Zonnepanelen Norg kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Norg? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en heb je razendsnel terugverdiend. Met behulp van een zonnepanelen-installatie wek je je eigen zonne-energie op. Ten gevolg van de steeds gunstigere prijzen, de opties voor BTW teruggave, en de terugleververgoeding (saldering) kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Met deze website doorzoek jij praktische aanbevelingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Norg!

zonnepanelen installateur 9331
 • Lagere maandlasten.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Los van de energieleverancier.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9331
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomverbruik kWh2910 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Norg oktober 2023

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is in 2013 volledig afgeschaft. Er zijn gemeenten met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door te surfen naar www.gemeentenoordenveld.nl check jij welke regelingen er zijn in de gemeente Noordenveld. Kom je er niet uit? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Voorts bestaat er een prima salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • Binnen de gemeente Noordenveld zijn er een aantal opties.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • D.m.v. de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Norg
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Norg kan je aan de slag met o.a. de GreenLoans lening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor consumenten extra voordelig een groene lening kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Op dat moment kan iedereen de aankoop BTW terugvorderen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5350), dan is jouw winst al €1123,5. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Vind je dit ingewikkeld? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor deze elektriciteit ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Wat dat betreft zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de extra teruggeleverde stroom. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. Deze compensatie wisselt per leverancier en fluctueert tussen de €0,045 en €0,095

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is vergelijkbaar met een 6 procent spaarrente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aardbol, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Circa 750.000 consumenten hebben panelen laten installeren.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie komt tot stand door de paneel variant, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te lager de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Norg fluctueren tussen de €5200 en €6900 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een bestelling met bijv. 10 panelen genereert om en nabij 3100 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Engie of Qurrent betaal je daarvoor ongeveer €697,5 (onkosten oktober 2023). Op basis van goedkope zonnepanelen in Norg bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hieronder ontdek jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118307€3650 – €4500€410
2308012€5250 – €5650€625
3337016€6075 – €6225€775
4392017€6475 – €6650€930
5461020€7075 – €7175€1020
6502022€7625 – €7875€1090

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het overeenstemt met een aantal zaken: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is ideaal), zo min mogelijk schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Mede door de zonnepanelencheck Norg ontdek jij of het dak van uw woning kan. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Norg is 2910 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig circa 11 panelen van 315 wattpiek. Let op: dit zijn doorsnee statistieken. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met een hoger vermogen hoef je er ook minder te leggen. Houd ook rekening met de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 5 zonnepanelen voldoende, voor 2000 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2950 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3850 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. Meer dan de helft van de woningbezitters kiezen voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evengoed vinden we dunne-film panelen. Deze panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De kosten liggen relatief laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Moet ik een vergunning aanvragen in Norg?

Voor de installatie van panelen op uw dak is een vergunning niet aan de orde. Dit geldt niet voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Vaak moet er ook een vergunning aangevraagd worden als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-norg

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Norg vergelijken? Geholpen door de uitleg die hierna komt vind je binnen enkele minuten een uitmuntende leverancier in je woonplaats. Tal van monteurs beschikken over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de offerteprijs. Bekijk ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het een particuliere of zakelijke aanvraag? Betreft het een aangekochte woning of huur je? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Beschrijf de opdracht

  Beschrijf het soort huis. De woning-categorie (plat & schuin) en de focus-richting van het huis zijn voor de monteur interessant. Maak ook een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De deskundige voorziet jou dan van toepasbaar zonnepanelen advies in Norg.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Je kunt denken aan je voor- en achternaam, tel. nr. en e-mailadres. Zo is het voor ons duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen als er meer info benodigd is. Aansluitend ontvangt u ook de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen een week krijgt u mogelijk meerdere offertes van adviseurs die goed staan aangeschreven. Let niet alleen op de laagste offerte, maar bekijk ook relevante keurmerken (bijv. RoHS certificaat, CE-keurmerk, TÜV keurmerk, VDE keurmerk) en beoordelingen van anderen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dak te klein voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Dit is geen issues meer: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We zien nogal wat rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn gebouwendie een stukje dak vol met zonnepanelen willen leggen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf zo’n €40,00 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Noordenveld.
 • Je neemt een “zonnedeel” via portalen zoals ZonnepanelenDelen. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na de gekozen periode (15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Bijv. samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Norg op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een specifiek zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar ook financieel is het interessant. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Toelichting: het gaat alleen om de prijs van stroom, en niet de energiebelasting. Betreft het zonnestroom uit de buurt (Roden, Roden, Norg, Norg, Peize)? In dat geval kan jij ook de energiebelasting aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). Het is een must dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 9330, 9331).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!