Zonnepanelen Dieverbrug kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Dieverbrug? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en men kan er flink door besparen. Door middel van zonnepanelen op jouw woning wek je zelf energie op uit de zon. Mede door de dalende prijzen van de panelen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de terugleververgoeding (saldering) stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan het ook op mijn huis? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Door middel van deze pagina vind jij bruikbare aanbevelingen aangaande zonnepanelen kopen in Dieverbrug!

zonnepanelen installateur 7984
 • Minder betalen voor stroom.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Los van de energieleverancier.
 • BTW terugvragen.

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode7984
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Dieverbrug mei 2024

De landelijke subsidiepot kan je niet meer aanvragen. In sommige gemeentes zijn er interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via hun online portaal www.gemeentewesterveld.nl check jij welke regelingen er zijn in de gemeente Westerveld. Is dit voor jou onduidelijk? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Ook is er ook een bruikbare salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Westerveld zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Aan de hand van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Dieverbrug
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Dieverbrug kan je aan de slag met o.a. de GreenLoans lening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee consumenten verrassend voordelig een lening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Wanneer je in die categorie valt kan je de BTW op aankoop en installatie terugkrijgen. Het gaat hier om 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5800), dan is jouw winst al €1218. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Heb je hier geen tijd voor? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert lever je terug aan het energienet. Voor dit stukje elektriciteit krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Dit noemen we salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Op dat moment zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de “teveel” terug geleverde stroom. Dit staat bekend als terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en vinden we terug tussen de €0,035 en €0,09

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit is niet alleen goed voor de aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Om en nabij een half miljoen investeerders hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafprijzen
De totale kosten van zonnepanelen is gebaseerd op het soort en merk, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te rendabeler jouw investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Dieverbrug fluctueren tussen de €4500 en €6400, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen draait uit op ongeveer 2900 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Budget Energie en Vandebron staat dit al gauw gelijk aan €652,5 (prijs mei 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Dieverbrug kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hierna check jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118207€3475 – €4250€380
2276011€5100 – €5875€550
3331014€6025 – €6225€850
4380017€6550 – €6600€920
5464019€7025 – €7225€1010
6501023€7525 – €8100€1060

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het voldoet aan een aantal eisen: voldoende ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat sterk genoeg is. Eveneens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Wegens de zonnepanelencheck Dieverbrug bekijk jij of jouw dak geschikt is. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Dieverbrug bedraagt 3150 kWh. Dit kan je zelf genereren met plusminus 11 zonnepanelen van 285 wattpiek. Disclaimer: we spreken hier over een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er minder nodig. Kijk ook goed naar veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 925 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen toereikend, voor 1975 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2850 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3900 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. Veel investeerders kopen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Overigens vinden we dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De aanschafkosten liggen lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Moet ik een vergunning aanvragen in Dieverbrug?

Bij het installeren van zonnepanelen op uw dak hoef je geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Meestal is een vergunning noodzakelijk als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-dieverbrug

Een zonnepanelen-installateur vinden

Direkt zonnepanelen bedrijven in Dieverbrug vergelijken? Gebruikmakend van onze stappenplan kies jij vandaag nog een uitstekende aanbieder in jouw omgeving. Verscheidene installateurs hebben een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk verder dan de aanschafprijzen. Bekijk ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Praten we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Praten we over uw eigen woning of een huurhuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Specificeer zo specifiek mogelijk het huis. Het type huis (schuin & plat) en de geografische ligging van de woning zijn essentieel. Selecteer ook een installatiedatum die uitkomt. Vul gerust het opmerkingenveld in. De expert geeft jou dan goedzonnepanelen advies in Dieverbrug.

 4. Verstrek de contactgegevens

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Van belang zijn uw voornaam + achternaam, telefoonnummer en e-mailadres. Daardoor weten wij ook hoe we contact kunnen opnemen in het geval er extra info nodig is. Bij de laatste stap verzenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van experts die actief zijn in de regio. Beperk je niet alleen tot de goedkoopste aanbieder, maar vraag ook om eventuele keurmerken (zoals bijv. VDE keurmerk, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk) en reviews van klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Er zijn goede alternatieven: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er zijn verscheidene duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor verenigingen die een stukje dak willen volleggen met zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf plusminus €40,00 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Westerveld.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via onder andere Zonnepanelendelen.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Zodra de contractperiode is verstreken (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Je kunt denken aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Dieverbrug op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een speciaal zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het levert ook euro’s op. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt afgetrokken van je energierekening. Vergeet niet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Betreft het zonnestroom uit de buurt (Diever, Wapse, Zorgvlied, Dwingeloo, Lhee, Eemster, Geeuwenbrug, Dieverbrug, Havelte, Uffelte, Wapserveen, Vledder, Frederiksoord, Nijensleek, Vledderveen, Wilhelminaoord, Doldersum, Boschoord)? In dat geval mag je ook de belasting op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). De eis is dat men met verschillende buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 7984).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!