Zonnepanelen Berghem kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Berghem? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en winstgevend. Via een zonnepanelen-installatie wek je zelf energie op uit de zon. Dankzij gunstigere prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de toepasbare salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is het overal mogelijk? Hoe zit het met kosten en het rendement? Door gebruik te maken van zonnepanelenrevolutie.nl tref je samengestelde details m.b.t. zonnepanelen kopen in Berghem!

zonnepanelen installateur 5351
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Diverse erkende installateurs.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5351
Netnummer0412 (+31412)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Berghem juni 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is in 2013 volledig afgeschaft. In diverse gemeentes vind je een geldpotje voor duurzame investeringen. Middels de energie info op www.oss.nl bekijk je welke regelingen er zijn in de gemeente Oss. Onduidelijke informatie? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Ten derde is er nog een bruikbare salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Oss zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Berghem
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Berghem kan je bijv. gebruik maken van Duurzaamheidslening. Dit zijn speciale leningen waardoor consumenten extra goedkoop een groene lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Wat dat betreft kan je de betaalde BTW van de aankoop indienen als teruggave. Hierop zit 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5675), dan is het belastingvoordeel al €1191,75. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Wil je dit niet zelf doen? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Ter compensatie krijg je de gehanteerde stroomprijs. Dit basisprincipe heet salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Als dit aan de orde is ontvang je een lagere vergoedingvoor dit “extra” deel. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en ligt tussen de €0,05 en €0,105

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Niet alleen goed voor het milieu, daarnaast ook op het gebied van financiën. Om en nabij een half miljoen woningeigenaren zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen hangt af van het model, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe goedkoper je uit bent. De reden daarvan is: omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geschatte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Berghem schommelen tussen de €4700 en €5700, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en rendement
Een set bestaande uit 10 pv-panelen mondt uit in zo’n 3050 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Engie en/of Nuon betaal je daarvoor zo’n €686,25 (onkosten juni 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Berghem kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de volgende paragraaf bekijk je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119307€3450 – €4450€420
2287013€5150 – €5700€625
3342016€6100 – €6100€700
4398018€6425 – €6750€880
5465020€7100 – €7150€960
6508022€7525 – €8100€1110

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het conformeert aan een aantal richtlijnen: plek beschikbaar op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (liefst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat sterk genoeg is. Overigens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Met hulp van de zonnepanelencheck Berghem check jij of uw dak in aanmerking komt. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Berghem is 3290 kWh. Dit kan je zelf genereren met circa 11 pv-panelen van 285 wattpiek. Let op: dit zijn doorsnee statistieken. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je er ook minder te leggen. Maak ook een inschatting van de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen passend, voor 1900 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2850 kWh gaan we uit van 11, en voor 3925 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is zo goed als gelijk. De meeste mensen bestellen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evenzeer vinden we dunne-film PV-panelen. Dit type panelen zijn zeer flexibel. De kosten liggen relatief laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning verplicht in Berghem?

Voor de installatie van PV-panelen op het huis geldt er geen vergunningplicht. Doorgaans gelden er andere regels voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Meestal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-berghem

Een zonnepanelen-installateur vinden

Erkende zonnepanelen bedrijven in Berghem vergelijken? Op basis van onderstaande tips vergelijk jij in enkele stappen een goede aanbieder in je postcodegebied. De meeste monteurs bieden een kleine showroom waar je de panelen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de offerteprijs. Let ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Praten we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Betreft het een particuliere woning of huurwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Verduidelijk de aard van het huis. Het genre huis (plat & schuin) en de geografische ligging van het huis zijn belangrijke onderdelen. Kies tevens een ideale leverdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De specialist geeft dan interessant zonnepanelen advies in Berghem.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. We vragen om achternaam, voornaam, het 06-nummer, en uw huidige mailadres. Dan komen wij erachter hoe we contact kunnen leggen wanneer er aanvullende info nodig is. Daarna verzenden zij de offertes.

 5. Het vergelijken van offertes

  In een week volgen er offertes van installateurs uit de regio. Er is meer dan alleen de voordeligste tarieven, maar check ook op relevante keurmerken (zoals ISO certificaat, CE-keurmerk, TÜV keurmerk, VDE keurmerk) en reviews van klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Huur jij een huis en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of is de investering nu te groot? Dan is er een oplossing, want er is nu zonne-energie voor iedereen! Er bestaan diverse rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor ondernemingen die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf zo’n €25,00 per 4 weken. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Oss.
 • Je neemt een “zonnedeel” via bijvoorbeeld www.zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Zodra de contractperiode is verstreken (10 tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Hoe dat werkt? Denk aan met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Berghem op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Groningen
Een speciaal zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar je kan er ook fors mee besparen. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt afgetrokken van je energierekening. Disclaimer: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Gaat het over stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Centrum, Schadewijk, Industrieterreinen-Zuid, Oss-Zuid, Krinkelhoek, Industrieterreinen-Noord, Ruwaard, Ussen, Buitengebied-Noord, Buitengebied-Zuid, Berghem, Haren, Macharen, Megen, Ravenstein, Herpen, Overlangel, Deursen en Dennenburg, Lith, Lithoijen, Oijen, Maren – Kessel, Geffen)? In die situatie mag men ook belastingen op stroom afhalen van jouw energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat men met verschillende buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 5350, 5351).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!