Zonnepanelen Huis ter Heide kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Huis ter Heide? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en winstgevend. Gebruikmakend van zonnepanelen op je woning wek je zelf schone energie op. Dankzij de hogere wattpiek per zonnepaneel, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Geholpen door onze tool doorzoek je omvangrijke informatie die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Huis ter Heide!

zonnepanelen installateur 9336
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9336
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomverbruik kWh2910 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Huis ter Heide mei 2023

De landelijke aankoopsubsidie is er helaas niet meer. In diverse gemeentes vind je een geldpotje voor duurzame investeringen. Via de site www.gemeentenoordenveld.nl vind jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Noordenveld. Is er niets over te lezen? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Ook is er ook een interessante salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Noordenveld is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Huis ter Heide
Direct zonnepanelen bestellen? In Huis ter Heide kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waarmee huishoudens verrassend voordelig een krediet kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Dan kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop terugvragen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5450), dan loopt dit al op tot €1144,5. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Kom je er niet uit? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je terugleveren aan het net. Voor deze elektriciteit krijg je de gehanteerde stroomprijs. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Op dat moment betaald de leverancier minder voor deze extra zonnestroom. We spreken dan over een terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en zit vaak tussen de €0,04 en €0,09

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is in lijn met een 6% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, tevens ook fiscaal erg interessant. Plusminus 700.000 woningeigenaren zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt gebudgetteerd middels het model, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te lager de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geraamde kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Huis ter Heide fluctueren tussen de €4200 en €6700 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en rendement
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen wekt op pakweg 2730 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Energiedirect of Nuon betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €614,25 (tarief mei 2023). Door middel van goedkope zonnepanelen in Huis ter Heide kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de volgende paragraaf tref je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117406€3525 – €4500€420
2309013€5275 – €5725€650
3325014€5925 – €6025€825
4407016€6550 – €6625€890
5435020€7025 – €7125€1020
6488023€7700 – €8150€1060

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak ook geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het conformeert aan een aantal regels: voldoende plek beschikbaar, een oriëntatie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Evenzeer is een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Dankzij de zonnepanelencheck Huis ter Heide tref je of het dak van uw woning kan. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Huis ter Heide bedraagt 2910 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig zo’n 10 pv-panelen van 300 wattpiek. Let op: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 5 pv-panelen toereikend, voor 1825 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2975 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3825 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. Veel bewoners kopen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evengoed kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen hebben een mooier uiterlijk. De aanschafkosten liggen lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Huis ter Heide?

Voor het laten plaatsen van panelen bovenop uw huis geldt er geen vergunningplicht. Deze regel gaat niet op bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaliter is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-huis-ter-heide

Plekken in de buurt:

Veel gekozen merken:


Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Huis ter Heide vergelijken? Door gebruik te maken van onderstaande tips vind je in korte tijd een goede monteur in jouw streek. Veel adviseurs hebben zelfs een speciale showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk verder dan de prijzen. Wees scherp op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Hierdoor krijg je alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Praten we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het uitgangspunt uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdracht omschrijven

  Definieer de eigenschappen van het huis. Het type huis (schuin & plat) en de oriëntatie van het huis zijn cruciaal. Selecteer tevens een globale planning voor de installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De expert geeft op die manier interessant zonnepanelen advies in Huis ter Heide.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het betreft uw voornaam + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en een e-mailadres. Dan weten wij hoe we contact kunnen opnemen als er meer info benodigd is. Nadien ontvang je de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 7 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installatiebedrijven die werkzaam zijn in de buurt. Let niet alleen op de voordeligste tarieven, maar let ook op eventuele keurmerken (bijv. ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, TÜV keurmerk) en klantervaringen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Woon je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Dan is er een oplossing, want er is nu zonne-energie voor iedereen! Er ontwikkelen allerlei mooie collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor gebouwendie een stuk van het dak willen voorzien van zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, gemiddeld zo’n €22,50 per 4 weken. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Noordenveld.
 • Je neemt een “zonnedeel” via concepten als www.zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Na afloop van de overeengekomen periode (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Bijvoorbeeld met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Huis ter Heide op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een specifiek zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Let op: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Betreft het stroom van panelen in de buurt (Roden, Roden, Norg, Norg, Peize)? Wat dat betreft kan jij ook de stroom-belasting aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie gaat vormen (postcodes 9336).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!