Zonnepanelen Dieden kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Dieden? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en een goede investering. Gebruikmakend van zonnepanelen op jouw woning wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Door het financieel interessante plaatje, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de terugleververgoeding (saldering) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is dit iets voor mijn woning? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Door middel van onze website vind je veelzijdige adviezen over zonnepanelen kopen in Dieden!

zonnepanelen installateur 5353
 • Lagere maandlasten.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Los van de energieleverancier.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5353
Netnummer0486 (+31486)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Dieden juni 2024

De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Wel bestaan er gemeentes met een geldpotje voor duurzame investeringen. Middels de energie info op www.oss.nl ontdek jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Oss. Kan je het niet vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Op die manier bespaar je zo €800,00. Ten derde kan men kiezen voor de bruikbare salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Oss zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Met de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Dieden
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Dieden kan je een beroep doen op o.a. de Groene lening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor gezinnen erg goedkoop een duurzaamheidslening kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Dan kan je de BTW op aankoop en installatie aanvragen voor teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. In het geval van 10 zonnepanelen (€5725), dan pak je al €1202,25. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert wordt teruggeleverd aan het net. Daarvoor ontvang jede gehanteerde stroomprijs. De term hiervoor is salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Op dat moment zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Dit staat bekend als terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en varieert tussen de €0,035 en €0,095

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is vergelijkbaar met 5 procent rente. Niet alleen goed voor de aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Circa 600.000 gezinnen hebben panelen laten installeren.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te lager de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Dieden zitten vaak tussen de €4700 en €5700, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen genereert pak ‘m beet 3070 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Eneco of NLE staat dit al gauw gelijk aan €690,75 (tarief juni 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Dieden kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de volgende paragraaf vind je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117507€3475 – €4375€430
2287012€5100 – €5850€550
3335015€5975 – €6275€725
4387017€6325 – €6650€920
5440020€7100 – €7225€990
6504023€7650 – €7950€1090

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het overeenstemt met een aantal regels: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met de richting tussen oost / west (hoogste opbrengst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak. Mede is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Dankzij de zonnepanelencheck Dieden check jij de geschiktheid van je dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Dieden is 3290 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig rond de 11 zonnepanelen van 295 wattpiek. Advies: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. In jouw geval kan het heel anders zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Maak ook een inschatting van de toekomstige situatie. Voor 875 kWh zijn 5 pv-panelen afdoende, voor 1850 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2925 kWh zijn dat er 12, en voor 3800 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. De gemiddelde bewoners kiezen voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evenzeer vinden we dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De aanschafkosten liggen lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Dieden?

Puur voor panelen op het huis geldt er geen vergunningplicht. Dit is wel het geval bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Meestal is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-dieden

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Dieden vergelijken? Door onderstaande tips tref jij snel en eenvoudig een uitstekende vakspecialist in je postcodegebied. Verschillende aanbieders hebben zelfs een speciale showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk verder dan de tarieven. Bekijk ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je krijgt op die manier alleen offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Spreken we over een zakelijke of particuliere vraag? Is het uitgangspunt een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Schets de karakteristieken van het huis. Het soort dak (schuin en/of plat) en de ligging van de woning zijn relevant. Maak daarna een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De expert levert jou dan ook goedzonnepanelen advies in Dieden.

 4. Verstrek de contactgegevens

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het betreft achternaam, voornaam, een (vast) telefoonnummer en het mailadres. Daardoor komen we erachter hoe je te bereiken bent voor eventuele vragen. Daarna ontvangt u ook de offerte op basis van uw wensen.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 5 dagen krijg je persoonlijke offertes van specialisten uit de regio. Beperk je niet alleen tot de aantrekkelijkste prijs, maar check ook op certificaten en keurmerken (je kunt denken aan VDE keurmerk, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat) en klantervaringen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Woon je in een huurhuis, is het dak te klein voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Belangrijk: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We onderscheiden verscheidene rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn bedrijven die hun dak willen voorzien van zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, al vanaf +/- €30,00 per maand. Hoe werkt dit?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Oss.
 • Je neemt een “zonnedeel” via bijvoorbeeld Duurzaaminvesteren.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na het verstrijken van de periode (15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Zoals met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Dieden op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Groningen
Een specifiek zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Toelichting: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Spreken we over stroom van panelen in de buurt (Centrum, Schadewijk, Industrieterreinen-Zuid, Oss-Zuid, Krinkelhoek, Industrieterreinen-Noord, Ruwaard, Ussen, Buitengebied-Noord, Buitengebied-Zuid, Berghem, Haren, Macharen, Megen, Ravenstein, Herpen, Overlangel, Deursen en Dennenburg, Lith, Lithoijen, Oijen, Maren – Kessel, Geffen)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de stroom-belasting afhalen van jouw energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). Uitgangspunt is dat je samen met anderen een speciale coöperatie begint (postcodes 5353).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!