Zonnepanelen Oss kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Oss? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en financieel interessant. Aan de hand van de investering in zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Als gevolg van de lagere prijs van de panelen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de saldering / teruglevering (vergoeding) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan het ook op mijn huis? Wat is het rendement na 10 jaar? Via onze vergelijker check je bruikbare raadgeving die helpen bij zonnepanelen kopen in Oss!

zonnepanelen installateur 5341
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Lange levensduur.

ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5341
Netnummer0412 (+31412)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Oss juni 2024

De landelijke subsidiepot is er helaas niet meer. Verscheidene gemeentes werken met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Op de energie pagina’s van www.oss.nl tref je wat de regels zijn in de gemeente Oss. Geen resultaten? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit scheelt je zo €800,00. Daarbij onderscheiden we de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Oss kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Geholpen door de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Oss
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Oss kan je bijv. gebruik maken van SVn Duurzaamheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee woningeigenaren heel voordelig een krediet kunnen nemen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? In dat geval kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5875), dan is jouw winst al €1233,75. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Dan is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de overproductie. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en schommelt tussen de €0,035 en €0,095

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aardbol, tevens ook fiscaal erg interessant. Grofweg een half miljoen gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe voordeliger de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Oss variëren tussen de €5100 en €6500 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Geschatte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen wekt op circa 2920 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Eneco en/of Qurrent betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €657 (kosten juni 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Oss kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het volgende overzicht ontdek je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119907€3425 – €4225€440
2278013€5200 – €5825€675
3326016€5950 – €6125€825
4386018€6550 – €6825€920
5459019€6900 – €7175€1000
6489022€7475 – €8025€1070

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het klopt met een aantal richtlijnen: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een dakpostie tussen oost en west (hoogste opbrengst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een sterk dak. Evengoed is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Gezien de zonnepanelencheck Oss achterhaal je of het dak van uw woning kan. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Oss bedraagt 3290 kWh. Hiervoor heb je nodig omstreeks 11 zonnepanelen van 325 wattpiek. Aanbeveling: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw situatie kan verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Let ook op het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 875 kWh zijn 4 pv-panelen toereikend, voor 1825 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2875 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3875 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. De meeste investeerders kopen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er is ook een all-black variant. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Overigens kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen hebben een mooier uiterlijk. De kosten zijn lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning verplicht in Oss?

Bij het installeren van panelen op uw woning hoef je geen vergunning te regelen. Uitzonderingen zijn historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Gewoonlijk is ook een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-oss

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Oss vergelijken? Door middel van onderstaande tips kies je in een zeer korte periode een professionele monteur in je postcodegebied. Veel monteurs bieden een kleine showroom waar je de producten in detail kunt zien. Focus niet uitsluitend op de kosten. Houd ook rekening met voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Gaat het om een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Gaat het om een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project omschrijven

  Schets de aard van het huis. Het type dak (plat & schuin) en de geografische ligging van het dak zijn van groot belang. Kies ook een ideale leverdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De installateur geeft jou dan relevant zonnepanelen advies in Oss.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Wat we willen weten zijn je voor- en achternaam, een mobiel/vast nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Dan komen wij erachter hoe we contact kunnen opnemen als er iets niet helemaal duidelijk is. Nadien versturen ze de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijk offertes

  Na zo’n 5 werkdagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van specialisten uit de regio. Kijk verder dan de voordeligste tarieven, maar kijk goed naar kleine lettertjes/certificaten (zoals bijv. IEC keurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat, Recyclage) en beoordelingen van anderen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of kan je het nu niet betalen? Dit hoeft geen probleem te zijn: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er ontwikkelen verschillende rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn gebouwendie het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf ongeveer €20,00 per maand. Hoe werkt dit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Oss.
 • Je neemt een “zonnedeel” via onder andere Greencrowd.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt afgetrokken van je energierekening. Na afloop van de overeengekomen periode (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Hoe dat werkt? Denk aan met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Oss op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Groningen
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het is ook goed voor de portemonnee. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verrekend met de energienota. Let op: dit is uitsluitend de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Spreken we over stroom van panelen in de buurt (Centrum, Schadewijk, Industrieterreinen-Zuid, Oss-Zuid, Krinkelhoek, Industrieterreinen-Noord, Ruwaard, Ussen, Buitengebied-Noord, Buitengebied-Zuid, Berghem, Haren, Macharen, Megen, Ravenstein, Herpen, Overlangel, Deursen en Dennenburg, Lith, Lithoijen, Oijen, Maren – Kessel, Geffen)? Dan kan jij ook de stroom-belasting aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 5340, 5341, 5342, 5343, 5344, 5345, 5346, 5347, 5348, 5349).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente