Zonnepanelen Teeffelen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Teeffelen? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en financieel interessant. Gebruikmakend van zonnepanelen op jouw woning wek je zelf energie op uit de zon. Gezien de aantrekkelijke paneel prijzen, de opties voor BTW teruggave, en een aantrekkelijke salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Kan iedereen dat zomaar doen? Hoe zit het met kosten en het rendement? Dankzij deze website bekijk jij veelzijdige aanbevelingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Teeffelen!

zonnepanelen installateur 5395
 • Een kleiner energiecontract.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5395
Netnummer0412 (+31412)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Teeffelen juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie is er helaas niet meer. In verschillende gemeentes zien we interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Op de energie pagina’s van www.oss.nl doorzoek jij welke regelingen er zijn in de gemeente Oss. Onduidelijke informatie? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Voorts is er de keuze voor de bruikbare salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • Binnen de gemeente Oss is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Geholpen door de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Teeffelen
Direct zonnepanelen bestellen? In Teeffelen kan je bijv. gebruik maken van GreenLoans lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huizeneigenaren tegen een gunstige rente een speciale lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Op dat moment kan jij de aankoop BTW terugkrijgen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Neem je een complete set met 10 panelen (€4925), dan bedraagt dit al €1034,25. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden overgenomen door de energieleverancier. In ruil krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. We spreken dan over salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Dan zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor dit overschot. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en varieert tussen de €0,055 en €0,09

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het klimaat, tevens ook fiscaal erg interessant. Grofweg 650.000 huishoudens zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen is gebaseerd op het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te voordeliger de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Teeffelen variëren tussen de €4100 en €6700 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat gelijk aan circa pakweg 2870 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Energiedirect of NLE betaal je daarvoor ongeveer €645,75 (onkosten juni 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Teeffelen is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het volgende overzicht doorzoek jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117306€3475 – €4200€440
2301013€5075 – €5825€625
3348015€6100 – €6075€775
4420016€6475 – €6800€930
5451020€7075 – €7300€980
6488023€7425 – €8175€1050

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het klopt met een aantal zaken: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is ideaal), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak. Mede is een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Teeffelen vind jij of jouw dak geschikt is. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Teeffelen is 3290 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig rond de 12 zonnepanelen van 295 wattpiek. Toelichting: dit is slechts een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er minder nodig. Denk ook eens na over verbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 zonnepanelen geschikt, voor 1850 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2925 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3900 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is vrijwel hetzelfde. Veel consumenten verkiezen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Daarnaast onderscheiden we dunne-film panelen. Deze PV-panelen zijn breed inzetbaar. De prijs is erg gunstig, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Heb ik een vergunning nodig in Teeffelen?

Puur voor zonnepanelen op het huis geldt er geen vergunningplicht. Dit geldt niet voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Vaak is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-teeffelen

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Teeffelen vergelijken? Met behulp van onze stappenplan vergelijk je moeiteloos een uitmuntende monteur in je woonplaats. Tal van aanbieders hebben de beschikking over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de tarieven. Check ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere vraag? Is het uitgangspunt uw eigen woning of een huurhuis? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Opdrachtomschrijving

  Omschrijf expliciet het huis. Het soort huis (plat + schuin) en de focus-richting van de woning zijn van groot belang. Kies ook een installatiedatum die uitkomt. Maak ook gebruik van het vrije veld. De installateur geeft op die manier aantrekkelijk zonnepanelen advies in Teeffelen.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn jouw voornaam en achternaam, telefoonnummer en e-mailadres. Op basis daarvan is het voor ons duidelijk hoe wij u kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Bij de laatste stap ontvang je de persoonlijke offerte.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van deskundigen uit de buurt. Focus niet uitsluitend op de beste aanschafprijs, maar wees scherp op voorwaarden/keurmerken (zoals RoHS certificaat, TÜV keurmerk, IEC keurmerk, Recyclage) en recensies van andere consumenten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Beschik je over een huurwoning, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of heb je onvoldoende budget? Dit hoeft geen probleem te zijn: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er zijn nogal wat interessante collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor gymzalen die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, al vanaf €25,00 (maandelijks). Hoe werkt dit?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Oss.
 • Je neemt een “zonnedeel” via bijvoorbeeld www.zonnepanelendelen.nl. “Jouw” zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na afloop van de looptijd (15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijv. samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Teeffelen op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Groningen
Zo’n zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar je kan er ook fors mee besparen. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Goed om te weten: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelastingen zijn uitgesloten. Is het een lokaal zonne-energie project (Centrum, Schadewijk, Industrieterreinen-Zuid, Oss-Zuid, Krinkelhoek, Industrieterreinen-Noord, Ruwaard, Ussen, Buitengebied-Noord, Buitengebied-Zuid, Berghem, Haren, Macharen, Megen, Ravenstein, Herpen, Overlangel, Deursen en Dennenburg, Lith, Lithoijen, Oijen, Maren – Kessel, Geffen)? Als dat het geval is mag je ook de belasting op stroom verrekenen met de energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 5395).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!