Zonnepanelen Peest kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Peest? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en men kan er flink door besparen. Aan de hand van de investering in zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Door o.a. de steeds gunstigere prijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is het iets voor mijn woning? Wat is het rendement na 10 jaar? Door de zonnepanelen-vergelijker ontdek jij uitgebreide aanbevelingen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Peest!

zonnepanelen installateur 9336
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Los van de energieleverancier.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9336
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomverbruik kWh2910 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Peest augustus 2022

De subsidieregeling op landelijk niveau is in 2013 volledig afgeschaft. Een aantal gemeenten hanteren wel regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Middels de energie info op www.gemeentenoordenveld.nl bekijk je hoe het ervoor staat in de gemeente Noordenveld. Is dit voor jou onduidelijk? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Tevens noemen we de bruikbare salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Noordenveld kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • D.m.v. de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Peest
Direct zonnepanelen bestellen? In Peest kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening. Deze groene leningen waarmee huishoudens tegen een gunstige rente een duurzaamheidslening kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In die situatie kan je de BTW op aankoop en installatie terugkrijgen. Het BTW percentage is 21%. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5425), dan is het voordeel al €1139,25. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Heb je hier geen tijd voor? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden overgenomen door de energieleverancier. Hiervoor krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In die situatie is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en zit vaak tussen de €0,055 en €0,08

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor het milieu, daarnaast ook op het gebied van financiën. Meer dan 700.000 gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt vastgesteld door het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe voordeliger het is. Dit wordt gerealiseerd doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De huidige kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Peest liggen tussen de €4200 en €5900, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen draait uit op pak ‘m beet 2720 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Essent of Oxxio betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €612 (prijspeil augustus 2022). Middels goedkope zonnepanelen in Peest kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de tabel lees jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120208€3525 – €4500€410
2305011€5250 – €5900€550
3355015€5975 – €6275€800
4415016€6325 – €6625€930
5446020€7075 – €7175€1030
6516023€7525 – €7800€1070

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het voldoet aan een aantal condities: voldoende plek beschikbaar, een oriëntatie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak. Ook is ligging onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Omwille van de zonnepanelencheck Peest check je de toepasbaarheid voor uw dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Peest is 2910 kWh. Dit kan je zelf genereren met rond de 12 zonnepanelen van 320 wattpiek. Toelichting: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Denk ook eens na over veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 850 kWh zijn 4 – 5 panelen voldoende, voor 2000 kWh gaat het om 7, voor 2875 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3950 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. Meer dan 50% van de bewoners kopen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Overigens kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Deze panelen zijn breed inzetbaar. De prijs is erg gunstig, maar het vermogen is ook wat minder.

Moet ik een vergunning aanvragen in Peest?

Tijdens de montage van PV-panelen op een woning is geen vergunning nodig. Deze regel gaat niet op bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-peest

Een zonnepanelen-installateur vinden

Erkende zonnepanelen bedrijven in Peest vergelijken? Door gebruik te maken van onze stappenplan zoek jij binnen enkele minuten een uitmuntende expert in de regio. Een aantal installateurs bieden een kleine showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Beperk je niet alleen tot de installatiekosten. Bekijk ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Treft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Praten we over een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat zijn je wensen?

  Detailleer expliciet jouw woning. De huis-categorie (plat & schuin) en de geografische ligging van het huis zijn relevant. Selecteer ook een installatiedatum die uitkomt. Maak ook gebruik van het vrije veld. De deskundige biedt zo aantrekkelijk zonnepanelen advies in Peest.

 4. Vul contactgegevens in

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Van belang zijn jouw naam (+ achternaam), een mobiel/vast nummer, en een e-mailadres. Op die manier weten wij ook op welke manier je contact wilt onderhouden als er iets niet helemaal duidelijk is. Bij de laatste stap krijgt u natuurlijk de voorstellen (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  In 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van experts die goed staan aangeschreven. Er is meer dan alleen het interessantste kostenplaatje, maar bekijk ook certificaten en keurmerken (zoals VDE keurmerk, TÜV keurmerk, Recyclage, ISO certificaat) en klantervaringen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of is de investering nu te groot? Dan is er een oplossing, want ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We onderscheiden verscheidene rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld clubhuizen die hun dak over hebben voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf ongeveer €15,00 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Noordenveld.
 • Je participeert in een zonnedeel via onder andere www.zonnepanelendelen.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na het verstrijken van de periode (10 tot 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Zoals met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Peest op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een dergelijk zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het bespaart je ook geld. De energie die jouw delen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Concreet: het gaat alleen om de prijs van stroom, energiebelastingen zijn uitgesloten. Is dit zonnestroom uit de buurt (Roden, Roden, Norg, Norg, Peize)? In dat geval kan je ook stroom-belastingen verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je met buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 9334, 9336).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!