Zonnepanelen Westervelde kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Westervelde? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en hebben een prima rendement. Met zonnepanelen op je woning wek je zelf schone energie op. Door gunstigere prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de toe te passen salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Kan iedereen dat zomaar doen? Hoe zit het met kosten en het rendement? Door gebruik te maken van de zonnepanelen-vergelijker tref je samengestelde tips die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Westervelde!

zonnepanelen installateur 9337
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9337
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomverbruik kWh2910 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Westervelde september 2023

De bekende landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Verscheidene gemeentes werken met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Door gebruik te maken van www.gemeentenoordenveld.nl tref jij hoe het ervoor staat in de gemeente Noordenveld. Kan je het niet vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Daarbij is er de keuze voor de royale salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • Binnen de gemeente Noordenveld zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Op basis van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Westervelde
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Westervelde zijn er verschillende leningen zoals de Groene lening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee woningeigenaren zonder hoge lasten een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Als dat het geval is kan iedereen de aankoop BTW aanvragen als teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5475), dan pak je al €1149,75. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Wil je dit niet zelf doen? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Daarvoor ontvang jedezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Met een duur woord heet dit salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Als dat het geval is verrekent je leveranciers een lager bedrag voor deze extra zonnestroom. Het gaat dan om een terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en vinden we terug tussen de €0,06 en €0,105

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 4 procent spaarrente. Niet alleen gunstig voor onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Grofweg 700.000 woningeigenaren hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het model, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe lager de investering. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten (september 2023) van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Westervelde liggen tussen de €4500 en €5600 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een pakket met 10 panelen mondt uit in circa 2740 kWh stroom. Bij een maatschappij als Engie of Nuon betaal je voor dit stukje stroom wel €616,5 (prijs september 2023). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Westervelde is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het volgende overzicht tref jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119307€3575 – €4400€430
2272012€5125 – €5800€550
3322015€5900 – €6225€725
4384018€6325 – €6625€910
5470019€7025 – €7300€1030
6480023€7700 – €7875€1090

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het strookt met een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat de panelen kan dragen. Evenzeer is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Vanwege de zonnepanelencheck Westervelde vind jij of jouw dak geschikt is. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Westervelde bedraagt 2910 kWh. Hiervoor zijn benodigd zo’n 10 pv-panelen van 285 wattpiek. Advies: we hebben het hier over een gemiddelde woning. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan zijn er minder nodig. Maak ook een inschatting van de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen afdoende, voor 2000 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2925 kWh gaat het om 12, en voor 3950 kWh zijn dat 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. De meeste huizenbezitters prefereren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Tevens zijn er dunne-film panelen. Dit type PV-panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De kosten liggen relatief laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Moet ik een vergunning aanvragen in Westervelde?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen bovenop uw huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In algemene zin moet er ook een vergunning aangevraagd worden als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-westervelde

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Westervelde vergelijken? Geholpen door onderstaande tips heb je in korte tijd een uitmuntende aanbieder in jouw streek. Diverse aanbieders beschikken over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de verkoopprijs. Houd ook rekening met vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Gaat het om een particuliere of zakelijke vraag? Gaat het om een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Omschrijf het soort woning. De huis-categorie (schuin of plat) en de ligging van het huis zijn zaken die van belang zijn. Selecteer tevens een dag en tijdstip voor installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De adviseur geeft jou dan betrouwbaar zonnepanelen advies in Westervelde.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn voorletter + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het emailadres. Dan weten wij ook hoe wij u kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Daarna verzenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na uiterlijk een week krijg je persoonlijke offertes van installatiebedrijven met een goede naam in de buurt. Er is meer dan alleen de aantrekkelijkste prijs, maar vraag ook om de benodigde certificaten (denk aan VDE keurmerk, Recyclage, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en klantervaringen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Heb jij een huurwoning, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit is geen issues meer: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er verschijnen allerlei rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor gymzalen die hun dak over hebben voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf zo’n €20,00 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Noordenveld.
 • Je neemt een “zonnedeel” bij bedrijven als Greencrowd. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Na het verstrijken van de periode (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Denk aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Westervelde op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is absoluut een “groene” investering. Maar het is ook goed voor de portemonnee. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Goed om te weten: Het betreft enkel de kale stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Spreken we over stroom van panelen in de buurt (Roden, Roden, Norg, Norg, Peize)? Wat dat betreft kan je ook stroom-belastingen inhouden op de energienota. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je samen met anderen een coöperatie gaat vormen (postcodes 9337).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!