Zonnepanelen Smallingerland kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Smallingerland? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en hebben een prima rendement. Met thuis geïnstalleerde zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Omwille van dalende kosten, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de toe te passen salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is mijn woning hiervoor geschikt? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? D.m.v. deze website bekijk jij bruikbare aanbevelingen aangaande zonnepanelen kopen in Smallingerland!

zonnepanelen installateur 9214
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Lange levensduur.

ProvincieFriesland
GemeenteSmallingerland
Postcode9214
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2590 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Smallingerland juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet meer sinds 2013. Soms zijn er binnen gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via de site www.smallingerland.nl check jij wat de regels zijn in de gemeente Smallingerland. Onduidelijke informatie? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit scheelt je zo €700,00. Ook noemen we de prima salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Smallingerland zijn er een aantal opties.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Geholpen door de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Smallingerland
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Smallingerland zijn er leningen beschikbaar zoals de GreenLoans lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee woningeigenaren tegen een lage rente een groene lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? In dat geval kan men de BTW op aankoop en installatie indienen voor teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5400), dan bedraagt dit al €1134. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Ter compensatie ontvang je de reguliere stroomprijs. Het gaat dan om salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Dan betaald de leverancier minder voor dit “extra” deel. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en zit vaak tussen de €0,05 en €0,095

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 4% rente. Niet alleen gunstig voor onze planeet, echter ook op financieel vlak. Plusminus 550.000 huizen hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen is gebaseerd op de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe goedkoper je uit bent. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De actuele kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Smallingerland liggen tussen de €5000 en €5900, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en rendement
Een set met 10 panelen draait uit op zo’n 3020 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Budget Energie of Nuon staat dit al gauw gelijk aan €679,5 (vergoeding juni 2024). Met goedkope zonnepanelen in Smallingerland bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het volgende overzicht lees je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117607€3600 – €4325€380
2295013€5300 – €5625€600
3342014€5925 – €6225€775
4405017€6350 – €6700€910
5430019€7075 – €7225€990
6500022€7400 – €7925€1040

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het conformeert aan een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een dakpostie tussen oost en west (hoogste opbrengst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Eveneens is een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Smallingerland tref jij of je dak geschikt is voor montage. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Smallingerland is 2590 kWh. Dit kan je zelf opwekken met rond de 10 panelen van 320 wattpiek. Disclaimer: we spreken hier over een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 1000 kWh zijn 4 panelen genoeg, voor 2000 kWh zijn dat er circa 7, voor 2950 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3975 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. De meeste huizenbezitters geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Verder vinden we dunne-film panelen. Deze PV-panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De aanschafkosten liggen lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Smallingerland?

Voor het laten plaatsen van panelen op uw woning hoef je geen vergunning te regelen. Dit is wel het geval bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Normaal is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-smallingerland

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Smallingerland vergelijken? Dankzij onze stappenplan vind je zonder problemen een betrouwbare specialist in je postcodegebied. Veel leveranciers beschikken over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de prijs. Vraag ook om kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het een particuliere of zakelijke vraag? Betreft het een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Omschrijf het project

  Schets de karakteristieken van de woning. Het type woning (schuin & plat) en de focus-richting van de woning zijn voor de monteur interessant. Selecteer vervolgens een dag en tijdstip voor installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De installateur biedt zo geschikt zonnepanelen advies in Smallingerland.

 4. Voorkeur voor contact

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Denk dan aan: naam, een (vast) telefoonnummer en e-mailadres. Op die manier weten wij hoe we met jou in contact kunnen komen als er iets niet helemaal duidelijk is. Bij de laatste stap zenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen een week volgt er een transparante offerte van vakmannen die actief zijn in de regio. Let niet alleen op de beste aanschafprijs, maar wees scherp op voorwaarden/keurmerken (je kunt denken aan VDE keurmerk, TÜV keurmerk, ISO certificaat, RoHS certificaat) en reviews van klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Huur je een woning en is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er bestaan vele prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan clubhuizen die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf plusminus €40,00 (maandelijks). Wat zijn de mogelijkheden?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Smallingerland.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via onder andere Duurzaaminvesteren.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Na de gekozen periode (meestal 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Je kunt denken aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Smallingerland op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Friesland
Een speciaal zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het levert ook euro’s op. De energie die jouw panelen opwekken wordt verrekend met de energienota. Vergeet niet: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Is dit een lokaal zonne-energie project (Drachten, Overig Smallingerland)? Als dat het geval is mag je ook de belasting op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). Het is een must dat je met buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 9214).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente