Zonnepanelen Langelo kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Langelo? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en een goede investering. Met zonnepanelen op je woning wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Ten gevolg van de lagere prijs van de panelen, de opties voor BTW teruggave, en de terugleververgoeding (saldering) besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat is het rendement na 10 jaar? Gebruikmakend van zonnepanelenrevolutie.nl bekijk je omvangrijke toelichtingen aangaande zonnepanelen kopen in Langelo!

zonnepanelen installateur 9333
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Lange levensduur.

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9333
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomverbruik kWh2910 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Langelo augustus 2022

De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Regelmatig hebben gemeenten interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door gebruik te maken van www.gemeentenoordenveld.nl check jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Noordenveld. Is de informatie niet te vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Op die manier bespaar je zo €800,00. Ten derde kan men kiezen voor de bruikbare salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • Binnen de gemeente Noordenveld zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Langelo
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Langelo kan je bijv. gebruik maken van SVn Duurzaamheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor gezinnen met een interessante rente een groene lening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In dat geval mag men de betaalde BTW van de bestelling aanvragen als teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5375), dan pak je al €1128,75. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Ontbreekt het je aan tijd? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je terugleveren aan het net. Hiervoor krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit noemen we salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Dan is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor dit “extra” deel. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. Het verschilt per energiebedrijf en ligt tussen de €0,04 en €0,085

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze planeet, maar ook voor de portemonnee! Plusminus 550.000 gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen komt tot stand door het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te lager de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geraamde kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Langelo liggen tussen de €5000 en €5500 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Verwachte opbrengsten
Een set met 10 panelen staat voor circa 2700 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Eneco of Nuon staat dit al gauw gelijk aan €607,5 (tarief augustus 2022). Door goedkope zonnepanelen in Langelo bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het volgende overzicht lees je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118808€3500 – €4200€390
2296012€5050 – €5725€675
3349014€5950 – €6225€775
4400018€6475 – €6775€930
5459020€7000 – €7300€970
6494023€7550 – €8025€1040

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het in lijn is met een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gericht tussen west en oost (liefst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak. Mede is een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Vanwege de zonnepanelencheck Langelo tref jij of het dak van uw woning kan. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Langelo bedraagt 2910 kWh. Je hebt dus nodig rond de 10 pv-panelen van 285 wattpiek. Advies: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er minder nodig. Denk ook eens na over de toekomstige situatie. Voor 825 kWh zijn 5 pv-panelen genoeg, voor 1900 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2950 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3975 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst komt aardig overeen. Veel investeerders bestellen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er zijn zelfs all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer vind je dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen zijn breed inzetbaar. De kosten liggen relatief laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning verplicht in Langelo?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op het huis is een vergunning overbodig. Deze regel gaat niet op bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaliter moet er ook een vergunning aangevraagd worden als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-langelo

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Langelo vergelijken? Met tips van onze adviseurs kies je binnen enkele minuten een uitmuntende installateur in je postcoderoos. Tal van adviseurs hebben een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk verder dan de aanschafprijzen. Houd ook rekening met voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Spreken we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Specificeer de karakteristieken van de woning. Het type woning (plat & schuin) en de oriëntatie van het huis zijn goede voorbeelden. Selecteer ook de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De vakman voorziet jou dan van goedzonnepanelen advies in Langelo.

 4. Overige gegevens invullen

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn achternaam, voornaam, tel. nr. en het mailadres. Vandaar weten wij hoe we contact kunnen leggen als de experts nadere info nodig hebben. Nadien versturen ze de offerte op basis van uw wensen.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van experts uit de buurt. Kijk niet alleen naar de laagste prijs, maar houd ook rekening met certificaten en keurmerken (je kunt denken aan VDE keurmerk, TÜV keurmerk, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en reviews van klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of heb je onvoldoende budget? Maar let op: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We zien nogal wat mooie collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn gebouwendie een stukje dak vol met zonnepanelen willen leggen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf ongeveer €35,00 per 4 weken. Hoe doe ik mee?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Noordenveld.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via concepten als Duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Na de gekozen looptijd (meestal 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijv. samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Langelo op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Drenthe
Zo’n zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. “Jouw” zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Belangrijk: Het betreft enkel de kale stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het om een project in je eigen buurt (Roden, Roden, Norg, Norg, Peize)? Dan kan jij ook de energiebelasting afhalen van jouw energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). De conditie is dat je met buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 9333).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!