Zonnepanelen Opsterland kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Opsterland? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en fiscaal aantrekkelijk. Gebruikmakend van de investering in zonnepanelen wek je jouw eigen duurzame stroom op. Ten gevolg van de aantrekkelijke paneel prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de toepasbare salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Door gebruik te maken van deze website ontdek jij veelzijdige informatie die helpen bij zonnepanelen kopen in Opsterland!

zonnepanelen installateur 9241
 • Makkelijk geld besparen.
 • Groene investering.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcode9241
Netnummer0516 (+31516)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Opsterland juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie is al enige jaren uitgefaseerd. In sommige gemeentes zijn er interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Bij het energieloket op www.opsterland.nl doorzoek jij wat de regels zijn in de gemeente Opsterland. Kan je hier niets over vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Ook kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit scheelt je zo €800,00. Voorts mag je ook gebruik maken van de interessante salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • Binnen de gemeente Opsterland zijn er een aantal opties.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Aan de hand van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Opsterland
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Opsterland kan je aan de slag met o.a. de Groene lening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huizeneigenaren tegen een speciaal rentetarief een groene lening kunnen aanvragen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Wat dat betreft mag jij de betaalde BTW van de bestelling terugvorderen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5350), dan pak je al €1123,5. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Heb je hier geen tijd voor? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Hiervoor ontvang je de reguliere stroomprijs. Dit staat bekend als salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Wat dat betreft is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de extra teruggeleverde stroom. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en fluctueert tussen de €0,05 en €0,085

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 6 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aardbol, echter ook op financieel vlak. Meer dan 800.000 huishoudens hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt gebudgetteerd middels de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te goedkoper het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Opsterland zitten vaak tussen de €5400 en €6300, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa pak ‘m beet 3000 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Greenchoice en/of Nuon betaal je voor dit stukje stroom wel €675 (kosten juni 2024). Via goedkope zonnepanelen in Opsterland bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hieronder bekijk jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
121008€3550 – €4350€380
2298011€5250 – €5675€625
3328015€6025 – €6025€700
4410016€6375 – €6625€940
5464019€7025 – €7175€1030
6512022€7500 – €8000€1060

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het klopt met een aantal randvoorwaarden: voldoende plek beschikbaar, met een dakpostie tussen oost en west (meest ideale is het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat sterk genoeg is. Bovendien is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Met hulp van de zonnepanelencheck Opsterland achterhaal je of je dak geschikt is voor montage. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Opsterland bedraagt 2780 kWh. Je hebt dus nodig zo’n 12 zonnepanelen van 300 wattpiek. Let op: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Houd ook rekening met het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 975 kWh zijn 5 pv-panelen voldoende, voor 2000 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2950 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 4000 kWh zijn dat 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is vrijwel hetzelfde. Veel mensen installeren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Verder vind je dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen vallen veel minder op. De kosten zijn lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Moet ik een vergunning aanvragen in Opsterland?

Voor het leggen van PV-panelen op uw woning geldt er geen vergunningplicht. Uitzonderingen zijn dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Dikwijls moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-opsterland

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Opsterland vergelijken? Met behulp van het onderstaande stappenplan tref jij snel en eenvoudig een uitmuntende vakman in jouw omgeving. Diverse specialisten hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijs. Wees scherp op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Spreken we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Hebben we het over een huurhuis of koopwoning? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Definieer het type woning. Het genre huis (schuin + plat) en de geografische ligging van het huis zijn belangrijke onderdelen. Maak vervolgens een keuze voor een globale planning voor de installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De vakman geeft dan betrouwbaar zonnepanelen advies in Opsterland.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het gaat hier om jouw voornaam en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en als laatste het e-mailadres. Op basis daarvan weten wij hoe we met jou in contact kunnen komen als de experts nadere info nodig hebben. Daaropvolgend ontvangt u ook de persoonlijke offerte.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van vakmannen die actief zijn in de regio. Kijk niet alleen naar de aanbieder met de laagste prijs, maar check ook op eventuele keurmerken (bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, VDE keurmerk, TÜV keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Ben je eigenaar van een huurobject, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of is de investering nu te groot? Dit is geen issues meer: er is nu zonne-energie voor iedereen! We kennen nogal wat interessante collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan gymzalen die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf zo’n €25,00 per maand. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Opsterland.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via onder andere Greencrowd.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na de gekozen looptijd (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijvoorbeeld met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Opsterland op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Friesland
Een dergelijk zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het bespaart je ook geld. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Belangrijk: het gaat alleen om de prijs van stroom, en dus niet de belasting op stroom. Betreft dit stroom van panelen in de buurt (Gorredijk, Langezwaag, Terwispel, Beetsterzwaag, Ureterp, Bakkeveen)? Dan kan je ook de belastingen op energie inhouden op de energienota. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie vormt (postcodes 9240, 9241).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente