Zonnepanelen Roden kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Roden? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en hebben een prima rendement. Via zonnepanelen op het dak wek je je eigen zonne-energie op. Ten gevolg van de hogere wattpiek per zonnepaneel, de opties voor BTW teruggave, en de toepasbare salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Door gebruik te maken van deze website vind jij bruikbare details aangaande zonnepanelen kopen in Roden!

zonnepanelen installateur 9301
 • Minder betalen voor stroom.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9301
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomverbruik kWh2910 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Roden augustus 2022

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is in 2013 volledig afgeschaft. In diverse gemeentes vind je regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Op de energie pagina’s van www.gemeentenoordenveld.nl vind jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Noordenveld. Is dit voor jou onduidelijk? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit kan oplopen tot wel €700,00. Als laatste bestaat er een royale salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Noordenveld zijn er verschillende mogelijkheden.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • D.m.v. de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Roden
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Roden zijn er leningen beschikbaar zoals de SVn Duurzaamheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huizeneigenaren zonder hoge lasten een duurzaamheidslening kunnen nemen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Op dat moment mag jij de betaalde BTW van de bestelling aanvragen voor teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5125), dan pak je al €1076,25. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je de gehanteerde stroomprijs. De term hiervoor is salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? In die situatie biedt de energieleverancier een lager tarief voor dit “extra” deel. Dit noemen we de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en zit vaak tussen de €0,035 en €0,085

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 5% rente. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee! Circa 800.000 consumenten kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt gebudgetteerd middels het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te rendabeler jouw investering. Dit is een efficiency-effect omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Roden liggen tussen de €5200 en €6300 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Verwachte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen genereert pakweg 3010 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Eneco of Nuon betaal je hiervoor wel €677,25 (tarief augustus 2022). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Roden kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hierna lees jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118206€3700 – €4225€440
2289011€5050 – €5650€525
3323016€6050 – €6075€850
4391018€6475 – €6700€900
5431020€7100 – €7300€1030
6505021€7500 – €7925€1060

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het schikt naar een aantal randvoorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gelegen tussen het westen en oosten (liefst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een sterk dak. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Roden tref jij of je dak geschikt is voor montage. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Roden is 2910 kWh. Hiervoor heb je nodig ongeveer 11 pv-panelen van 280 wattpiek. Toelichting: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er minder nodig. Houd ook rekening met het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 875 kWh zijn 5 pv-panelen gewenst, voor 1900 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 3000 kWh gaan we uit van 12, en voor 3950 kWh gaat het om 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. De doorsnee investeerders kiezen voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Overigens bestaan er dunne-film panelen. Deze panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De investering is laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Roden?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen op een woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Meestal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-roden

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Goede zonnepanelen bedrijven in Roden vergelijken? Met het onderstaande stappenplan vind je binnen enkele minuten een betrouwbare vakman in je postcodegebied. Verscheidene adviseurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de installatiekosten. Wees scherp op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Treft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Hebben we het over een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdracht omschrijven

  Definieer zo concreet mogelijk de woning. Het soort dak (schuin en/of plat) en de focus-richting van de woning zijn goede voorbeelden. Kies daarna de gewenste uitvoerdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De adviseur geeft dan relevant zonnepanelen advies in Roden.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Je kunt denken aan jouw voornaam en achternaam, het 06-nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Daardoor is het duidelijk hoe je te bereiken bent in het geval er extra info nodig is. Vervolgens zenden zij de offertes.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na een paar dagen volgen er offertes van adviseurs uit uw regio. Let niet alleen op de goedkoopste aanbieder, maar check ook op kleine lettertjes/certificaten (denk aan Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, ISO certificaat, CE-keurmerk) en klantervaringen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of is de investering nu te groot? Belangrijk: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er verschijnen meerdere aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan gymzalen die grond of een dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf zo’n €15,00 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Noordenveld.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via portalen zoals www.zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na afloop van de looptijd (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Zoals met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Roden op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Drenthe
Het zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Disclaimer: het gaat alleen om de prijs van stroom, het is exclusief de belasting op stroom. Betreft dit een lokaal zonne-energie project (Roden, Roden, Norg, Norg, Peize)? Op dat moment kan je ook de belastingen op energie aftrekken van je energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat men met verschillende buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 9300, 9301, 9302).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!