Zonnepanelen Boschoord kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Boschoord? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en winstgevend. Dankzij zonnepanelen bij je huis wek je zelfstandig duurzame stroom op. Door o.a. de hogere wattpiek per zonnepaneel, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) besluiten meer en meer mensen te investeren. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoe zit het met kosten en het rendement? Via deze pagina check je samengestelde adviezen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Boschoord!

zonnepanelen installateur 8387
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode8387
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Boschoord mei 2024

De landelijke subsidiepot is er niet meer sinds 2013. In diverse gemeentes vind je speciale regelingen en/of leningen. Bij het energieloket op www.gemeentewesterveld.nl bekijk jij wat de regels zijn in de gemeente Westerveld. Is er niets over te lezen? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Bovendien is er nog een royale salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Westerveld is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Aan de hand van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Boschoord
Direct zonnepanelen bestellen? In Boschoord kan je een beroep doen op o.a. de Groene lening. Dit zijn interessante leningen waarmee consumenten extra voordelig een speciale lening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Dan kan je de BTW op aankoop en installatie aanvragen als teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5525), dan is het belastingvoordeel al €1160,25. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor deze elektriciteit ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Wat dat betreft betaald de leverancier minder voor de “teveel” terug geleverde stroom. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en komt vaak uit tussen de €0,035 en €0,09

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. De win is er niet alleen voor onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Circa 600.000 woningen hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt bepaald door de fabrikant, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe goedkoper het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De actuele kosten van een aanbieding met 10 panelen in Boschoord liggen tussen de €4400 en €6000, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa ongeveer 3030 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Budget Energie en Powerpeers betaal je hiervoor wel €681,75 (tarief mei 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Boschoord kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hieronder bekijk je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117907€3675 – €4325€400
2294012€5225 – €5725€500
3333014€5975 – €6125€750
4394016€6500 – €6800€890
5445019€6975 – €7150€990
6517023€7400 – €8050€1080

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het klopt met een aantal richtlijnen: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een positie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Eveneens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Boschoord bekijk jij de geschiktheid van je dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Boschoord is 3150 kWh. Hiervoor heb je nodig circa 11 zonnepanelen van 325 wattpiek. Belangrijk: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 zonnepanelen passend, voor 1950 kWh moet je rekenen op 8, voor 2975 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3850 kWh gaat het om 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. Bijna alle bewoners verkiezen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Verder kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De aanschafkosten liggen lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Welke vergunning moet ik hebben in Boschoord?

Puur voor PV-panelen op uw dak geldt er geen vergunningplicht. Dit geldt niet voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaliter is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-boschoord

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Boschoord vergelijken? Dankzij het advies hieronder vergelijk jij moeiteloos een deskundige vakspecialist in jouw streek. Een aantal aanbieders beschikken over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk niet alleen naar de tarieven. Vraag ook om relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je ontvangt alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Treft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Treft het uw eigen woning of een huurhuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Verduidelijk de karakteristieken van de woning. Het genre dak (plat en/of schuin) en de ligging van het huis zijn cruciaal. Selecteer ook een globale planning voor de installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De installateur geeft dan actueel zonnepanelen advies in Boschoord.

 4. Voorkeur voor contact

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn gegevens als: jouw naam (+ achternaam), het 06-nummer, en een e-mailadres. Zo is het voor ons duidelijk hoe je te bereiken bent voor eventuele vragen. Vervolgens ontvangt u ook de proposities (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Na 3-4 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van vakmannen uit de buurt. Let niet alleen op de scherpste prijs, maar kijk goed naar certificering (zoals bijv. CE-keurmerk, RoHS certificaat, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk) en vraag naar recente projecten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We kennen allerlei rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan stadions die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf ongeveer €35,00 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Westerveld.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via initiatieven zoals Greencrowd.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na afloop van de looptijd (10 tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Onder andere met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Boschoord op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Drenthe
Zo’n zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Belangrijk: Het betreft enkel de kale stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Is het zonnestroom uit de buurt (Diever, Wapse, Zorgvlied, Dwingeloo, Lhee, Eemster, Geeuwenbrug, Dieverbrug, Havelte, Uffelte, Wapserveen, Vledder, Frederiksoord, Nijensleek, Vledderveen, Wilhelminaoord, Doldersum, Boschoord)? In die situatie kan jij ook de stroom-belasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). Randvoorwaarde is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 8387).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!