Zonnepanelen Een-West kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Een-West? Zonnepanelen zijn duurzaam en je kunt er geld mee verdienen. Dankzij zonnepanelen op jouw woning wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Door de dalende inkoopprijs, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de terugleververgoeding (saldering) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan dat ook voor mijn huis? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Door gebruik te maken van deze website check jij uitgebreide details die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Een-West!

zonnepanelen installateur 9343
 • Snelle terugverdientijd.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • BTW terugvragen.

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9343
Netnummer0516 (+31516)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomverbruik kWh2910 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Een-West mei 2023

De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer sinds 2013. Wel bestaan er gemeentes met een geldpotje voor duurzame investeringen. Via hun online portaal www.gemeentenoordenveld.nl check je de spelregels in de gemeente Noordenveld. Geen resultaten? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Op die manier bespaar je zo €900,00. Ten derde is er nog een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • Binnen de gemeente Noordenveld kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Geholpen door de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Een-West
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Een-West bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening. Deze groene leningen waarmee woningeigenaren tegen een speciaal rentetarief een krediet kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Wanneer je in die categorie valt kan iedereen de BTW op aankoop en installatie indienen voor teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5550), dan loopt dit al op tot €1165,5. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Heb je hier geen tijd voor? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Ter compensatie ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). De term hiervoor is salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In die situatie zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Dit staat bekend als terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en komt vaak uit tussen de €0,03 en €0,10

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement komt overeen met een 5% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Plusminus 750.000 woningeigenaren kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt bepaald door de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te voordeliger de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De verwachte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Een-West komen doorgaans uit tussen de €4100 en €6600 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en rendement
Een set met 10 panelen genereert plusminus 2770 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Eneco en/of Pure Energie betaal je al snel €623,25 (tarief mei 2023). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Een-West kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de tabel vind jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118707€3525 – €4250€420
2293013€5150 – €5775€525
3334016€5975 – €6225€800
4389018€6425 – €6725€890
5456019€7100 – €7200€970
6511023€7425 – €8050€1070

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het schikt naar een aantal eisen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een dakpostie tussen oost en west (meest ideale is het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een degelijke dakconstructie. Evengoed is een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Wegens de zonnepanelencheck Een-West tref jij de toepasbaarheid voor uw dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Een-West is 2910 kWh. Dit staat voor grofweg 11 panelen van 295 wattpiek. Advies: we spreken hier over een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met meer Wattpiek hoef je er ook minder te leggen. Kijk ook goed naar het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen voldoende, voor 1800 kWh gaan we uit van 8, voor 2825 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3875 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. Meer dan 50% van de klanten geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Verder vind je dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen zijn zeer flexibel. De investering is laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Hoe zit het met een vergunning in Een-West?

Tijdens de montage van zonnepanelen op een woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Dikwijls is ook een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-een-west

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Een-West vergelijken? Met behulp van onderstaande tips tref je binnen enkele minuten een betrouwbare aanbieder in de buurt. Veel aanbieders bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de verkoopprijs. Kijk goed naar certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Spreken we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Hebben we het over een huurhuis of koopwoning? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Schets duidelijk het huis. Het soort dak (schuin of plat) en de geografische ligging van de woning zijn voor de monteur interessant. Selecteer vervolgens de gewenste uitvoerdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De expert voorziet jou dan van interessant zonnepanelen advies in Een-West.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Denk dan aan: jouw voornaam en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en een e-mailadres. Zo is het helder hoe we contact kunnen opnemen in het geval er extra info nodig is. Bij de laatste stap ontvang je de offerte op basis van uw wensen.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van installateurs uit de regio. Focus niet uitsluitend op de beste aanschafprijs, maar vraag ook om voorwaarden/keurmerken (je kunt denken aan IEC keurmerk, RoHS certificaat, VDE keurmerk, TÜV keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, is het dak te klein voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Er zijn goede alternatieven: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We kennen vele prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn stadions die grond of een dak willen volleggen met zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, al vanaf +/- €25,00 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Noordenveld.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via bijvoorbeeld Greencrowd.nl. “Jouw” zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Zodra de contractperiode is verstreken (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Onder andere met buren zonnepanelen laten plaatsen in Een-West op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Drenthe
Het zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar je kan er ook fors mee besparen. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Let op: het gaat alleen om de prijs van stroom, energiebelastingen zijn uitgesloten. Gaat het om een lokaal project (Roden, Roden, Norg, Norg, Peize)? Wat dat betreft kan jij ook de energiebelasting afhalen van jouw energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat men met verschillende buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 9343).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!