Zonnepanelen Roderesch kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Roderesch? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en leveren ook nog eens euro’s op. Door de zonnepanelen van tegenwoordig kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Mede door de dalende verkoopprijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de terugleververgoeding (saldering) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Kan het ook op mijn huis? Wat is het rendement na 10 jaar? Met deze website ontdek je toepasbare adviezen m.b.t. zonnepanelen kopen in Roderesch!

zonnepanelen installateur 9305
 • Minder betalen voor stroom.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9305
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomverbruik kWh2910 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Roderesch augustus 2022

De subsidieregeling op landelijk niveau is er helaas niet meer. Een aantal gemeenten hanteren wel subsidieregelingen en speciale groene leningen. Middels de energie info op www.gemeentenoordenveld.nl vind jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Noordenveld. Kan je het niet vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Verder kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Op die manier bespaar je zo €900,00. Voorts bestaat er een uitstekende salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Noordenveld zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • D.m.v. de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Roderesch
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Roderesch kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening. Deze groene leningen waarmee huishoudens met een lage rente een krediet kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Wat dat betreft kan men de BTW op aankoop en installatie terugvorderen. We spreken over een 21% BTW-tarief. In het geval van 10 zonnepanelen (€5175), dan is het voordeel al €1086,75. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Heb je hier geen tijd voor? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je terugleveren aan het net. Voor deze elektriciteit krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? In die situatie verrekent je leveranciers een lager bedrag voor deze extra zonnestroom. Het gaat dan om een terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en komt vaak uit tussen de €0,035 en €0,105

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 5% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aardbol, echter ook op financieel vlak. Ongeveer 650.000 gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe goedkoper het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De verwachte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Roderesch komen doorgaans uit tussen de €4800 en €6300, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een pakket met 10 panelen resulteert in pakweg 3030 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Eneco en/of Qurrent staat dit al gauw gelijk aan €681,75 (onkosten augustus 2022). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Roderesch kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de tabel bekijk je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119406€3475 – €4275€420
2298013€5300 – €5750€500
3325016€6050 – €6250€750
4395016€6450 – €6625€940
5437019€6900 – €7150€1010
6503022€7700 – €7800€1040

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het overeenstemt met een aantal randvoorwaarden: plek beschikbaar op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Ook is een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Dankzij de zonnepanelencheck Roderesch zie je of het dak van uw woning kan. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Roderesch is 2910 kWh. Dat staat gelijk aan omstreeks 11 pv-panelen van 290 wattpiek. Belangrijk: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Kijk ook goed naar de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen passend, voor 2000 kWh zijn dat er circa 7, voor 3000 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 4000 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is gelijkwaardig. Veel investeerders maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er zijn zelfs all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evengoed onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen zijn breed inzetbaar. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het vermogen is ook wat minder.

Hoe zit het met een vergunning in Roderesch?

Voor panelen op uw woning hoef je geen vergunning te regelen. Doorgaans gelden er andere regels voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Dikwijls is het verplicht een vergunning in te dienen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-roderesch

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Direkt zonnepanelen bedrijven in Roderesch vergelijken? Middels onze stappenplan vergelijk jij vandaag nog een erkende vakman in je woonplaats. Tal van installateurs beschikken over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Er is meer dan alleen de offerteprijs. Vraag ook om kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Treft het een particuliere of zakelijke vraag? Praten we over een huurhuis of koopwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Beschrijf de opdracht

  Definieer de eigenschappen van de woning. De dak-categorie (schuin of plat) en de oriëntatie van het huis zijn hierin van enorm belang. Selecteer ook een dag en tijdstip voor installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. Het installatiebedrijf geeft dan goedzonnepanelen advies in Roderesch.

 4. Vul contactgegevens in

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. We vragen om je voor- en achternaam, telefoonnummer en e-mailadres. Vandaar is het duidelijk hoe we contact kunnen opnemen als de experts nadere info nodig hebben. Vervolgens versturen ze de offerte op maat.

 5. Offertes vergelijken

  In 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van specialisten die actief zijn in de regio. Kijk verder dan de scherpste prijs, maar bekijk ook de benodigde certificaten (bijv. CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, RoHS certificaat) en vraag naar recente projecten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Ben je eigenaar van een huurobject, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of is het gewoon te duur? Maar let op: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er verschijnen vele aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan stadions die hun dak/grond over hebben voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, al vanaf €20,00 per maand. Hoe doe ik mee?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Noordenveld.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via portalen zoals Zonnepanelendelen.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verrekend met de energienota. Na afloop van de overeengekomen periode (15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijv. samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Roderesch op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een specifiek zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het levert ook geld op. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt afgetrokken van je energierekening. Belangrijk: dit is uitsluitend de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Spreken we over zonnestroom uit de buurt (Roden, Roden, Norg, Norg, Peize)? Als dat het geval is kan je ook stroom-belastingen afhalen van jouw energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je met buurt/wijkgenoten een speciale coöperatie opstart (postcodes 9305).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!