Zonnepanelen Roderwolde kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Roderwolde? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en men kan er flink door besparen. Met zonnepanelen bij je huis kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Als gevolg van de lagere prijs van de panelen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de interessante salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Is het overal mogelijk? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Door gebruik te maken van deze pagina lees jij praktische info die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Roderwolde!

zonnepanelen installateur 9315
 • Minder betalen voor stroom.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9315
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomverbruik kWh2910 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Roderwolde augustus 2022

De landelijke subsidiepot bestaat niet meer. Soms zijn er binnen gemeenten regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Middels de energie info op www.gemeentenoordenveld.nl check jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Noordenveld. Onduidelijke informatie? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Tevens is er nog een uitstekende salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente Noordenveld zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Roderwolde
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Roderwolde kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waarmee woningeigenaren extra voordelig een groene lening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Wanneer je in die categorie valt mag iedereen de BTW van de aankoop terugvorderen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5300), dan pak je al €1113. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Ontbreekt het je aan tijd? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je terugleveren aan het net. Hiervoor krijg je de gehanteerde stroomprijs. De term hiervoor is salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? In dat geval ontvang je een lagere vergoedingvoor de extra teruggeleverde stroom. De term hiervoor is de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en zit vaak tussen de €0,06 en €0,08

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is in lijn met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Grofweg 550.000 gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie is gebaseerd op het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te lager de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De verwachte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Roderwolde fluctueren tussen de €5400 en €6100 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat voor plusminus 3080 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Eneco of Nuon staat dit al gauw gelijk aan €693 (tarieven augustus 2022). Middels goedkope zonnepanelen in Roderwolde bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hierna check jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119908€3425 – €4450€410
2309013€5000 – €5750€525
3342016€6050 – €6275€875
4400017€6350 – €6775€910
5435019€6900 – €7300€1020
6494021€7575 – €8075€1060

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het overeenstemt met een aantal eisen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gelegen tussen het westen en oosten (het liefst focus op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een sterk dak. Eveneens is een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Door o.a. de zonnepanelencheck Roderwolde zie je de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Roderwolde bedraagt 2910 kWh. Dat staat gelijk aan plusminus 10 pv-panelen van 315 wattpiek. Disclaimer: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Denk ook eens na over het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen afdoende, voor 1850 kWh zijn dat er circa 7, voor 2925 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3800 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. Meer dan 50% van de consumenten bestellen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Bovendien zijn er dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen vallen eigenlijk nauwelijks op. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Heb ik een vergunning nodig in Roderwolde?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Doorgaans gelden er andere regels voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Dikwijls is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-roderwolde

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Goede zonnepanelen bedrijven in Roderwolde vergelijken? Via tips van onze adviseurs heb jij moeiteloos een deskundige installateur in de buurt. Veel bedrijven hebben de beschikking over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de prijs. Houd ook rekening met certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Betreft het een zakelijke of particuliere vraag? Is het een huurhuis of koopwoning? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Detailleer expliciet jouw woning. De huis-categorie (plat + schuin) en de ligging van het huis zijn daarin van belang. Maak vervolgens een keuze voor een globale planning voor de installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De expert geeft op die manier toepasbaar zonnepanelen advies in Roderwolde.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Van belang zijn jouw voornaam en achternaam, het 06-nummer, en een e-mailadres. Zo is het helder hoe we contact kunnen opnemen als de experts nadere info nodig hebben. Als laatste versturen ze de offertes.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na een paar dagen volgen er offertes van installatiebedrijven uit de regio. Er is meer dan alleen de aantrekkelijkste prijs, maar vraag ook om certificering (bijv. ISO certificaat, IEC keurmerk, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en verhalen van andere klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dak te klein voor zonnepanelen, of kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er zijn allerlei prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere stadions die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf zo’n €30,00 (maandelijks). Hoe werkt dit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Noordenveld.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via platforms als www.duurzaaminvesteren.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt afgetrokken van je energierekening. Wanneer het contract eindigd (meestal 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Zoals met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Roderwolde op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een dergelijk zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. Jouw stukje zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Goed om te weten: dit is uitsluitend de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Spreken we over een regionaal project (Roden, Roden, Norg, Norg, Peize)? In die situatie mag je ook de belasting op stroom afhalen van jouw energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). De regel is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 9315).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!