Zonnepanelen Lithoijen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Lithoijen? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en leveren ook nog eens euro’s op. Met behulp van zonnepanelen op jouw woning wek je je eigen zonne-energie op. Mede door dalende kosten, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de toepasbare salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat is het rendement na 10 jaar? Door zonnepanelenrevolutie.nl tref je handige tips die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Lithoijen!

zonnepanelen installateur 5396
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5396
Netnummer0412 (+31412)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Lithoijen mei 2024

De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. Een aantal gemeenten hanteren wel duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Bij het energieloket op www.oss.nl check jij hoe het ervoor staat in de gemeente Oss. Is er niets over te lezen? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Overigens kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Ook is er ook een royale salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente Oss is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Op basis van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Lithoijen
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Lithoijen kan je bijv. gebruik maken van Energiebespaarlening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huishoudens heel voordelig een duurzaamheidslening kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? In die situatie kan iedereen de aankoop BTW terugvragen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€4950), dan is jouw winst al €1039,5. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Ontbreekt het je aan tijd? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor dit stukje elektriciteit krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit staat bekend als salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Op dat moment biedt de energieleverancier een lager tarief voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Dit noemen we de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en schommelt tussen de €0,055 en €0,085

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement komt overeen met een 6% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze planeet, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Grofweg 600.000 gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen komt tot stand door de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te rendabeler jouw investering. De reden daarvan is: omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Lithoijen zitten vaak tussen de €4800 en €6200 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen draait uit op circa 2880 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Engie of NLE betaal je daarvoor ongeveer €648 (vergoeding mei 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Lithoijen kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hierna tref jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120208€3475 – €4325€390
2288012€5075 – €5700€525
3343016€5950 – €6050€850
4408018€6550 – €6750€910
5458019€7050 – €7200€1010
6510021€7600 – €8100€1070

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het voldoet aan een aantal richtlijnen: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een dakpostie tussen oost en west (het liefst focus op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Bovendien is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Met hulp van de zonnepanelencheck Lithoijen ontdek jij of het dak van uw woning kan. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Lithoijen bedraagt 3290 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig circa 12 zonnepanelen van 285 wattpiek. Belangrijk: dit is slechts een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je er ook minder te leggen. Let ook op het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 5 pv-panelen gewenst, voor 1975 kWh gaat het om 7, voor 3000 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3900 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. Meer dan de helft van de klanten geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Mede bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen hebben een mooier uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Hoe zit het met een vergunning in Lithoijen?

Puur voor PV-panelen op uw woning hoef je geen vergunning te regelen. Deze regel gaat niet op bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Veelal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-lithoijen

Een zonnepanelen-installateur vinden

Erkende zonnepanelen bedrijven in Lithoijen vergelijken? D.m.v. tips van onze adviseurs vind jij in enkele stappen een professionele aanbieder in de buurt. Het merendeel van de bedrijven hebben zelfs een speciale showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de installatiekosten. Houd ook rekening met vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Gaat het om een particuliere of zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een huurwoning of koophuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Verduidelijk duidelijk de woning. Het type dak (schuin en/of plat) en de geografische ligging van het dak zijn relevant. Maak tevens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vul gerust het opmerkingenveld in. De vakman biedt zo professioneel zonnepanelen advies in Lithoijen.

 4. Voorkeur voor contact

  Vul de overige contactgegevens in. Je kunt denken aan naam, tel. nr. en het emailadres. Op die manier komen we erachter hoe we met jou in contact kunnen komen als er meer info benodigd is. Nadien verstrekken zij de voorstellen (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Na 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van experts uit de buurt. Let niet alleen op de goedkoopste prijzen, maar kijk goed naar certificering (bijvoorbeeld Recyclage, RoHS certificaat, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en klantervaringen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dak te klein voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Er zijn goede alternatieven: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We onderscheiden vele bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn organisaties die een stuk van het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf zo’n €22,50 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Oss.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via bijvoorbeeld www.duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Na de gekozen looptijd (15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Zoals met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Lithoijen op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Groningen
Een speciaal zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het bespaart je ook geld. “Jouw” zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Concreet: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, en niet de energiebelasting. Gaat het over een lokaal project (Centrum, Schadewijk, Industrieterreinen-Zuid, Oss-Zuid, Krinkelhoek, Industrieterreinen-Noord, Ruwaard, Ussen, Buitengebied-Noord, Buitengebied-Zuid, Berghem, Haren, Macharen, Megen, Ravenstein, Herpen, Overlangel, Deursen en Dennenburg, Lith, Lithoijen, Oijen, Maren – Kessel, Geffen)? Als dat het geval is kan je ook de belastingen op energie verrekenen met de energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). De eis is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 5396).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!