Zonnepanelen Zuidvelde kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Zuidvelde? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en heb je razendsnel terugverdiend. Via zonnepanelen gericht op het zuiden wek je in eigen beheer groene stroom op. Dankzij de aantrekkelijke paneel prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en salderingsregeling (teruglevering) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is mijn dak geschikt? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Gebruikmakend van zonnepanelenrevolutie.nl bekijk je veelzijdige raadgeving aangaande zonnepanelen kopen in Zuidvelde!

zonnepanelen installateur 9335
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9335
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomverbruik kWh2910 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Zuidvelde mei 2023

De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. Wel bestaan er gemeentes met een geldpotje voor duurzame investeringen. Bij het energieloket op www.gemeentenoordenveld.nl vind je de spelregels in de gemeente Noordenveld. Onduidelijke informatie? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Tevens bestaat er een royale salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • Binnen de gemeente Noordenveld kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Zuidvelde
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Zuidvelde kan je bijv. gebruik maken van Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huizeneigenaren tegen een speciaal rentetarief een speciaal type lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wanneer je in die categorie valt mag men de BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5400), dan bedraagt dit al €1134. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Wil je dit niet zelf doen? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Ter compensatie ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. In de volksmond: salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Op dat moment ontvang je een lagere vergoedingvoor dit overschot. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en varieert tussen de €0,03 en €0,085

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Niet alleen gunstig voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Plusminus 500.000 gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie komt tot stand door het type/merk, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe lager de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Zuidvelde zitten vaak tussen de €4000 en €5800, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen mondt uit in pakweg 2710 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Budget Energie of Pure Energie betaal je daarvoor zo’n €609,75 (tarief mei 2023). Dankzij goedkope zonnepanelen in Zuidvelde bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hieronder check je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118007€3700 – €4475€430
2276011€5150 – €5875€600
3354014€5925 – €6225€825
4397017€6325 – €6675€900
5431019€6925 – €7175€1030
6515022€7400 – €7875€1100

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het overeenstemt met een aantal richtlijnen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is ideaal), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een sterk dak. Bovendien is een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Door de zonnepanelencheck Zuidvelde lees jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zuidvelde bedraagt 2910 kWh. Dat staat gelijk aan omstreeks 10 pv-panelen van 325 wattpiek. Aanbeveling: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 850 kWh zijn 4 panelen geschikt, voor 1850 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2850 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3925 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. De meeste huizenbezitters bestellen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De investering is laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Moet ik een vergunning aanvragen in Zuidvelde?

Puur voor panelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Gewoonlijk is het vereist een vergunning aanvraag te doen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-zuidvelde

Plaatsen in de omgeving:

Interessante installaties:


Een zonnepanelen-installateur vinden

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Zuidvelde vergelijken? Aan de hand van tips van onze adviseurs kies je in korte tijd een uitmuntende monteur in jouw streek. Sommige adviseurs hebben een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de verkoopprijs. Bekijk ook relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zo ontvang je enkel offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Treft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Betreft het een particuliere woning of huurwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Beschrijf de eigenschappen van het huis. Het genre woning (plat & schuin) en de ligging van het dak zijn voor de monteur interessant. Kies daarna de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De deskundige voorziet jou dan van interessant zonnepanelen advies in Zuidvelde.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Van belang zijn naam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en als laatste het e-mailadres. Op basis daarvan is het voor ons duidelijk hoe wij u kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Vervolgens zenden zij de proposities (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na uiterlijk een week ontvang je (een aantal) offertes van installateurs uit de buurt. Kijk niet alleen naar de goedkoopste prijzen, maar let ook op voorwaarden/keurmerken (bijv. VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, ISO certificaat) en vraag naar recente projecten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of heb je onvoldoende budget? Dit hoeft geen probleem te zijn: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er zijn allerlei prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn scholen die hun dak/grond willen vrijgeven voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, al vanaf +/- €35,00 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Noordenveld.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via concepten als Greencrowd.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na de gekozen periode (15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Zoals met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Zuidvelde op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een specifiek zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar je kan er ook fors mee besparen. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verrekend met de energienota. Vergeet niet: de verrekening betreft puur de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Betreft dit zonnestroom uit de buurt (Roden, Roden, Norg, Norg, Peize)? In die situatie kan jij ook de energiebelasting verrekenen met de energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). Het is een must dat je samen met anderen een coöperatie gaat vormen (postcodes 9335).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!