Zonnepanelen Een kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Een? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en financieel interessant. Door innovatieve zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Door o.a. de steeds gunstigere prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de toe te passen salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Is dit iets voor mijn woning? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Via zonnepanelenrevolutie.nl ontdek je bruikbare details aangaande zonnepanelen kopen in Een!

zonnepanelen installateur 9342
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Zet het milieu op 1.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Lange levensduur.

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9342
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomverbruik kWh2910 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Een augustus 2022

De landelijke subsidiepot is niet meer van kracht. Regelmatig hebben gemeenten een geldpotje voor duurzame investeringen. Via de site www.gemeentenoordenveld.nl ontdek je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Noordenveld. Geen resultaten? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Als laatste noemen we de interessante salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Noordenveld kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Door de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Een
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Een kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee consumenten heel voordelig een groene lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Dan mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling terugvragen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5525), dan pak je al €1160,25. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt wordt teruggeleverd aan het net. Ter compensatie ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Op dat moment betaald de leverancier minder voor dit overschot. Dit noemen we de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en varieert tussen de €0,045 en €0,11

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is overeenkomstig met een 4 procent spaarrente. De win is er niet alleen voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Ongeveer 800.000 woningen hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen is gebaseerd op het soort en merk, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe voordeliger het is. De reden daarvan is: omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De huidige kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Een liggen tussen de €5400 en €5900 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en rendement
Een set met 10 panelen genereert plusminus 2760 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Energiedirect of Vandebron betaal je voor dit stukje stroom wel €621 (tarieven augustus 2022). Door middel van goedkope zonnepanelen in Een bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het volgende overzicht doorzoek jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118307€3550 – €4200€440
2310011€5050 – €5675€550
3334014€5925 – €6125€775
4382018€6450 – €6600€890
5469020€6975 – €7175€1020
6489021€7525 – €8050€1070

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het schikt naar een aantal voorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, gelegen tussen het westen en oosten (liefst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Tevens is een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Met hulp van de zonnepanelencheck Een tref je de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Een bedraagt 2910 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig circa 10 panelen van 300 wattpiek. Let op: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor verbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen toereikend, voor 1800 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2875 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3875 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Wat is het beste type paneel?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. De meeste huizenbezitters kopen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er is ook een all-black variant. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Bovendien onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Deze panelen vallen veel minder op. De prijs ligt lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Een?

Voor de installatie van PV-panelen bovenop uw huis is een vergunning niet noodzakelijk. Helaas is dat anders bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Gewoonlijk is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-een

Een zonnepanelen-installateur vinden

Erkende zonnepanelen bedrijven in Een vergelijken? Met behulp van het advies hieronder vind je vandaag nog een uitmuntende aanbieder in de buurt. Het merendeel van de specialisten hebben de beschikking over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk verder dan de prijzen. Let ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je krijgt op die manier alleen offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Betreft het een zakelijke of particuliere vraag? Treft het een particuliere woning of huurwoning? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Beschrijf zo specifiek mogelijk het huis. Het soort dak (schuin + plat) en de geografische ligging van het huis zijn van groot belang. Maak ook een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De expert biedt zo toepasbaar zonnepanelen advies in Een.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het gaat hier om jouw naam (+ achternaam), het 06-nummer, en e-mailadres. Zo komen we erachter hoe we je het beste kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Vervolgens ontvangt u ook de proposities (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van deskundigen uit de omgeving. Kijk verder dan de goedkoopste prijzen, maar wees scherp op de benodigde certificaten (bijv. CE-keurmerk, ISO certificaat, IEC keurmerk, TÜV keurmerk) en reviews van klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of is het gewoon te duur? Dan is er een oplossing, want ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er verschijnen nogal wat mooie collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor gebouwendie hun dak/grond beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, al vanaf +/- €20,00 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Noordenveld.
 • Je neemt een “zonnedeel” via bijvoorbeeld Duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na de gekozen periode (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijv. samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Een op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Drenthe
Het zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Concreet: de verrekening betreft puur de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Betreft dit een lokaal zonne-energie project (Roden, Roden, Norg, Norg, Peize)? Wat dat betreft kan je ook de belastingen op energie verminderen met de jaarlijkse energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). De conditie is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie gaat vormen (postcodes 9342).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!