Zonnepanelen Veenhuizen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Veenhuizen? Zonnepanelen zijn duurzaam en een goede investering. Met behulp van zonnepanelen gericht op het zuiden wek je zelf energie op uit de zon. Dankzij de aantrekkelijke paneel prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de toe te passen salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is het overal mogelijk? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Door middel van de zonnepanelen-vergelijker ontdek je accurate info die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Veenhuizen!

zonnepanelen installateur 9341
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9341
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomverbruik kWh2910 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Veenhuizen augustus 2022

De landelijke aankoopsubsidie is niet meer van kracht. Een aantal gemeenten hanteren wel interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Op de energie pagina’s van www.gemeentenoordenveld.nl bekijk je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Noordenveld. Kom je er niet uit? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Ook kan men de BTW terugvragen over de factuur. Op die manier bespaar je zo €900,00. Voorts kan men kiezen voor de prima salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Noordenveld kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Via de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Veenhuizen
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Veenhuizen kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee woningeigenaren extra voordelig een lening kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Wat dat betreft kan je de BTW op aankoop en installatie terugvragen. Hierop zit 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5500), dan loopt dit al op tot €1155. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Loop je ergens tegenaan? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor deze elektriciteit krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Op dat moment verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en ligt tussen de €0,045 en €0,105

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is vergelijkbaar met een 6% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Meer dan 650.000 consumenten hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt vastgesteld door het model, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te rendabeler jouw investering. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Veenhuizen schommelen tussen de €4300 en €6800, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een bestelling met bijv. 10 panelen wekt op pakweg 2750 kWh stroom. Bij een maatschappij als Greenchoice en/of Nuon betaal je daarvoor zo’n €618,75 (prijspeil augustus 2022). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Veenhuizen bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de tabel tref je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117007€3425 – €4325€420
2308011€5175 – €5775€500
3348015€6075 – €6275€850
4392017€6400 – €6700€930
5466020€6975 – €7175€1020
6511023€7500 – €7900€1090

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het strookt met een aantal voorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is ideaal), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een degelijke dakconstructie. Mede is ligging onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Door o.a. de zonnepanelencheck Veenhuizen check je de toepasbaarheid voor uw dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Veenhuizen is 2910 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig grofweg 10 panelen van 300 wattpiek. Aanbeveling: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor verbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 panelen afdoende, voor 2000 kWh gaan we uit van 8, voor 2825 kWh zijn dat er 11, en voor 3825 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is ongeveer gelijk. Veel huizenbezitters maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Tevens bestaan er dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen vallen eigenlijk nauwelijks op. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Veenhuizen?

Voor de installatie van PV-panelen op uw woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Dikwijls is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-veenhuizen

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Veenhuizen vergelijken? Gebruikmakend van tips van onze adviseurs heb je snel en eenvoudig een goede leverancier in jouw streek. Diverse leveranciers beschikken over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Let niet alleen op de aanschafprijzen. Houd ook rekening met certificering.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je ontvangt alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het uitgangspunt een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Treft het een huurwoning of koophuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Omschrijf het project

  Schets de aard van de woning. De huis-categorie (schuin en/of plat) en de oriëntatie van het dak zijn relevant. Selecteer vervolgens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. Het installatiebedrijf geeft jou dan goedzonnepanelen advies in Veenhuizen.

 4. Vul contactgegevens in

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn gegevens als: achternaam, voornaam, een mobiel/vast nummer, en uw huidige mailadres. Vandaar is het duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen indien er onduidelijkheden zijn. Aansluitend krijgt u natuurlijk de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na een paar dagen ontvang je een offerte op maat van experts uit uw regio. Beperk je niet alleen tot de laagste prijs, maar check ook op voorwaarden/keurmerken (zoals bijv. IEC keurmerk, TÜV keurmerk, ISO certificaat, VDE keurmerk) en referenties. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of heb je onvoldoende budget? Er zijn goede alternatieven: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er bestaan verschillende mooie collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld gymzalen die grond of een dak willen volleggen met zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf ongeveer €20,00 per maand. Hoe doe ik mee?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Noordenveld.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via onder andere www.duurzaaminvesteren.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt afgetrokken van je energierekening. Na afloop van de looptijd (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Zoals met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Veenhuizen op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een specifiek zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd met jouw energierekening. Toelichting: het gaat alleen om de prijs van stroom, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Is het zonnestroom uit de buurt (Roden, Roden, Norg, Norg, Peize)? Wat dat betreft kan je ook de belastingen op energie aftrekken van je energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). Het is een must dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 9341).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!