Zonnepanelen Boxtel kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Boxtel? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en leveren ook nog eens euro’s op. Met behulp van de zonnepanelen van tegenwoordig wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Gezien het financieel interessante plaatje, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de toe te passen salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan dat ook voor mijn huis? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Aan de hand van onze tool tref je handige aanbevelingen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Boxtel!

zonnepanelen installateur 5281
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Milieubewuste keuze.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoxtel
Postcode5281
Netnummer0411 (+31411)
Gasverbruik M31390 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Boxtel juni 2024

De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Wel bestaan er gemeentes met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via de website www.boxtel.nl doorzoek jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Boxtel. Kom je er niet uit? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit levert al snel honderden euro’s op. Voorts is er de keuze voor de interessante salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente Boxtel is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Boxtel
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Boxtel kan je een beroep doen op o.a. de Groene lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee woningeigenaren met een interessante rente een duurzaamheidslening kunnen nemen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In die situatie mag men de betaalde BTW van de bestelling indienen als teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5875), dan is het belastingvoordeel al €1233,75. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor dit stukje elektriciteit krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Op dat moment zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de “teveel” terug geleverde stroom. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en zit vaak tussen de €0,05 en €0,11

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement is vergelijkbaar met 6 procent rente. Niet alleen goed voor onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Grofweg 800.000 gezinnen hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen kan men berekenen met het model, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te betaalbaarder het wordt. Dit is het effect van de situatie dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Boxtel schommelen tussen de €4000 en €6200 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen mondt uit in plusminus 3040 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Essent en/of Vandebron betaal je al snel €684 (prijspeil juni 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Boxtel bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hieronder tref jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120306€3525 – €4500€440
2305012€5050 – €5600€575
3338014€5975 – €6100€750
4416017€6450 – €6700€900
5442019€7050 – €7200€970
6495023€7450 – €8025€1110

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn woning geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het overeenstemt met een aantal randvoorwaarden: voldoende plek beschikbaar, gelegen tussen het westen en oosten (zuiden is aan te raden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een goede dakconstructie. Overigens is een hellingshoek van 36 graden het beste. Door de zonnepanelencheck Boxtel vind je of uw dak in aanmerking komt. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Boxtel bedraagt 3120 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig pakweg 12 pv-panelen van 290 wattpiek. Let op: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met een hoger vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 panelen afdoende, voor 1950 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2900 kWh gaat het om 12, en voor 3850 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is zo goed als gelijk. De doorsnee huizenbezitters installeren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed vinden we dunne-film panelen. Deze PV-panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning noodzakelijk in Boxtel?

Puur voor zonnepanelen bovenop uw huis geldt er geen vergunningplicht. Deze regel gaat niet op bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. In algemene zin is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-boxtel

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Boxtel vergelijken? Aan de hand van de adviezen van onze specialisten kies je in enkele stappen een uitstekende leverancier in jouw omgeving. Verscheidene aanbieders hebben een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de installatiekosten. Check ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Spreken we over een particuliere of zakelijke vraag? Is het een particuliere woning of huurwoning? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Schets de eigenschappen van het huis. Het soort huis (schuin & plat) en de geografische ligging van het dak zijn van groot belang. Maak vervolgens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vul gerust het opmerkingenveld in. De deskundige verschaft dan namelijk uitstekend zonnepanelen advies in Boxtel.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Van belang zijn jouw voornaam en achternaam, het 06-nummer, en uw huidige mailadres. Daardoor is het voor ons duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen in het geval er extra info nodig is. Daaropvolgend verstrekken zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 5 dagen volgt er een transparante offerte van adviseurs die goed staan aangeschreven. Pas op voor alleen de goedkoopste prijzen, maar let ook op certificaten en keurmerken (zoals IEC keurmerk, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of heb je onvoldoende budget? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er verschijnen verschillende mooie collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor bedrijven die hun dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf zo’n €25,00 per maand. Hoe werkt dit?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Boxtel.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via bijvoorbeeld www.duurzaaminvesteren.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Zodra de contractperiode is verstreken (15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Denk aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Boxtel op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Zo’n zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Goed om te weten: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, en niet de energiebelasting. Betreft het een lokaal project (Boxtel, Lennisheuvel, Liempde)? Wat dat betreft kan jij ook de energiebelasting afhalen van jouw energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie start (postcodes 5280, 5281, 5282, 5283).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente