Zonnepanelen Alteveer kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Alteveer? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en fiscaal aantrekkelijk. Met behulp van de zonnepanelen van tegenwoordig wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Omwille van het financieel interessante plaatje, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) zijn zonnepanelen enorm populair. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? D.m.v. onze website lees jij actuele toelichtingen over zonnepanelen kopen in Alteveer!

zonnepanelen installateur 9306
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Zet het milieu op 1.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9306
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomverbruik kWh2910 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Alteveer augustus 2022

De bekende landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Wel bestaan er gemeentes met speciale regelingen en/of leningen. Via de site www.gemeentenoordenveld.nl check jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Noordenveld. Onduidelijke informatie? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Overigens kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit levert al snel honderden euro’s op. Voorts bestaat er een uitstekende salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • Binnen de gemeente Noordenveld zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Op basis van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Alteveer
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Alteveer zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee consumenten tegen een lage rente een groene lening kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Wanneer je in die categorie valt mag je de BTW van de aankoop terugvragen. Het BTW percentage is 21%. In het geval van 10 zonnepanelen (€5200), dan is jouw winst al €1092. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Ontbreekt het je aan tijd? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je terugleveren aan het net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je de reguliere stroomprijs. In de volksmond: salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? In dat geval biedt de energieleverancier een lager tarief voor dit overschot. We spreken dan over een terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en ligt tussen de €0,035 en €0,10

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Meer dan 550.000 gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te rendabeler jouw investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Alteveer liggen tussen om en nabij de €4500 en €6700, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set bestaande uit 10 pv-panelen draait uit op zo’n 3040 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Essent en Powerpeers betaal je hiervoor wel €684 (tarieven augustus 2022). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Alteveer bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de volgende paragraaf check jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120007€3575 – €4250€420
2293012€5275 – €5675€550
3336014€6025 – €6025€700
4387016€6350 – €6625€940
5459019€6925 – €7300€960
6499022€7525 – €8025€1070

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het conformeert aan een aantal randvoorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met de richting tussen oost / west (meest ideale is het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een sterk dak. Overigens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Omwille van de zonnepanelencheck Alteveer achterhaal je of je dak geschikt is voor montage. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Alteveer is 2910 kWh. Dit kan je zelf opwekken met omstreeks 11 zonnepanelen van 285 wattpiek. Aanbeveling: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen zijn er minder nodig. Maak ook een inschatting van het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen passend, voor 1800 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 3000 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3875 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Wat is het beste type paneel?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. De meeste woningbezitters bestellen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er zijn zelfs all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Eveneens bestaan er dunne-film zonnepanelen. Deze panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Alteveer?

Voor het plaatsen van panelen op een woning is een vergunning niet noodzakelijk. Deze regel gaat niet op bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. In de regel is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-alteveer

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Alteveer vergelijken? Gebruikmakend van onze stappenplan zoek je vandaag nog een uitmuntende installateur in je woonplaats. Veel specialisten hebben zelfs een speciale showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijs. Kijk goed naar vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke vraag? Praten we over een particuliere woning of huurwoning? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Schets het soort huis. De huis-categorie (plat of schuin) en de ligging van het dak zijn zaken die van belang zijn. Maak ook een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. Het installatiebedrijf geeft jou dan uitstekend zonnepanelen advies in Alteveer.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn gegevens als: naam, tel. nr. en uw huidige mailadres. Op basis daarvan is het helder hoe wij u kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Bij de laatste stap ontvang je de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijking van offertes

  In een week ontvang je (een aantal) offertes van installatiebedrijven uit de omgeving. Kijk verder dan de goedkoopste prijzen, maar kijk goed naar certificering (zoals bijv. TÜV keurmerk, CE-keurmerk, VDE keurmerk, RoHS certificaat) en referenties. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dak te klein voor panelen, of heb je geen financiële ruimte? Maar let op: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er verschijnen verschillende mooie collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan scholen die hun dak over hebben voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf +/- €25,00 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Noordenveld.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via portalen zoals www.zonnepanelendelen.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na afloop van de overeengekomen periode (15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Denk aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Alteveer op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een speciaal zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Toelichting: Het betreft enkel de kale stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Betreft het een project in je eigen buurt (Roden, Roden, Norg, Norg, Peize)? Als dat het geval is mag je ook de belasting op stroom in mindering brengen op de energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je met buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 9306).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!