Zonnepanelen Wapserveen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Wapserveen? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en fiscaal aantrekkelijk. Via het zonnepanelen-systeem wek je in eigen beheer groene stroom op. Ten gevolg van de dalende inkoopprijs, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de terugleververgoeding (saldering) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? D.m.v. deze website check jij veelzijdige details m.b.t. zonnepanelen kopen in Wapserveen!

zonnepanelen installateur 8351
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode8351
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Wapserveen mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie bestaat niet meer. Verscheidene gemeentes werken met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via hun online portaal www.gemeentewesterveld.nl lees je wat er precies mogelijk is in de gemeente Westerveld. Kan je hier niets over vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Bovendien bestaat er een interessante salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Westerveld kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • D.m.v. de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Wapserveen
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Wapserveen kan je onder andere een beroep doen op de Groene lening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huishoudens tegen een lage rente een groene lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Als dat het geval is kan je de betaalde BTW van de aankoop terugvorderen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5075), dan profiteer je al van een korting van €1065,75. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Daarvoor krijg jedezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Wat dat betreft ontvang je een lagere vergoedingvoor de “teveel” terug geleverde stroom. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en vinden we terug tussen de €0,045 en €0,10

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 4 procent rente. De win is er niet alleen voor het klimaat, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Zo’n 750.000 gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen hangt af van de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe goedkoper het wordt. Dit komt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De actuele kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Wapserveen variëren tussen de €5400 en €6300 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat gelijk aan circa circa 2850 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Eneco en Qurrent betaal je hiervoor wel €641,25 (vergoeding mei 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Wapserveen kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hieronder bekijk je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118008€3400 – €4275€440
2302011€5300 – €5775€500
3360014€5900 – €6200€700
4398018€6375 – €6750€930
5445020€7100 – €7275€980
6520021€7425 – €7900€1070

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het overeenstemt met een aantal condities: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is het efficiëntst), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Overigens is een hellingshoek van 36 graden het beste. Mede door de zonnepanelencheck Wapserveen bekijk jij of jouw dak geschikt is. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wapserveen bedraagt 3150 kWh. Hiervoor zijn benodigd rond de 12 zonnepanelen van 280 wattpiek. Let op: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met een hoger vermogen hoef je er ook minder te leggen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 950 kWh zijn 5 panelen passend, voor 2000 kWh zijn dat er 8, voor 2825 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3900 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. Meer dan 50% van de klanten geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Tevens kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit type panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De investering is laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning verplicht in Wapserveen?

Bij het installeren van zonnepanelen op het huis is een vergunning niet noodzakelijk. Dit is wel het geval bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In algemene zin is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-wapserveen

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Wapserveen vergelijken? Gebruikmakend van de uitleg die hierna komt tref jij zonder problemen een betrouwbare vakspecialist in jouw omgeving. Sommige installateurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk niet alleen naar de prijs. Check ook relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Hebben we het over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het een particuliere woning of huurwoning? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Omschrijf het project

  Definieer de eigenschappen van het huis. Het soort huis (plat of schuin) en de oriëntatie van het huis zijn van groot belang. Kies tevens een ideale leverdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De installateur voorziet jou dan van betrouwbaar zonnepanelen advies in Wapserveen.

 4. Overige gegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn gegevens als: je voor- en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het mailadres. Op die manier is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen leggen voor eventuele vragen. Nadien krijgt u natuurlijk de voorstellen (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 7 dagen volgen er offertes van experts die goed staan aangeschreven. Er is meer dan alleen de voordeligste tarieven, maar let ook op voorwaarden/keurmerken (je kunt denken aan IEC keurmerk, RoHS certificaat, CE-keurmerk, TÜV keurmerk) en verhalen van andere klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, is het dak te klein voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Dit is geen issues meer: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We onderscheiden meerdere mooie collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan organisaties die een stuk van het dak over hebben voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, al vanaf +/- €35,00 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Westerveld.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via concepten als Zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na de gekozen periode (meestal 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Onder andere met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Wapserveen op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een speciaal zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar je kan er ook fors mee besparen. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verrekend met de energienota. Goed om te weten: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, het is exclusief de belasting op stroom. Spreken we over een regionaal project (Diever, Wapse, Zorgvlied, Dwingeloo, Lhee, Eemster, Geeuwenbrug, Dieverbrug, Havelte, Uffelte, Wapserveen, Vledder, Frederiksoord, Nijensleek, Vledderveen, Wilhelminaoord, Doldersum, Boschoord)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de stroom-belasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). De regel is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 8351).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!