Zonnepanelen Leutingewolde kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Leutingewolde? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en een goede investering. Met behulp van innovatieve zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Omwille van de dalende prijzen van de panelen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en een aantrekkelijke salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? D.m.v. deze pagina tref jij omvangrijke toelichtingen aangaande zonnepanelen kopen in Leutingewolde!

zonnepanelen installateur 9313
 • Een kleiner energiecontract.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9313
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomverbruik kWh2910 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Leutingewolde oktober 2023

De landelijke aankoopsubsidie is in 2013 volledig afgeschaft. Wel bestaan er gemeentes met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via de website www.gemeentenoordenveld.nl tref je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Noordenveld. Kom je er niet uit? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Tevens noemen we de uitstekende salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • Binnen de gemeente Noordenveld kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Op basis van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Leutingewolde
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Leutingewolde bestaan er mogelijkheden zoals de Duurzaamheidslening. Dit zijn speciale leningen waardoor huishoudens zonder hoge lasten een duurzaamheidslening kunnen nemen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Dan kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop indienen als teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5250), dan profiteer je al van een korting van €1102,5. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Wil je dit niet zelf doen? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je terugleveren aan het net. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Dit basisprincipe heet salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Wat dat betreft betaald de leverancier minder voor de overproductie. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en varieert tussen de €0,035 en €0,085

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 6% rente. Niet alleen goed voor onze aardbol, tevens ook fiscaal erg interessant. Om en nabij 750.000 woningen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen hangt af van de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe voordeliger de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten (oktober 2023) van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Leutingewolde liggen tussen om en nabij de €4500 en €6600 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en rendement
Een set met 10 panelen draait uit op om en nabij 3060 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Energiedirect en/of Oxxio betaal je daarvoor zo’n €688,5 (prijspeil oktober 2023). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Leutingewolde bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de tabel tref jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118807€3650 – €4225€440
2308011€5125 – €5875€500
3327016€6075 – €6225€775
4398017€6500 – €6725€940
5458020€7000 – €7150€960
6511021€7525 – €8200€1070

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het schikt naar een aantal regels: genoeg ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een degelijke dakconstructie. Evengoed is een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Door de zonnepanelencheck Leutingewolde ontdek jij of het dak van uw woning kan. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Leutingewolde bedraagt 2910 kWh. Dit staat voor pakweg 10 zonnepanelen van 300 wattpiek. Let op: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 875 kWh zijn 4 – 5 panelen genoeg, voor 2000 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2800 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3950 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. De doorsnee consumenten verkiezen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Ook vinden we dunne-film panelen. Dit type panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning noodzakelijk in Leutingewolde?

Bij het installeren van PV-panelen bovenop uw huis is een vergunning niet noodzakelijk. Doorgaans gelden er andere regels voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Gewoonlijk moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-leutingewolde

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Leutingewolde vergelijken? Met onze stappenplan kies jij in korte tijd een goede installateur in de regio. Tal van aanbieders hebben een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de kosten. Houd ook rekening met voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Praten we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Spreken we over een woning in privé-bezit? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Verduidelijk de karakteristieken van het huis. De dak-categorie (plat of schuin) en de geografische ligging van het huis zijn cruciaal. Selecteer tevens een globale planning voor de installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De vakman voorziet jou dan van actueel zonnepanelen advies in Leutingewolde.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn jouw voornaam en achternaam, tel. nr. en het mailadres. Daardoor komen we erachter hoe we contact kunnen opnemen in het geval er extra info nodig is. Nadien krijgt u natuurlijk de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installateurs uit uw regio. Kijk niet alleen naar de scherpste aanbieder, maar kijk goed naar eventuele keurmerken (denk aan RoHS certificaat, Recyclage, CE-keurmerk, ISO certificaat) en verhalen van andere klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of heb je onvoldoende budget? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We kennen nogal wat bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Met name stadions die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf +/- €22,50 per maand. Hoe werkt dit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Noordenveld.
 • Je neemt een “zonnedeel” via portalen zoals Duurzaaminvesteren.nl. “Jouw” zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Na de gekozen periode (standaard 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Bijvoorbeeld met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Leutingewolde op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een speciaal zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar ook financieel is het interessant. De energie die jouw delen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Toelichting: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, en niet de energiebelasting. Gaat het om een project in je eigen buurt (Roden, Roden, Norg, Norg, Peize)? Wanneer het in die categorie valt mag je ook de belasting op stroom inhouden op de energienota. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie start (postcodes 9313).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!