Zonnepanelen Haren kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Haren? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en winstgevend. Op basis van een zonnepanelen-installatie wek je zelfstandig duurzame stroom op. Mede door dalende kosten, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de saldering / teruglevering (vergoeding) stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Geholpen door onze website tref jij waardevolle tips die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Haren!

zonnepanelen installateur 5386
 • Een lagere energierekening.
 • Verantwoorde investering.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5386
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Haren juni 2024

De landelijke subsidiepot is al enige jaren uitgefaseerd. In sommige gemeentes zijn er aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Op de energie pagina’s van www.oss.nl tref jij wat de regels zijn in de gemeente Oss. Kom je er niet uit? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien kan men de BTW terugvragen over de factuur. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Tevens bestaat er een royale salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Oss zijn er een aantal opties.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Geholpen door de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Haren
Direct zonnepanelen bestellen? In Haren zijn er verschillende leningen zoals de Duurzaamheidslening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huishoudens tegen een gunstige rente een lening kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Als dat het geval is kan je de BTW op aankoop en installatie indienen als teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€4800), dan bedraagt dit al €1008. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Ter compensatie ontvang je de reguliere stroomprijs. Dit noemen we salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Als dit aan de orde is zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de extra teruggeleverde stroom. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en varieert tussen de €0,04 en €0,11

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement komt overeen met een 6% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor de aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al ruim 600.000 woningen hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen hangt af van het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe lager de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De actuele kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Haren zitten vaak tussen de €5200 en €6300 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen mondt uit in om en nabij 2820 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Eneco en/of NLE staat dit al gauw gelijk aan €634,5 (tarieven juni 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Haren bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hierna check je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119006€3500 – €4250€400
2308012€5250 – €5875€575
3327015€5950 – €6125€825
4402017€6350 – €6825€890
5469020€7075 – €7275€970
6505022€7475 – €8000€1040

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het strookt met een aantal richtlijnen: plek beschikbaar op het dak, met de richting tussen oost / west (het liefst focus op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een degelijke dakconstructie. Daarnaast is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Omwille van de zonnepanelencheck Haren bekijk jij of jouw dak geschikt is. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Haren is 3290 kWh. Hiervoor heb je nodig om en nabij 12 zonnepanelen van 290 wattpiek. Toelichting: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan zijn er minder nodig. Kijk ook goed naar de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 800 kWh zijn 5 zonnepanelen passend, voor 1850 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2900 kWh gaan we uit van 11, en voor 4000 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. Bijna alle investeerders installeren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Verder onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen zijn minder temperatuurgevoelig. De kosten zijn lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Moet ik een vergunning aanvragen in Haren?

Voor het leggen van panelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Dit geldt niet voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In de regel moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-haren

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Goede zonnepanelen bedrijven in Haren vergelijken? Middels onderstaande tips vergelijk jij in een zeer korte periode een uitmuntende specialist in de regio. Verscheidene aanbieders bieden een kleine showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijzen. Bekijk ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Spreken we over een particuliere of zakelijke vraag? Is het een huurwoning of koophuis? Wat is de stroomvraag? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Definieer de eigenschappen van het huis. De woning-categorie (plat & schuin) en de geografische ligging van het huis zijn voor de monteur interessant. Selecteer ook de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De vakman voorziet jou dan van erkend zonnepanelen advies in Haren.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn achternaam, voornaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en niet te vergeten uw e-mail. Op die manier weten wij hoe we je het beste kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Als laatste ontvang je de offerte op maat.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van specialisten die actief zijn in de regio. Let niet alleen op de goedkoopste aanbieder, maar check ook op kleine lettertjes/certificaten (voorbeelden zijn RoHS certificaat, Recyclage, ISO certificaat, IEC keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en is het dak te klein voor PV-panelen, of is het gewoon te duur? Goed nieuws, je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er zijn meerdere prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan organisaties die hun dak/grond kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, gemiddeld zo’n €40,00 per 4 weken. Hoe werkt dit?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Oss.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via portalen zoals Greencrowd.nl. “Jouw” zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Na de gekozen periode (15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Bijv. samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Haren op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Groningen
Zo’n zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het levert ook euro’s op. De energie die jouw delen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Belangrijk: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Spreken we over een lokaal zonne-energie project (Centrum, Schadewijk, Industrieterreinen-Zuid, Oss-Zuid, Krinkelhoek, Industrieterreinen-Noord, Ruwaard, Ussen, Buitengebied-Noord, Buitengebied-Zuid, Berghem, Haren, Macharen, Megen, Ravenstein, Herpen, Overlangel, Deursen en Dennenburg, Lith, Lithoijen, Oijen, Maren – Kessel, Geffen)? In dat geval mag men ook belastingen op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). De eis is dat je samen met anderen een energiecoöperatie opricht (postcodes 5368, 5386, 9750).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!