Zonnepanelen Lieveren kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Lieveren? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en je kunt er geld mee verdienen. Op basis van het zonnepanelen-systeem wek je zelfstandig duurzame stroom op. Door de steeds gunstigere prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en salderingsregeling (teruglevering) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Gebruikmakend van zonnepanelenrevolutie.nl tref je accurate informatie die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Lieveren!

zonnepanelen installateur 9304
 • Lagere energierekening.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9304
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomverbruik kWh2910 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Lieveren oktober 2023

De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Wel bestaan er gemeentes met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via de website www.gemeentenoordenveld.nl doorzoek jij wat de regels zijn in de gemeente Noordenveld. Kan je het niet vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Verder kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Tevens is er nog een royale salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • In de gemeente Noordenveld zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Met de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Lieveren
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Lieveren kan je onder andere een beroep doen op de GreenLoans lening. Dit zijn speciale leningen waardoor consumenten tegen een lage rente een krediet kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Op dat moment kan iedereen de BTW op aankoop en installatie aanvragen als teruggave. Hierop zit 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5150), dan is jouw winst al €1081,5. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Heb je hier geen tijd voor? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Het gaat dan om salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Als dat het geval is verrekent je leveranciers een lager bedrag voor dit “extra” deel. Het gaat dan om een terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en fluctueert tussen de €0,055 en €0,085

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement komt overeen met 4 procent rente. Niet alleen gunstig voor het milieu, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Pakweg 700.000 woningeigenaren hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te goedkoper je uit bent. Dat is het gevolg van het feit dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De verwachte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Lieveren komen doorgaans uit tussen de €4700 en €6500 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen resulteert in circa 3020 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Delta en Qurrent betaal je al snel €679,5 (prijspeil oktober 2023). Dankzij goedkope zonnepanelen in Lieveren kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hierna tref je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118308€3625 – €4325€430
2275011€5300 – €5725€675
3324014€5975 – €6025€700
4381016€6525 – €6675€910
5439019€6925 – €7300€980
6497021€7425 – €8175€1040

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het strookt met een aantal randvoorwaarden: voldoende plek beschikbaar, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat sterk genoeg is. Bovendien is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Lieveren lees jij of uw dak in aanmerking komt. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Lieveren bedraagt 2910 kWh. Dit staat voor plusminus 11 zonnepanelen van 325 wattpiek. Aanbeveling: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je er ook minder te leggen. Maak ook een inschatting van veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 825 kWh zijn 5 panelen passend, voor 1975 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2825 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3875 kWh zijn dat 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. Bijna alle huizenbezitters maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Eveneens zijn er dunne-film panelen. Deze zonnepanelen vallen veel minder op. Het zijn relatief goedkope panelen, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Welke vergunning moet ik hebben in Lieveren?

Bij het installeren van zonnepanelen bovenop uw huis geldt er geen vergunningplicht. Deze regel gaat niet op bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Doorgaans is een vergunning noodzakelijk als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-lieveren

Een zonnepanelen-installateur vinden

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Lieveren vergelijken? Middels het onderstaande stappenplan tref jij in een zeer korte periode een uitstekende monteur in jouw omgeving. Sommige aanbieders hebben zelfs een speciale showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Er is meer dan alleen de prijs. Vraag ook om vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Gaat het om een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is de stroomvraag? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Verduidelijk de aard van het huis. De dak-categorie (plat en/of schuin) en de oriëntatie van het dak zijn relevant. Selecteer tevens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De adviseur voorziet jou dan van erkend zonnepanelen advies in Lieveren.

 4. Voorkeur voor contact

  Vul de overige contactgegevens in. Het betreft voorletter + achternaam, telefoonnummer en het emailadres. Hierdoor is het helder op welke manier je contact wilt onderhouden in het geval er extra info nodig is. Nadien zenden zij de offertes.

 5. Vergelijk offertes

  Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van vakmannen met een goede naam in de buurt. Beperk je niet alleen tot de goedkoopste aanbieder, maar let ook op de benodigde certificaten (denk aan IEC keurmerk, CE-keurmerk, ISO certificaat, TÜV keurmerk) en reviews van klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Heb jij een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of is het gewoon te duur? Dan is er een oplossing, want de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er verschijnen allerlei mooie collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor gebouwendie het dak willen volleggen met zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, beginnend bij €15,00 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Noordenveld.
 • Je neemt een “zonnedeel” via portalen zoals Greencrowd. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Na afloop van de overeengekomen periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Bijvoorbeeld met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Lieveren op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Drenthe
Het zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Goed om te weten: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Gaat het om een regionaal project (Roden, Roden, Norg, Norg, Peize)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook stroom-belastingen verminderen met de jaarlijkse energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 9304).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!