Zonnepanelen Nieuw-Roden kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Nieuw-Roden? Zonnepanelen zijn duurzaam en financieel interessant. Geholpen door zonnepanelen gericht op het zuiden wek je je eigen zonne-energie op. Door het financieel interessante plaatje, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en een aantrekkelijke salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is dit iets voor mijn woning? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Via deze pagina lees je veelzijdige details over zonnepanelen kopen in Nieuw-Roden!

zonnepanelen installateur 9311
 • Lagere energierekening.
 • Verantwoorde investering.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9311
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomverbruik kWh2910 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Nieuw-Roden augustus 2022

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is in 2013 volledig afgeschaft. In diverse gemeentes vind je interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Middels de energie info op www.gemeentenoordenveld.nl doorzoek jij hoe het ervoor staat in de gemeente Noordenveld. Kom je er niet uit? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Mede is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Bovendien bestaat er een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Noordenveld zijn er een aantal opties.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Nieuw-Roden
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Nieuw-Roden kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor gezinnen zonder hoge lasten een groene lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Dan kan je de BTW op aankoop en installatie indienen voor teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5225), dan pak je al €1097,25. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Loop je ergens tegenaan? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Hiervoor ontvang je de gehanteerde stroomprijs. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Als dit aan de orde is betaald de leverancier minder voor deze extra zonnestroom. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en zit vaak tussen de €0,055 en €0,11

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 5% rente. Niet alleen goed voor de aarde, maar ook op een lagere energierekening. Meer dan 800.000 gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen kan men berekenen met het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te betaalbaarder het wordt. Dit komt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten (augustus 2022) van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Nieuw-Roden liggen tussen de €4900 en €5900 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa circa 3050 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Greenchoice of Oxxio betaal je daarvoor zo’n €686,25 (tarieven augustus 2022). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Nieuw-Roden is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de tabel vind je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117907€3700 – €4400€410
2295012€5250 – €5725€525
3353014€6075 – €6050€850
4393016€6425 – €6725€920
5448019€6950 – €7175€990
6510023€7550 – €7875€1090

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het klopt met een aantal richtlijnen: plek beschikbaar op het dak, met de richting tussen oost / west (het zuiden is ideaal), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een goede dakconstructie. Mede is ligging onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Gezien de zonnepanelencheck Nieuw-Roden achterhaal je of jouw dak geschikt is. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nieuw-Roden is 2910 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig om en nabij 12 zonnepanelen van 300 wattpiek. Aanbeveling: dit is slechts een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met meer Wattpiek heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Kijk ook goed naar de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 5 zonnepanelen toereikend, voor 1925 kWh moet je rekenen op 8, voor 2800 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3850 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. Meer dan de helft van de mensen maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Verder bestaan er dunne-film panelen. Deze PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. Het zijn relatief goedkope panelen, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Hoe zit het met een vergunning in Nieuw-Roden?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op uw woning geldt er geen vergunningplicht. Helaas is dat anders bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaal is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-nieuw-roden

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Direkt zonnepanelen bedrijven in Nieuw-Roden vergelijken? Met tips van onze adviseurs heb je vandaag nog een betrouwbare installateur in jouw omgeving. Tal van leveranciers hebben een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de verkoopprijs. Wees scherp op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zo ontvang je enkel offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke vraag? Betreft het een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Project omschrijven

  Omschrijf zo concreet mogelijk de woning. Het type dak (schuin & plat) en de ligging van het huis zijn belangrijke onderdelen. Selecteer daarna de gewenste uitvoerdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De specialist verschaft dan namelijk betrouwbaar zonnepanelen advies in Nieuw-Roden.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het gaat hier om uw voornaam + achternaam, telefoonnummer en uw huidige mailadres. Op die manier is het voor ons duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen wanneer er aanvullende info nodig is. Aansluitend ontvang je de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijk offertes

  Na zo’n 5 werkdagen volgt er een transparante offerte van deskundigen uit de omgeving. Er is meer dan alleen de goedkoopste aanbieder, maar check ook op eventuele keurmerken (zoals Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, Recyclage, IEC keurmerk) en recensies van andere consumenten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er bestaan meerdere mooie collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld organisaties die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, al vanaf +/- €25,00 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Noordenveld.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via platforms als ZonnepanelenDelen. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verrekend met de energienota. Na het verstrijken van de periode (meestal 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Je kunt denken aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Nieuw-Roden op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een dergelijk zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. De energie die jouw panelen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Disclaimer: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, en dus niet de belasting op stroom. Betreft dit zonnestroom uit de buurt (Roden, Roden, Norg, Norg, Peize)? In die situatie mag je ook de belasting op stroom afhalen van jouw energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). De regel is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 9311).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!