Zonnepanelen Schiermonnikoog kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Schiermonnikoog? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en leveren ook nog eens euro’s op. Op basis van zonnepanelen gericht op het zuiden wek je in eigen beheer groene stroom op. Vanwege de dalende prijzen van de panelen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en een aantrekkelijke salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is het overal mogelijk? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Door onze website vind jij praktische info m.b.t. zonnepanelen kopen in Schiermonnikoog!

zonnepanelen installateur 9166
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Goed voor het milieu.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieFriesland
GemeenteSchiermonnikoog
Postcode9166
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Schiermonnikoog april 2024

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. In diverse gemeentes vind je aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Door te surfen naar www.schiermonnikoog.nl bekijk je hoe het ervoor staat in de gemeente Schiermonnikoog. Kan je hier niets over vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Als laatste is er de keuze voor de bruikbare salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Schiermonnikoog kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Door de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Schiermonnikoog
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Schiermonnikoog kan je aan de slag met o.a. de Groene lening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee consumenten zonder hoge lasten een speciale lening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Op dat moment mag iedereen de BTW van de aankoop terugkrijgen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5375), dan is jouw winst al €1128,75. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Geen zin in gedoe? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Daarvoor krijg jede stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Dit heet ook wel salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Wat dat betreft ontvang je een lagere vergoedingvoor de extra teruggeleverde stroom. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en zit vaak tussen de €0,03 en €0,105

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement kan je vergelijken met een 5% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor het milieu, tevens ook fiscaal erg interessant. Pakweg 700.000 investeerders hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt vastgesteld door de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe rendabeler jouw investering. Dit wordt veroorzaakt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Schiermonnikoog zitten vaak tussen de €4100 en €6800 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen staat voor ongeveer 3010 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Essent en/of Qurrent betaal je daarvoor zo’n €677,25 (tarief april 2024). Met goedkope zonnepanelen in Schiermonnikoog kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de volgende paragraaf vind je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120406€3425 – €4325€390
2297012€5175 – €5700€675
3330014€6100 – €6050€725
4411018€6325 – €6650€950
5435019€6950 – €7275€970
6481022€7650 – €7825€1070

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het conformeert aan een aantal eisen: plek beschikbaar op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een degelijke dakconstructie. Daarnaast is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Omwille van de zonnepanelencheck Schiermonnikoog tref je of het dak van uw woning kan. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Schiermonnikoog is 3380 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig grofweg 11 pv-panelen van 315 wattpiek. Advies: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Maak ook een inschatting van het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 950 kWh zijn 4 zonnepanelen voldoende, voor 1950 kWh zijn dat er circa 7, voor 2850 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3900 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is ongeveer gelijk. Meer dan 50% van de investeerders bestellen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er is ook een all-black variant. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Eveneens bestaan er dunne-film PV-panelen. Deze panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning verplicht in Schiermonnikoog?

Voor het laten leggen van PV-panelen bovenop uw huis geldt er geen vergunningplicht. Dit is wel het geval bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Gewoonlijk is ook een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-schiermonnikoog

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Goede zonnepanelen bedrijven in Schiermonnikoog vergelijken? Aan de hand van het onderstaande stappenplan heb jij zonder problemen een uitstekende specialist in jouw streek. Sommige adviseurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de verkoopprijs. Wees scherp op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Treft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Hebben we het over een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Beschrijf de opdracht

  Beschrijf duidelijk het huis. Het type woning (plat en/of schuin) en de focus-richting van het dak zijn belangrijke onderdelen. Kies daarna een ideale leverdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De expert geeft dan toepasbaar zonnepanelen advies in Schiermonnikoog.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Van belang zijn uw voornaam + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en niet te vergeten uw e-mail. Daardoor is het duidelijk hoe je te bereiken bent als er iets niet helemaal duidelijk is. Bij de laatste stap verstrekken zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na een paar dagen ontvang je een offerte op maat van vakmannen met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar de voordeligste tarieven, maar check ook certificering (bijvoorbeeld Recyclage, VDE keurmerk, ISO certificaat, CE-keurmerk) en referenties. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of is de investering nu te groot? Dan is er een oplossing, want iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er verschijnen vele prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan verenigingen die een stuk van het dak willen voorzien van zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf zo’n €20,00 per 4 weken. Wat zijn mijn opties?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Schiermonnikoog.
 • Je participeert in een zonnedeel via concepten als Duurzaaminvesteren.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na afloop van de looptijd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Je kunt denken aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Schiermonnikoog op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Friesland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar ook financieel is het interessant. “Jouw” zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Toelichting: Het betreft enkel de kale stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het om stroom van panelen in de buurt (Wijk 00)? Wanneer het in die categorie valt mag je ook de belasting op stroom verrekenen met de energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). De eis is dat je met buurt/wijkgenoten een energiecoöperatie opricht (postcodes 9166).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!