Zonnepanelen Overlangel kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Overlangel? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en een goede investering. Met zonnepanelen op jouw woning wek je je eigen zonne-energie op. Vanwege het financieel interessante plaatje, de opties voor BTW teruggave, en een aantrekkelijke salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is het iets voor mijn woning? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? D.m.v. onze vergelijker ontdek je toepasbare toelichtingen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Overlangel!

zonnepanelen installateur 5357
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5357
Netnummer0486 (+31486)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Overlangel juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie is niet meer van kracht. Soms zijn er binnen gemeenten een geldpotje voor duurzame investeringen. Via de site www.oss.nl doorzoek jij hoe het ervoor staat in de gemeente Oss. Kan je het niet vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Als laatste is er de keuze voor de uitstekende salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • Binnen de gemeente Oss is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • D.m.v. de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Overlangel
Direct zonnepanelen bestellen? In Overlangel kan je aan de slag met o.a. de GreenLoans lening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee woningeigenaren tegen een gunstige rente een speciale lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? In dat geval mag jij de betaalde BTW van de bestelling indienen als teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5825), dan is het voordeel al €1223,25. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Heb je hier geen tijd voor? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Hiervoor ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Als dit aan de orde is ontvang je een lagere vergoedingvoor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Het gaat dan om de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en varieert tussen de €0,05 en €0,095

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 4% rente. Niet alleen goed voor onze planeet, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Circa 500.000 gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen hangt af van het soort paneel, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe goedkoper het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Overlangel liggen tussen de €4900 en €6300 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen wekt op grofweg 2700 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Delta of Pure Energie betaal je hiervoor wel €607,5 (prijs juni 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Overlangel kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hierna lees jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120008€3675 – €4200€390
2298011€5225 – €5700€650
3359016€6100 – €6050€875
4414017€6550 – €6675€910
5442020€6950 – €7150€980
6490023€7575 – €7875€1110

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het overeenstemt met een aantal regels: voldoende ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (het liefst focus op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een sterk dak. Evengoed is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Omwille van de zonnepanelencheck Overlangel vind jij of het dak van uw woning kan. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Overlangel is 3290 kWh. Dit staat voor om en nabij 11 pv-panelen van 325 wattpiek. Toelichting: dit is slechts een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Maak ook een inschatting van veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 950 kWh zijn 4 pv-panelen gewenst, voor 2000 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2850 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3975 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. De doorsnee mensen kiezen voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er is ook een all-black variant. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Overigens onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen vallen veel minder op. De kosten zijn lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Hoe zit het met een vergunning in Overlangel?

Bij het installeren van zonnepanelen op een woning geldt er geen vergunningplicht. Helaas is dat anders bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Meestal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-overlangel

Installateur zonnepanelen zoeken

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Overlangel vergelijken? Op basis van onze stappenplan zoek je moeiteloos een deskundige specialist in je postcoderoos. Diverse monteurs beschikken over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk verder dan de aanschafprijzen. Bekijk ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het een zakelijke of particuliere aanvraag? Praten we over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdracht omschrijven

  Omschrijf de eigenschappen van het huis. Het soort dak (plat of schuin) en de oriëntatie van de woning zijn cruciaal. Maak ook een keuze voor een globale planning voor de installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De vakman verschaft dan namelijk professioneel zonnepanelen advies in Overlangel.

 4. Overige gegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Denk dan aan: jouw naam (+ achternaam), tel. nr. en niet te vergeten uw e-mail. Dan is het helder hoe we contact kunnen leggen indien er onduidelijkheden zijn. Vervolgens zenden zij de offertes.

 5. Offertes vergelijken

  Na 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van specialisten met een goede naam in de buurt. Kijk verder dan de laagste prijs, maar houd ook rekening met de benodigde certificaten (bijv. ISO certificaat, IEC keurmerk, CE-keurmerk, Recyclage) en reviews van klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Heb jij een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Dit hoeft geen probleem te zijn: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We onderscheiden vele mooie collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn bedrijven die grond of een dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, al vanaf +/- €30,00 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Oss.
 • Je participeert in een zonnedeel via concepten als Duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Zodra de contractperiode is verstreken (meestal 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Hoe dat werkt? Denk aan met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Overlangel op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Groningen
Een zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd met jouw energierekening. Disclaimer: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is het een lokaal project (Centrum, Schadewijk, Industrieterreinen-Zuid, Oss-Zuid, Krinkelhoek, Industrieterreinen-Noord, Ruwaard, Ussen, Buitengebied-Noord, Buitengebied-Zuid, Berghem, Haren, Macharen, Megen, Ravenstein, Herpen, Overlangel, Deursen en Dennenburg, Lith, Lithoijen, Oijen, Maren – Kessel, Geffen)? Op dat moment mag je ook de belasting op stroom afhalen van jouw energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je samen met anderen een speciale coöperatie opstart (postcodes 5357).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!