwachte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat voor ongeveer 2910 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Budget Energie en/of Powerpeers betaal je daarvoor zo’n €654,75 (vergoeding mei 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Geeuwenbrug bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hieronder vind je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120707€3500 – €4300€400
2304012€5075 – €5775€675
3328015€5975 – €6225€700
4391016€6550 – €6825€940
5434019€6900 – €7175€1030
6484023€7400 – €8075€1050

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het overeenstemt met een aantal regels: genoeg ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (zuiden is aan te raden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat de panelen kan dragen. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Mede door de zonnepanelencheck Geeuwenbrug achterhaal jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Geeuwenbrug is 3150 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig rond de 12 pv-panelen van 295 wattpiek. Toelichting: dit zijn doorsnee statistieken. In jouw geval kan het heel anders zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je er ook minder te leggen. Let ook op het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 5 panelen toereikend, voor 1825 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2975 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 4000 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. De meeste consumenten kiezen voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Overigens onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Hoe zit het met een vergunning in Geeuwenbrug?

Voor PV-panelen op een woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Dikwijls is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-geeuwenbrug

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Geeuwenbrug vergelijken? Door gebruik te maken van de adviezen van onze specialisten tref je zonder problemen een goede specialist in de buurt. Verscheidene installateurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je verschillende merken en opties kunt zien. Er is meer dan alleen de aanschafprijzen. Check ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Gaat het om een particuliere of zakelijke vraag? Gaat het om een woning in privé-bezit? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project beschrijven

  Verduidelijk de eigenschappen van de woning. Het soort dak (schuin & plat) en de ligging van het huis zijn daarin van belang. Selecteer ook een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De expert geeft op die manier actueel zonnepanelen advies in Geeuwenbrug.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Wat we willen weten zijn voorletter + achternaam, tel. nr. en het mailadres. Dan is het helder hoe we je het beste kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Bij de laatste stap versturen ze de voorstellen (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In een week volgen er offertes van installatiebedrijven uit de regio. Kijk verder dan de aanbieder met de laagste prijs, maar vraag ook om kleine lettertjes/certificaten (zoals bijv. CE-keurmerk, Recyclage, TÜV keurmerk, VDE keurmerk) en referenties. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Zit je in een huurhuis, is het dak te klein voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Belangrijk: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er bestaan allerlei prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor ondernemingen die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, al vanaf €20,00 per 4 weken. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Westerveld.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via initiatieven zoals Greencrowd.nl. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na het verstrijken van de periode (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Zoals met buren zonnepanelen laten plaatsen in Geeuwenbrug op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een dergelijk zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. Jouw stukje zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Vergeet niet: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Betreft dit stroom van panelen in de buurt (Diever, Wapse, Zorgvlied, Dwingeloo, Lhee, Eemster, Geeuwenbrug, Dieverbrug, Havelte, Uffelte, Wapserveen, Vledder, Frederiksoord, Nijensleek, Vledderveen, Wilhelminaoord, Doldersum, Boschoord)? Dan kan je ook de belastingen op energie afhalen van jouw energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). De eis is dat je met buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 7985).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!