Zonnepanelen Neerloon kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Neerloon? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en winstgevend. Met behulp van een zonnepanelen-installatie wek je zelf schone energie op. Door o.a. de lagere prijs van de panelen, de opties voor BTW teruggave, en een aantrekkelijke salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Dankzij de zonnepanelen-vergelijker ontdek jij veelzijdige toelichtingen over zonnepanelen kopen in Neerloon!

zonnepanelen installateur 5356
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Goed voor het milieu.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5356
Netnummer0486 (+31486)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Neerloon mei 2024

De landelijke subsidiepot is in 2013 volledig afgeschaft. Verscheidene gemeentes werken met een geldpotje voor duurzame investeringen. Bij het energieloket op www.oss.nl ontdek jij hoe het ervoor staat in de gemeente Oss. Geen resultaten? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit kan oplopen tot wel €700,00. Als laatste kan men kiezen voor de bruikbare salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Oss kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Op basis van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Neerloon
Direct zonnepanelen bestellen? In Neerloon kan je onder andere een beroep doen op de GreenLoans lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huizeneigenaren erg goedkoop een speciale lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Dan kan iedereen de BTW op aankoop en installatie terugkrijgen. Het gaat hier om 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5800), dan is het belastingvoordeel al €1218. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Wil je dit niet zelf doen? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden overgenomen door de energieleverancier. Hiervoor krijg je de reguliere stroomprijs. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Op dat moment zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. De term hiervoor is de terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en vinden we terug tussen de €0,045 en €0,09

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 4% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aardbol, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Zo’n 500.000 woningen hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te betaalbaarder het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geraamde kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Neerloon variëren tussen de €4400 en €6300, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen in genereert pak ‘m beet 3100 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Delta en Oxxio staat dit al gauw gelijk aan €697,5 (vergoeding mei 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Neerloon bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hieronder vind jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120908€3625 – €4475€400
2308011€5250 – €5825€500
3352015€5900 – €6100€825
4418017€6425 – €6625€930
5431019€7000 – €7250€1010
6514021€7475 – €8100€1070

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het conformeert aan een aantal randvoorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een positie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een goede dakconstructie. Bovendien is een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Neerloon check jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Neerloon bedraagt 3290 kWh. Hiervoor heb je nodig pakweg 10 pv-panelen van 280 wattpiek. Advies: we hebben het hier over een gemiddelde woning. In jouw geval kan het heel anders zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen zijn er minder nodig. Denk ook eens na over de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 975 kWh zijn 4 panelen passend, voor 1950 kWh gaat het om 8, voor 2850 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3950 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. De doorsnee klanten kopen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen zijn breed inzetbaar. De prijs is erg gunstig, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Moet ik een vergunning aanvragen in Neerloon?

Tijdens de montage van panelen op het huis geldt er geen vergunningplicht. Dit geldt niet voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Gewoonlijk is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-neerloon

Installateur zonnepanelen zoeken

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Neerloon vergelijken? Via onderstaande tips vergelijk jij moeiteloos een uitmuntende vakspecialist in je postcoderoos. Een aantal leveranciers bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk verder dan de tarieven. Vraag ook om certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere vraag? Is het een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Beschrijf duidelijk het huis. Het genre dak (schuin of plat) en de ligging van het dak zijn zaken die van belang zijn. Kies ook de gewenste uitvoerdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De adviseur levert jou dan ook geschikt zonnepanelen advies in Neerloon.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Denk dan aan: achternaam, voornaam, tel. nr. en e-mailadres. Vandaar komen we erachter hoe we contact kunnen opnemen als er iets niet helemaal duidelijk is. Aansluitend zenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In 4-5 dagen volgt er een transparante offerte van vakmannen uit de regio. Kijk niet alleen naar de beste aanschafprijs, maar kijk goed naar kleine lettertjes/certificaten (je kunt denken aan RoHS certificaat, TÜV keurmerk, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en referenties. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of is het gewoon te duur? Er zijn goede alternatieven: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er verschijnen allerlei mooie collectieve zonnepanelen projecten. Met name stadions die hun dak/grond beschikbaar stellen voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, beginnend bij €20,00 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Oss.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via onder andere www.zonnepanelendelen.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Na afloop van de looptijd (10 tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Hoe dat werkt? Denk aan met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Neerloon op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Groningen
Een zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar ook financieel is het interessant. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Toelichting: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het om een lokaal zonne-energie project (Centrum, Schadewijk, Industrieterreinen-Zuid, Oss-Zuid, Krinkelhoek, Industrieterreinen-Noord, Ruwaard, Ussen, Buitengebied-Noord, Buitengebied-Zuid, Berghem, Haren, Macharen, Megen, Ravenstein, Herpen, Overlangel, Deursen en Dennenburg, Lith, Lithoijen, Oijen, Maren – Kessel, Geffen)? Op dat moment kan jij ook de stroom-belasting aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). Het is een must dat je met buurt/wijkgenoten een speciale coöperatie begint (postcodes 5356).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!