Zonnepanelen Lith kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Lith? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en fiscaal aantrekkelijk. Op basis van de nieuwste zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Vanwege de dalende prijzen van de panelen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de terugleververgoeding (saldering) kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Door middel van onze website ontdek jij handige info m.b.t. zonnepanelen kopen in Lith!

zonnepanelen installateur 5397
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Zet het milieu op 1.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5397
Netnummer0412 (+31412)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Lith mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie kan je niet meer aanvragen. Er zijn gemeenten met speciale regelingen en/of leningen. Door gebruik te maken van www.oss.nl doorzoek jij welke regelingen er zijn in de gemeente Oss. Kan je hier niets over vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit kan oplopen tot wel €700,00. Bovendien noemen we de prima salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • Binnen de gemeente Oss zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • D.m.v. de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Lith
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Lith bestaan er mogelijkheden zoals de GreenLoans lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee consumenten extra voordelig een speciale lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Op dat moment kan men de betaalde BTW van de aankoop terugvragen. Hierop zit 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€4975), dan bedraagt dit al €1044,75. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Heb je hier geen tijd voor? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of wordt teruggeleverd aan het net. Voor deze elektriciteit krijg je de reguliere stroomprijs. De term hiervoor is salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval verrekent je leveranciers een lager bedrag voor deze extra zonnestroom. We noemen het ook wel terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en zit vaak tussen de €0,045 en €0,085

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement komt overeen met een 5% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor het milieu, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Om en nabij 700.000 investeerders hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te voordeliger de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De huidige kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Lith variëren tussen de €4400 en €6800 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en rendement
Een bestelling met bijv. 10 panelen resulteert in grofweg 2890 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Essent of Pure Energie betaal je daarvoor ongeveer €650,25 (vergoeding mei 2024). Via goedkope zonnepanelen in Lith bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hierna doorzoek je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119908€3575 – €4225€430
2280012€5225 – €5800€675
3332014€5975 – €6025€850
4417018€6400 – €6850€890
5461019€6925 – €7200€990
6508022€7675 – €7900€1060

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het in lijn is met een aantal zaken: plek beschikbaar op het dak, gericht tussen west en oost (liefst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een sterk dak. Evengoed is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Omwille van de zonnepanelencheck Lith lees jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Lith is 3290 kWh. Dit kan je zelf genereren met ongeveer 11 panelen van 315 wattpiek. Toelichting: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er minder nodig. Kijk ook goed naar verbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 panelen gewenst, voor 2000 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2875 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3950 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. De gemiddelde huizenbezitters kiezen voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De prijs ligt lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Moet ik een vergunning aanvragen in Lith?

Tijdens de montage van zonnepanelen op uw dak is een vergunning niet aan de orde. Uitzonderingen zijn historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. In algemene zin is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-lith

Een zonnepanelen-installateur vinden

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Lith vergelijken? Op basis van de adviezen van onze specialisten vind je snel en eenvoudig een uitmuntende vakspecialist in je woonplaats. Verscheidene installateurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Maak niet alleen een keuze op basis van de installatiekosten. Bekijk ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Praten we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Betreft het een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdracht omschrijven

  Schets zo specifiek mogelijk de woning. Het genre woning (schuin en/of plat) en de focus-richting van het huis zijn hierin van enorm belang. Kies ook de gewenste uitvoerdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De specialist geeft dan toepasbaar zonnepanelen advies in Lith.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Van belang zijn je voor- en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en e-mailadres. Vandaar komen we erachter hoe we contact kunnen opnemen indien er onduidelijkheden zijn. Nadien zenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijking van offertes

  Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van adviseurs uit de buurt. Pas op voor alleen de voordeligste tarieven, maar check ook de benodigde certificaten (je kunt denken aan VDE keurmerk, RoHS certificaat, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en verhalen van andere klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er verschijnen allerlei mooie collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan ondernemingen die hun dak/grond beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, gemiddeld zo’n €35,00 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Oss.
 • Je participeert in een zonnedeel bij bedrijven als www.duurzaaminvesteren.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na de gekozen looptijd (meestal 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijvoorbeeld met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Lith op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Groningen
Een specifiek zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. Jouw stukje zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Let op: de verrekening betreft puur de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Is dit een project in je eigen buurt (Centrum, Schadewijk, Industrieterreinen-Zuid, Oss-Zuid, Krinkelhoek, Industrieterreinen-Noord, Ruwaard, Ussen, Buitengebied-Noord, Buitengebied-Zuid, Berghem, Haren, Macharen, Megen, Ravenstein, Herpen, Overlangel, Deursen en Dennenburg, Lith, Lithoijen, Oijen, Maren – Kessel, Geffen)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de energiebelasting inhouden op de energienota. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je met buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 5397).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!