Zonnepanelen Peize kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Peize? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en je kunt er geld mee verdienen. Door zonnepanelen op jouw woning wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Gezien de hogere wattpiek per zonnepaneel, de opties voor BTW teruggave, en de toepasbare salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is mijn dak geschikt? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Gebruikmakend van de zonnepanelen-vergelijker check jij samengestelde aanbevelingen aangaande zonnepanelen kopen in Peize!

zonnepanelen installateur 9321
 • Een lagere energierekening.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9321
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomverbruik kWh2910 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Peize augustus 2022

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet meer sinds 2013. Verscheidene gemeentes werken met speciale regelingen en/of leningen. Via hun online portaal www.gemeentenoordenveld.nl lees jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Noordenveld. Geen resultaten? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Bovendien mag je ook gebruik maken van de uitstekende salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • Binnen de gemeente Noordenveld kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Middels de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Peize
Direct zonnepanelen bestellen? In Peize kan je een beroep doen op o.a. de Groene lening. Dit zijn speciale leningen waarmee woningeigenaren extra goedkoop een groene lening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Dan mag men de BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5325), dan is jouw winst al €1118,25. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Geen zin in gedoe? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor deze elektriciteit krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit heet ook wel salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de “teveel” terug geleverde stroom. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en komt vaak uit tussen de €0,055 en €0,095

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is overeenkomstig met 4 procent rente. Dit is niet alleen goed voor onze planeet, echter ook op financieel vlak. Ongeveer 700.000 woningen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen hangt af van de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe rendabeler jouw investering. Dat is het gevolg van het feit dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De huidige kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Peize zitten vaak tussen de €4100 en €6900 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in genereert zo’n 3090 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Essent en/of Qurrent staat dit al gauw gelijk aan €695,25 (kosten augustus 2022). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Peize is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de volgende paragraaf tref jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118506€3625 – €4500€430
2275013€5050 – €5775€575
3341014€5900 – €6025€850
4387016€6450 – €6725€920
5446020€7050 – €7200€970
6498023€7600 – €8100€1050

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het strookt met een aantal eisen: plek beschikbaar op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Overigens is een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Wegens de zonnepanelencheck Peize bekijk je of het dak van uw woning kan. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Peize bedraagt 2910 kWh. Hiervoor zijn benodigd ongeveer 12 zonnepanelen van 280 wattpiek. Belangrijk: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw situatie kan verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Houd ook rekening met de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 pv-panelen genoeg, voor 2000 kWh zijn dat er 8, voor 2875 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3825 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. Meer dan 50% van de investeerders installeren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Tevens onderscheiden we dunne-film panelen. Dit type panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De investering is laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning verplicht in Peize?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op uw dak hoef je geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Veelal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-peize

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Peize vergelijken? Door het onderstaande stappenplan zoek je binnen enkele minuten een uitstekende vakman in de regio. Veel leveranciers hebben een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Er is meer dan alleen het tarief. Houd ook rekening met keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Spreken we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Specificeer zo specifiek mogelijk de woning. Het soort woning (schuin & plat) en de ligging van het dak zijn goede voorbeelden. Kies ook een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De adviseur geeft dan geschikt zonnepanelen advies in Peize.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Denk dan aan: jouw naam (+ achternaam), het nummer waarop u bereikbaar bent, en een e-mailadres. Daardoor weten wij ook hoe we contact kunnen leggen indien er onduidelijkheden zijn. Daarna zenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijking van offertes

  Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installateurs die goed staan aangeschreven. Kijk verder dan de scherpste prijs, maar bekijk ook de benodigde certificaten (denk aan CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, TÜV keurmerk) en verhalen van andere klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Huur jij een huis en zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of kan je het nu niet betalen? Dit is geen issues meer: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We kennen verscheidene aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor ondernemingen die grond of een dak vol met zonnepanelen willen leggen. Dit is financieel erg interessant, vanaf plusminus €22,50 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Noordenveld.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via initiatieven zoals Zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na de gekozen periode (standaard 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Denk aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Peize op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Drenthe
Het zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. De energie die jouw delen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Toelichting: de verrekening betreft puur de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Is het stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Roden, Roden, Norg, Norg, Peize)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de stroom-belasting verrekenen met de energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). De regel is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 9320, 9321).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!