Zonnepanelen Huisseling kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Huisseling? Zonnepanelen zijn duurzaam en goed voor de portemonnee. Met behulp van de investering in zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Wegens gunstigere prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Door deze pagina tref je praktische gegevens die helpen bij zonnepanelen kopen in Huisseling!

zonnepanelen installateur 5373
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Verantwoorde investering.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5373
Netnummer0486 (+31486)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Huisseling juni 2024

De landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. Regelmatig hebben gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Door te surfen naar www.oss.nl ontdek jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Oss. Is de informatie niet te vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Ook kan men kiezen voor de uitstekende salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • Binnen de gemeente Oss kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Door middel van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Huisseling
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Huisseling bestaan er mogelijkheden zoals de GreenLoans lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee woningeigenaren extra voordelig een speciaal type lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Wanneer je in die categorie valt kan men de betaalde BTW van de aankoop terugkrijgen. Het BTW percentage is 21%. Ga je voor een set met 10 panelen (€4650), dan is jouw winst al €976,5. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Kom je er niet uit? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je terugleveren aan het net. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Dit staat bekend als salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval ontvang je een lagere vergoedingvoor dit “extra” deel. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en schommelt tussen de €0,05 en €0,10

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 5% rente. Niet alleen gunstig voor de aarde, echter ook op financieel vlak. Ongeveer een half miljoen consumenten hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door het model, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te lager de investering. Dit is het effect van de situatie dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Huisseling variëren tussen de €4100 en €5500 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten
Een pakket met 10 panelen genereert circa 2760 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Eneco en/of Powerpeers betaal je daarvoor ongeveer €621 (onkosten juni 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Huisseling kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hierna lees je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120208€3500 – €4350€380
2285011€5150 – €5775€500
3332014€5950 – €6150€850
4409016€6300 – €6775€920
5436020€6900 – €7275€960
6481021€7525 – €7975€1080

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het in lijn is met een aantal condities: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is ideaal), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een sterk dak. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Vanwege de zonnepanelencheck Huisseling zie je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Huisseling is 3290 kWh. Dat staat gelijk aan plusminus 11 pv-panelen van 280 wattpiek. Disclaimer: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er minder nodig. Let ook op de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 850 kWh zijn 4 panelen toereikend, voor 1875 kWh gaan we uit van 8, voor 2950 kWh gaat het om 12, en voor 3925 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is nagenoeg gelijk. Meer dan de helft van de woningbezitters maken een keuze voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Eveneens zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De prijs is erg gunstig, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning noodzakelijk in Huisseling?

Voor het leggen van PV-panelen op uw dak hoef je geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In de regel is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen niet op het dak worden gelegd of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-huisseling

Plaatsen in de omgeving:

Gangbare modellen:


Een zonnepanelen-installateur vinden

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Huisseling vergelijken? Op basis van de adviezen van onze specialisten kies jij binnen enkele minuten een deskundige vakspecialist in jouw streek. Diverse adviseurs hebben de beschikking over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Let niet alleen op het tarief. Bekijk ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Gaat het om een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Hebben we het over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project omschrijven

  Beschrijf zo specifiek mogelijk het huis. Het type dak (plat of schuin) en de geografische ligging van het huis zijn daarin van belang. Kies vervolgens een dag en tijdstip voor installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De vakman geeft dan geschikt zonnepanelen advies in Huisseling.

 4. Vul contactgegevens in

  Vul de overige contactgegevens in. Je kunt denken aan jouw voornaam en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het mailadres. Hierdoor komen we erachter hoe we contact kunnen opnemen in het geval er extra info nodig is. Bij de laatste stap zenden zij de offertes.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na 3-4 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van vakmannen met een goede naam in de buurt. Er is meer dan alleen de voordeligste tarieven, maar vraag ook om eventuele keurmerken (voorbeelden zijn ISO certificaat, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk) en referenties. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of heb je geen financiële ruimte? Belangrijk: er is nu zonne-energie voor iedereen! We zien verscheidene interessante collectieve zonnepanelen projecten. Met name bedrijven die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, gemiddeld zo’n €30,00 per maand. Hoe doe ik mee?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Oss.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via platforms als Duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na afloop van de looptijd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Bijv. samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Huisseling op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Groningen
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd met jouw energierekening. Vergeet niet: dit is uitsluitend de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Gaat het om een lokaal zonne-energie project (Centrum, Schadewijk, Industrieterreinen-Zuid, Oss-Zuid, Krinkelhoek, Industrieterreinen-Noord, Ruwaard, Ussen, Buitengebied-Noord, Buitengebied-Zuid, Berghem, Haren, Macharen, Megen, Ravenstein, Herpen, Overlangel, Deursen en Dennenburg, Lith, Lithoijen, Oijen, Maren – Kessel, Geffen)? Dan mag je ook de belasting op stroom verrekenen met de energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een speciale coöperatie begint (postcodes 5358, 5373).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!