Zonnepanelen Heusden kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Heusden? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en besparen je geld. Geholpen door zonnepanelen op het dak kan je zelf stroom opwekken. Door de dalende verkoopprijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de toepasbare salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan iedereen dat zomaar doen? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Door gebruik te maken van onze website doorzoek je bruikbare raadgeving die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Heusden!

zonnepanelen installateur 5251
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeusden
Postcode5251
Netnummer073 (+3173)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3450 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Heusden juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er helaas niet meer. Wel bestaan er gemeentes met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via de site www.heusden.nl doorzoek jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Heusden. Is er niets over te lezen? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Ook is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Als laatste kan men kiezen voor de uitstekende salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Heusden kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Dankzij de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Heusden
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Heusden kan je onder andere een beroep doen op de Groene lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huizeneigenaren met een lage rente een groene lening kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? In dat geval kan iedereen de BTW op aankoop en installatie terugvorderen. Hierop zit 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5050), dan is het voordeel al €1060,5. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Wil je dit niet zelf doen? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Ter compensatie ontvang je de gehanteerde stroomprijs. Met een duur woord heet dit salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval ontvang je een lagere vergoedingvoor elke kWh stroom die je extra teruglevert. We noemen het ook wel terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en zit vaak tussen de €0,06 en €0,095

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is in lijn met een 5% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor het milieu, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Circa 650.000 gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie is gebaseerd op het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te goedkoper het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De actuele kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Heusden variëren tussen de €5400 en €6500 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen wekt op plusminus 2830 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Engie of Pure Energie betaal je daarvoor ongeveer €636,75 (onkosten juni 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Heusden is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hieronder vind jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118507€3700 – €4500€410
2279011€5075 – €5800€500
3356015€6100 – €6200€850
4412016€6425 – €6725€890
5461019€6925 – €7200€1000
6506022€7600 – €7975€1050

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het overeenstemt met een aantal zaken: genoeg ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (het liefst focus op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een sterk dak. Overigens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Mede door de zonnepanelencheck Heusden check je of jouw dak geschikt is. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Heusden bedraagt 3450 kWh. Dit kan je zelf genereren met pak ‘m beet 10 panelen van 280 wattpiek. Aanbeveling: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er minder nodig. Maak ook een inschatting van verbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 panelen passend, voor 1825 kWh zijn dat er 7, voor 3000 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3800 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. Bijna alle woningbezitters kiezen voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Tevens vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Heusden?

Voor het plaatsen van panelen op uw woning is een vergunning niet aan de orde. Deze regel gaat niet op bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Meestal is een vergunning noodzakelijk als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-heusden

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Heusden vergelijken? Door middel van onze stappenplan tref je binnen enkele minuten een erkende expert in jouw omgeving. Het merendeel van de leveranciers bieden een kleine showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk verder dan de prijs. Houd ook rekening met vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Gaat het om een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Betreft het een huurhuis of koopwoning? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project omschrijven

  Schets zo specifiek mogelijk de woning. Het genre woning (plat + schuin) en de ligging van de woning zijn van groot belang. Maak tevens een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De deskundige levert jou dan ook erkend zonnepanelen advies in Heusden.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Denk dan aan: voorletter + achternaam, het 06-nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Daardoor is het duidelijk hoe je te bereiken bent wanneer er aanvullende info nodig is. Daaropvolgend verstrekken zij de offerte op maat.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van experts met een goede naam in de buurt. Beperk je niet alleen tot het interessantste kostenplaatje, maar vraag ook om voorwaarden/keurmerken (bijvoorbeeld IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, TÜV keurmerk) en klantervaringen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Er zijn goede alternatieven: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We zien vele interessante collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan stadions die grond of een dak over hebben voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, al vanaf +/- €20,00 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Heusden.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via onder andere Duurzaaminvesteren.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na afloop van de overeengekomen periode (meestal 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Je kunt denken aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Heusden op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het levert ook euro’s op. De energie die jouw delen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Goed om te weten: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, en niet de energiebelasting. Betreft dit zonnestroom uit de buurt (Drunen, Elshout, Haarsteeg, Nieuwkuijk, Vlijmen, Doeveren, Hedikthuizen, Heesbeen, Herpt, Heusden, Oudheusden)? Dan mag je ook de belasting op stroom in mindering brengen op de energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat men met verschillende buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 5250, 5251, 5252).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente