Zonnepanelen Matsloot kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Matsloot? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en financieel interessant. Door de nieuwste zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Wegens dalende kosten, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en een aantrekkelijke salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Dankzij onze vergelijker bekijk jij waardevolle details die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Matsloot!

zonnepanelen installateur 9749
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9749
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomverbruik kWh2910 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Matsloot mei 2023

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Een aantal gemeenten hanteren wel een geldpotje voor duurzame investeringen. Via de site www.gemeentenoordenveld.nl tref jij wat de regels zijn in de gemeente Noordenveld. Is dit voor jou onduidelijk? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Mede is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Bovendien bestaat er een handige salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente Noordenveld zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Op basis van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Matsloot
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Matsloot zijn er leningen beschikbaar zoals de GreenLoans lening. Dit zijn speciale leningen waarmee huishoudens zonder hoge lasten een duurzaamheidslening kunnen nemen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wat dat betreft kan jij de aankoop BTW indienen voor teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Ga je voor een set met 10 panelen (€5650), dan is het voordeel al €1186,5. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Heb je hier geen tijd voor? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt wordt teruggeleverd aan het net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Dit basisprincipe heet salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Als dat het geval is zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor dit “extra” deel. Het gaat dan om de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en zit vaak tussen de €0,045 en €0,085

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 5% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het klimaat, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Pakweg een half miljoen huishoudens kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie is gebaseerd op het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te lager de investering. Dit is het effect van de situatie dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Matsloot schommelen tussen de €4400 en €6000 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen draait uit op pakweg 2760 kWh stroom. Bij een maatschappij als Essent en Vandebron betaal je voor dit stukje stroom wel €621 (kosten mei 2023). Door middel van goedkope zonnepanelen in Matsloot bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hieronder vind je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119308€3575 – €4450€440
2274012€5225 – €5600€575
3323014€6050 – €6100€750
4416018€6475 – €6625€890
5464020€7075 – €7275€990
6505022€7600 – €8175€1040

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het overeenstemt met een aantal randvoorwaarden: voldoende ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (zuiden is aan te raden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Evengoed is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Door de zonnepanelencheck Matsloot lees jij de geschiktheid van je dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Matsloot bedraagt 2910 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig pakweg 12 pv-panelen van 280 wattpiek. Disclaimer: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Denk ook eens na over veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 925 kWh zijn 4 panelen toereikend, voor 1825 kWh zijn dat er circa 7, voor 2975 kWh zijn dat er 12, en voor 3850 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement verschilt niet veel. Bijna alle huizenbezitters installeren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Mede bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De prijs ligt lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Matsloot?

Voor PV-panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning te regelen. Dit is wel het geval bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Doorgaans is het verplicht een vergunning in te dienen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-matsloot

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Matsloot vergelijken? Met de adviezen van onze specialisten kies jij in korte tijd een erkende expert in de regio. Een aantal leveranciers hebben een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de prijs. Let ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Spreken we over een particuliere of zakelijke vraag? Betreft het een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project beschrijven

  Verduidelijk het soort huis. De huis-categorie (plat en/of schuin) en de geografische ligging van het huis zijn zaken die van belang zijn. Maak ook een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. Het installatiebedrijf geeft jou dan betrouwbaar zonnepanelen advies in Matsloot.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn naam, tel. nr. en het mailadres. Dan weten wij op welke manier je contact wilt onderhouden wanneer er aanvullende info nodig is. Als laatste zenden zij de offertes.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van adviseurs uit de regio. Beperk je niet alleen tot de laagste prijs, maar vraag ook om kleine lettertjes/certificaten (bijvoorbeeld ISO certificaat, Recyclage, CE-keurmerk, IEC keurmerk) en reviews van klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of heb je onvoldoende budget? Er zijn goede alternatieven: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er ontwikkelen meerdere aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan ondernemingen die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. De investering hoeft niet groot te zijn, beginnend bij €22,50 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Noordenveld.
 • Je participeert in een zonnedeel via platforms als www.duurzaaminvesteren.nl. “Jouw” zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na de gekozen looptijd (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijvoorbeeld met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Matsloot op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Let op: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het over een lokaal zonne-energie project (Roden, Roden, Norg, Norg, Peize)? Dan mag men ook belastingen op stroom aftrekken van je energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). De conditie is dat men met verschillende buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 9749).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!