Zonnepanelen Keent kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Keent? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en heb je razendsnel terugverdiend. Dankzij innovatieve zonnepanelen wek je jouw eigen duurzame stroom op. Door o.a. de hogere wattpiek per zonnepaneel, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan iedereen dat zomaar doen? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Door gebruik te maken van onze tool bekijk je handige informatie die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Keent!

zonnepanelen installateur 5359
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5359
Netnummer0486 (+31486)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Keent mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie is er helaas niet meer. In sommige gemeentes zijn er duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via hun online portaal www.oss.nl tref jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Oss. Is dit voor jou onduidelijk? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Mede mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Tevens noemen we de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente Oss kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Keent
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Keent kan je aan de slag met o.a. de Duurzaamheidslening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huishoudens tegen een aantrekkelijke rente een groene lening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Op dat moment kan men de BTW op aankoop en installatie terugkrijgen. Het gaat hier om 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5850), dan is jouw winst al €1228,5. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Vind je dit ingewikkeld? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden teruggeleverd aan de leverancier. In ruil ontvang je de reguliere stroomprijs. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Als dat het geval is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor dit overschot. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. De vergoeding is per aanbieder weer anders en varieert tussen de €0,03 en €0,11

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 6% rente. De win is er niet alleen voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Zo’n 750.000 consumenten zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
De totale kosten van zonnepanelen hangt af van de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe voordeliger de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De huidige kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Keent fluctueren tussen de €4800 en €6300, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen mondt uit in plusminus 2710 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Energiedirect en Powerpeers betaal je voor dit stukje stroom wel €609,75 (tarief mei 2024). Via goedkope zonnepanelen in Keent bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hierna lees je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118208€3600 – €4325€380
2309013€5075 – €5825€525
3322016€5925 – €6275€750
4407017€6475 – €6650€940
5446020€7025 – €7150€970
6490022€7625 – €8150€1110

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het schikt naar een aantal richtlijnen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (liefst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Ook is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Wegens de zonnepanelencheck Keent ontdek je de geschiktheid van je dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Keent is 3290 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig zo’n 11 zonnepanelen van 315 wattpiek. Advies: dit is slechts een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de toekomstige situatie. Voor 925 kWh zijn 4 zonnepanelen toereikend, voor 1875 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2950 kWh zijn dat er 11, en voor 4000 kWh wordt vaak gekozen voor 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. De doorsnee huizenbezitters maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Overigens kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen liggen mooi onopvallend op het dak. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Hoe zit het met een vergunning in Keent?

Tijdens de montage van panelen bovenop uw huis geldt er geen vergunningplicht. Uitzonderingen zijn monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Dikwijls is het verplicht een vergunning in te dienen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-keent

Een zonnepanelen-installateur vinden

Erkende zonnepanelen bedrijven in Keent vergelijken? Met onze stappenplan tref je in een zeer korte periode een betrouwbare monteur in jouw streek. Tal van leveranciers hebben de beschikking over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de offerteprijs. Houd ook rekening met keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke vraag? Betreft het een huurhuis of koopwoning? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Schets de karakteristieken van de woning. Het genre dak (plat en/of schuin) en de geografische ligging van het dak zijn essentieel. Selecteer daarna de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Maak ook gebruik van het vrije veld. De installateur voorziet jou dan van toepasbaar zonnepanelen advies in Keent.

 4. Voorkeur voor contact

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn naam, een (vast) telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Zo komen wij erachter hoe we met jou in contact kunnen komen indien er onduidelijkheden zijn. Aansluitend verstrekken zij de offerte op maat.

 5. Het vergelijken van offertes

  In 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van vakmannen uit de buurt. Focus niet uitsluitend op het interessantste kostenplaatje, maar houd ook rekening met certificering (zoals bijv. Recyclage, VDE keurmerk, CE-keurmerk, IEC keurmerk) en verhalen van andere klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Zit je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Dan is er een oplossing, want je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er bestaan diverse mooie collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan gymzalen die hun dak/grond beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf ongeveer €20,00 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Oss.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via portalen zoals Greencrowd.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na de gekozen looptijd (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Bijvoorbeeld met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Keent op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Groningen
Een dergelijk zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar ook financieel is het interessant. Jouw stukje zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Vergeet niet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Betreft het stroom van panelen in de buurt (Centrum, Schadewijk, Industrieterreinen-Zuid, Oss-Zuid, Krinkelhoek, Industrieterreinen-Noord, Ruwaard, Ussen, Buitengebied-Noord, Buitengebied-Zuid, Berghem, Haren, Macharen, Megen, Ravenstein, Herpen, Overlangel, Deursen en Dennenburg, Lith, Lithoijen, Oijen, Maren – Kessel, Geffen)? In die situatie mag je ook de belasting op stroom aftrekken van je energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je samen met anderen een coöperatie gaat vormen (postcodes 5359).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!