Zonnepanelen Dantumadiel kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Dantumadiel? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en je kunt er geld mee verdienen. Door zonnepanelen op je woning wek je zelf schone energie op. Dankzij de hogere wattpiek per zonnepaneel, de opties voor BTW teruggave, en de saldering / teruglevering (vergoeding) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan dit ook op ons dak? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Middels deze website ontdek jij waardevolle info die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Dantumadiel!

zonnepanelen installateur 9271
 • Een lagere energierekening.
 • Verantwoorde investering.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieFriesland
GemeenteDantumadiel
Postcode9271
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh2620 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Dantumadiel juli 2024

De landelijke aankoopsubsidie is er niet meer sinds 2013. Er zijn gemeenten met speciale regelingen en/of leningen. Door te surfen naar www.dantumadeel.nl vind jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Dantumadiel. Kan je hier niets over vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Tevens noemen we de bruikbare salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Dantumadiel zijn er een aantal opties.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Door middel van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Dantumadiel
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Dantumadiel kan je een beroep doen op o.a. de Groene lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor gezinnen met een lage rente een lening kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Wanneer je in die categorie valt kan iedereen de aankoop BTW terugvragen. We spreken over een 21% BTW-tarief. In het geval van 10 zonnepanelen (€5150), dan bedraagt dit al €1081,5. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Loop je ergens tegenaan? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je de reguliere stroomprijs. Met een duur woord heet dit salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Als dat het geval is ontvang je een lagere vergoedingvoor de “teveel” terug geleverde stroom. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en komt vaak uit tussen de €0,045 en €0,09

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 6% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor het milieu, echter ook op financieel vlak. Zo’n een half miljoen gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt bepaald door het type/merk, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te rendabeler jouw investering. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De actuele kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Dantumadiel zitten vaak tussen de €4500 en €6600 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in wekt op plusminus 2920 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Eneco en Qurrent betaal je al snel €657 (tarieven juli 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Dantumadiel kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hierna check jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120708€3550 – €4450€390
2270012€5300 – €5900€525
3325016€6075 – €6175€850
4418018€6325 – €6725€920
5453019€6925 – €7150€1020
6496022€7475 – €7950€1080

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het strookt met een aantal eisen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gericht tussen west en oost (liefst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Overigens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Dankzij de zonnepanelencheck Dantumadiel vind je of uw dak in aanmerking komt. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Dantumadiel is 2620 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig om en nabij 12 panelen van 295 wattpiek. Belangrijk: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met meer Wattpiek heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Let ook op het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 5 zonnepanelen passend, voor 2000 kWh gaan we uit van 8, voor 2925 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3850 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. Meer dan de helft van de klanten verkiezen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er zijn zelfs all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Tevens kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning verplicht in Dantumadiel?

Bij het installeren van zonnepanelen op uw dak geldt er geen vergunningplicht. Dit geldt niet voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Dikwijls is een vergunning noodzakelijk als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-dantumadiel

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Populaire zonnepanelen bedrijven in Dantumadiel vergelijken? Op basis van onze stappenplan tref jij zonder problemen een uitmuntende specialist in de regio. Verschillende monteurs bieden een kleine showroom waar je de producten in detail kunt zien. Beperk je niet alleen tot de offerteprijs. Bekijk ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Betreft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Spreken we over een particuliere woning of huurwoning? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Omschrijf het project

  Definieer het type huis. Het soort woning (plat + schuin) en de oriëntatie van de woning zijn voor de monteur interessant. Kies vervolgens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vul gerust het opmerkingenveld in. De adviseur geeft dan relevant zonnepanelen advies in Dantumadiel.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn uw voornaam + achternaam, een (vast) telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Dan weten we hoe we je het beste kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Als laatste ontvangt u ook de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na 4-5 dagen volgt er een transparante offerte van deskundigen uit de buurt. Pas op voor alleen de aantrekkelijkste prijs, maar houd ook rekening met voorwaarden/keurmerken (zoals bijv. CE-keurmerk, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk) en recensies van andere consumenten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Heb jij een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of heb je geen financiële ruimte? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er zijn allerlei rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere gebouwendie een stuk van het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, al vanaf +/- €15,00 per 4 weken. Hoe werkt dit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Dantumadiel.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via bijvoorbeeld Zonnepanelendelen.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt afgetrokken van je energierekening. Na de gekozen looptijd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Denk aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Dantumadiel op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Friesland
Een speciaal zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar je kan er ook fors mee besparen. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd met jouw energierekening. Concreet: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Is dit stroom van panelen in de buurt (Centrum, Oost, Zuid, West)? Wat dat betreft mag je ook de belasting op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). De conditie is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 9270, 9271).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente