Zonnepanelen Foxwolde kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Foxwolde? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en hebben een prima rendement. Met behulp van innovatieve zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Gezien de dalende inkoopprijs, de opties voor BTW teruggave, en de interessante salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is het overal mogelijk? Wat is het rendement na 10 jaar? Dankzij onze tool ontdek je omvangrijke toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Foxwolde!

zonnepanelen installateur 9314
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9314
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomverbruik kWh2910 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Foxwolde augustus 2022

De landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. Verscheidene gemeentes werken met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via de site www.gemeentenoordenveld.nl vind je de spelregels in de gemeente Noordenveld. Geen resultaten? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Verder mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Ook is er nog een uitstekende salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Noordenveld zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Dankzij de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Foxwolde
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Foxwolde zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening. Deze groene leningen waardoor consumenten erg goedkoop een speciaal type lening kunnen nemen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Op dat moment mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling terugvragen. Hierop zit 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5275), dan is het voordeel al €1107,75. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Heb je hier geen tijd voor? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Ter compensatie krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Het gaat dan om salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? In dat geval verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Het gaat dan om een terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en ligt tussen de €0,045 en €0,095

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 5 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed nieuws voor het milieu, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Plusminus 800.000 woningeigenaren hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
De prijs van zonnepanelen komt tot stand door het soort en merk, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te voordeliger het is. Dit wordt veroorzaakt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Foxwolde fluctueren tussen de €5200 en €5600 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa plusminus 3070 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Essent en/of Oxxio betaal je al snel €690,75 (prijspeil augustus 2022). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Foxwolde kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de volgende paragraaf check je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120207€3475 – €4375€410
2307012€5050 – €5625€650
3330016€6075 – €6150€850
4420018€6350 – €6650€910
5469020€7000 – €7250€1010
6486023€7450 – €7975€1040

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het conformeert aan een aantal voorwaarden: genoeg ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (liefst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak. Overigens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Door o.a. de zonnepanelencheck Foxwolde vind je of uw dak in aanmerking komt. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Foxwolde is 2910 kWh. Dat staat gelijk aan circa 10 panelen van 290 wattpiek. Disclaimer: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Let ook op de toekomstige situatie. Voor 875 kWh zijn 4 pv-panelen passend, voor 1925 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2850 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3825 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. De gemiddelde bewoners kiezen voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De kosten liggen relatief laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Welke vergunning moet ik hebben in Foxwolde?

Voor het leggen van panelen op uw dak hoef je geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Meestal is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-foxwolde

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Foxwolde vergelijken? Gebruikmakend van het advies hieronder zoek jij in een zeer korte periode een uitmuntende vakspecialist in je postcoderoos. Tal van aanbieders hebben de beschikking over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk verder dan de kosten. Check ook certificering.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere aanvraag? Treft het uw eigen woning of een huurhuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Definieer de karakteristieken van de woning. Het genre woning (schuin en/of plat) en de oriëntatie van het huis zijn belangrijke onderdelen. Selecteer ook een globale planning voor de installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De deskundige voorziet jou dan van professioneel zonnepanelen advies in Foxwolde.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het betreft achternaam, voornaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en een e-mailadres. Op basis daarvan komen wij erachter hoe we contact kunnen leggen als er meer info benodigd is. Vervolgens ontvangt u ook de voorstellen (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  In 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van vakmannen met een goede naam in de buurt. Focus niet uitsluitend op de laagste prijs, maar wees scherp op certificering (bijvoorbeeld VDE keurmerk, ISO certificaat, TÜV keurmerk, Recyclage) en klantervaringen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Huur jij een huis en is het dak te klein voor panelen, of is het gewoon te duur? Er zijn goede alternatieven: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We kennen verscheidene mooie collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor gebouwendie een stuk van het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf plusminus €20,00 per 4 weken. Hoe doe ik mee?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Noordenveld.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via concepten als Greencrowd.nl. “Jouw” zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na het verstrijken van de periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Bijv. samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Foxwolde op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Drenthe
Het zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het levert ook euro’s op. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verrekend met de energienota. Toelichting: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Gaat het om een lokaal project (Roden, Roden, Norg, Norg, Peize)? In dat geval kan jij ook de energiebelasting inhouden op de energienota. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). De regel is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 9314).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!