Zonnepanelen Nietap kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Nietap? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en heb je razendsnel terugverdiend. Gebruikmakend van de zonnepanelen van tegenwoordig wek je zelf energie op uit de zon. Mede door dalende kosten, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is het overal mogelijk? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Via deze website check jij handige informatie m.b.t. zonnepanelen kopen in Nietap!

zonnepanelen installateur 9351
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Verantwoorde investering.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9351
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomverbruik kWh2910 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Nietap augustus 2022

De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Verscheidene gemeentes werken met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Bij het energieloket op www.gemeentenoordenveld.nl vind je wat er precies mogelijk is in de gemeente Noordenveld. Is de informatie niet te vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit scheelt je zo €800,00. Ook is er de keuze voor de handige salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Noordenveld zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Met de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Nietap
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Nietap zijn er leningen beschikbaar zoals de Groene lening. Dit zijn speciale leningen waardoor huishoudens met een interessante rente een speciale lening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? In die situatie mag men de betaalde BTW van de bestelling terugvragen. Het gaat hier om 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5575), dan is het belastingvoordeel al €1170,75. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden overgenomen door de energieleverancier. Hiervoor krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. We noemen het ook wel salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In die situatie verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de overproductie. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en zit vaak tussen de €0,06 en €0,11

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement komt overeen met 6 procent rente. Niet alleen goed voor onze aardbol, maar ook op een lagere energierekening. Circa een half miljoen gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen kan men berekenen met het model, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te goedkoper het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De verwachte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Nietap liggen tussen om en nabij de €4200 en €6000, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en rendement
Een bestelling met bijv. 10 panelen mondt uit in pakweg 2780 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Budget Energie en/of Powerpeers betaal je voor dit stukje stroom wel €625,5 (prijspeil augustus 2022). Door middel van goedkope zonnepanelen in Nietap kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de tabel bekijk je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118007€3575 – €4475€430
2301013€5250 – €5850€675
3324015€5975 – €6225€825
4411018€6350 – €6800€880
5467019€7100 – €7225€960
6514023€7450 – €7900€1060

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het klopt met een aantal zaken: genoeg ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (liefst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een sterk dak. Overigens is een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Gezien de zonnepanelencheck Nietap tref je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nietap bedraagt 2910 kWh. Hiervoor heb je nodig omstreeks 11 pv-panelen van 325 wattpiek. Disclaimer: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Houd ook rekening met de toekomstige situatie. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen geschikt, voor 2000 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2875 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3900 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is vrijwel hetzelfde. Bijna alle bewoners kiezen voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Ook kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. Het zijn relatief goedkope panelen, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Moet ik een vergunning aanvragen in Nietap?

Tijdens de montage van zonnepanelen op het huis is een vergunning overbodig. Doorgaans gelden er andere regels voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaal is ook een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-nietap

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Direkt zonnepanelen bedrijven in Nietap vergelijken? Op basis van onderstaande tips tref je in een zeer korte periode een goede aanbieder in je postcoderoos. Een aantal monteurs hebben de beschikking over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk niet alleen naar de kosten. Check ook certificering.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je ontvangt alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke aanvraag? Spreken we over een huurwoning of koophuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Specificeer zo specifiek mogelijk het huis. Het type huis (schuin + plat) en de ligging van het huis zijn belangrijke onderdelen. Maak daarna een keuze voor een ideale leverdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De specialist verschaft dan namelijk geschikt zonnepanelen advies in Nietap.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. We vragen om voorletter + achternaam, het 06-nummer, en als laatste het e-mailadres. Zo weten we hoe wij u kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Bij de laatste stap verstrekken zij de voorstellen (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen een week krijg je persoonlijke offertes van deskundigen uit de omgeving. Kijk verder dan de scherpste prijs, maar wees scherp op de benodigde certificaten (denk aan Recyclage, IEC keurmerk, ISO certificaat, CE-keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Dit hoeft geen probleem te zijn: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We kennen meerdere interessante collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan verenigingen die een stuk van het dak willen voorzien van zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf plusminus €15,00 per maand. Hoe werkt dit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Noordenveld.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via platforms als Duurzaaminvesteren.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de looptijd (10 tot 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Onder andere met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Nietap op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Drenthe
Het zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Concreet: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelastingen zijn uitgesloten. Betreft het stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Roden, Roden, Norg, Norg, Peize)? In die situatie kan jij ook de energiebelasting inhouden op de energienota. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). Het is een must dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 9312, 9351).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!