Zonnepanelen Herpen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Herpen? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en winstgevend. Via de nieuwste zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Wegens gunstigere prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en een aantrekkelijke salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is mijn dak geschikt? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Dankzij onze tool vind je actuele toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Herpen!

zonnepanelen installateur 5373
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5373
Netnummer0486 (+31486)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Herpen mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen kan je niet meer aanvragen. Er zijn gemeenten met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Bij het energieloket op www.oss.nl vind je welke regelingen er zijn in de gemeente Oss. Onduidelijke informatie? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Ten derde is er nog een handige salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente Oss zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Herpen
Direct zonnepanelen bestellen? In Herpen kan je bijv. gebruik maken van Groene lening. Dit zijn speciale leningen waardoor huizeneigenaren tegen een lage rente een krediet kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? In die situatie mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling terugkrijgen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€4675), dan profiteer je al van een korting van €981,75. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor deze elektriciteit krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Dit basisprincipe heet salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Wat dat betreft verrekent je leveranciers een lager bedrag voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en schommelt tussen de €0,055 en €0,08

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 5% spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aardbol, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Ongeveer 550.000 investeerders zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
De prijs van zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te betaalbaarder het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Herpen komen doorgaans uit tussen de €5200 en €5900 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen in mondt uit in circa 2770 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Delta of Qurrent staat dit al gauw gelijk aan €623,25 (tarief mei 2024). Met goedkope zonnepanelen in Herpen kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de volgende paragraaf check jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119908€3650 – €4250€420
2286011€5250 – €5650€600
3321014€5975 – €6200€825
4393018€6425 – €6625€930
5450020€7100 – €7250€990
6501023€7525 – €7925€1050

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het strookt met een aantal eisen: een schuin/plat dak met genoeg plek, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is ideaal), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Ook is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Wegens de zonnepanelencheck Herpen achterhaal jij of je dak geschikt is voor montage. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Herpen bedraagt 3290 kWh. Dit kan je zelf opwekken met grofweg 12 zonnepanelen van 320 wattpiek. Concreet: we spreken hier over een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er minder nodig. Denk ook eens na over verbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 5 panelen afdoende, voor 1925 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2850 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3875 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. De doorsnee investeerders kiezen voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er zijn zelfs all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit type panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De prijs ligt lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Welke vergunning moet ik hebben in Herpen?

Voor het laten leggen van PV-panelen op uw dak hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Vaak is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-herpen

Installateur zonnepanelen zoeken

Populaire zonnepanelen bedrijven in Herpen vergelijken? Door de uitleg die hierna komt tref je moeiteloos een betrouwbare vakspecialist in de buurt. Tal van adviseurs hebben een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Beperk je niet alleen tot de offerteprijs. Check ook op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Betreft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Praten we over een huurhuis of koopwoning? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Beschrijf de opdracht

  Beschrijf het type woning. Het type dak (schuin & plat) en de ligging van het huis zijn cruciaal. Kies vervolgens de gewenste uitvoerdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De vakman levert jou dan ook uitstekend zonnepanelen advies in Herpen.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Je kunt denken aan jouw naam (+ achternaam), een (vast) telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Op die manier is het voor ons duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden indien er onduidelijkheden zijn. Nadien krijgt u natuurlijk de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na 3-4 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van adviseurs uit de omgeving. Let niet alleen op de scherpste prijs, maar vraag ook om eventuele keurmerken (denk aan CE-keurmerk, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk) en verhalen van andere klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of is de investering nu te groot? Belangrijk: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We kennen meerdere duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor clubhuizen die grond of een dak willen volleggen met zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, gemiddeld zo’n €30,00 per maand. Hoe werkt dit?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Oss.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via bijvoorbeeld ZonnepanelenDelen. Jouw stukje zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de overeengekomen periode (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Je kunt denken aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Herpen op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Groningen
Een speciaal zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het bespaart je ook geld. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Disclaimer: de verrekening betreft puur de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Is het een lokaal zonne-energie project (Centrum, Schadewijk, Industrieterreinen-Zuid, Oss-Zuid, Krinkelhoek, Industrieterreinen-Noord, Ruwaard, Ussen, Buitengebied-Noord, Buitengebied-Zuid, Berghem, Haren, Macharen, Megen, Ravenstein, Herpen, Overlangel, Deursen en Dennenburg, Lith, Lithoijen, Oijen, Maren – Kessel, Geffen)? Dan mag je ook de belasting op stroom afhalen van jouw energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). De conditie is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie start (postcodes 5373).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!