Zonnepanelen Megen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Megen? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en goed voor de portemonnee. Gebruikmakend van zonnepanelen op het dak wek je jouw eigen duurzame stroom op. Gezien het financieel interessante plaatje, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de interessante salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is dit iets voor mijn woning? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Door de zonnepanelen-vergelijker vind jij toepasbare tips met betrekking tot zonnepanelen kopen in Megen!

zonnepanelen installateur 5366
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5366
Netnummer0412 (+31412)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Megen juni 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is in 2013 volledig afgeschaft. Regelmatig hebben gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Door te surfen naar www.oss.nl doorzoek jij wat de regels zijn in de gemeente Oss. Is dit voor jou onduidelijk? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Op die manier bespaar je zo €900,00. Daarbij kan men kiezen voor de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Oss is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Met behulp van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Megen
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Megen kan je bijv. gebruik maken van Energiebespaarlening. Deze groene leningen waardoor consumenten tegen een gunstige rente een speciaal type lening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Wat dat betreft mag men de betaalde BTW van de bestelling terugvorderen. Het gaat hier om 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5900), dan is het belastingvoordeel al €1239. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je terugleveren aan het net. Hiervoor krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Het gaat dan om salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Op dat moment betaald de leverancier minder voor de extra teruggeleverde stroom. Dit noemen we de terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en zit vaak tussen de €0,04 en €0,085

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement kan je vergelijken met een 6 procent spaarrente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aardbol, echter ook op financieel vlak. Meer dan een half miljoen consumenten wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen is gebaseerd op het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe voordeliger de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geraamde kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Megen schommelen tussen de €5200 en €6200 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen genereert pak ‘m beet 2730 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Eneco of Powerpeers betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €614,25 (prijs juni 2024). Met goedkope zonnepanelen in Megen bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hierna tref jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118707€3550 – €4350€440
2296011€5125 – €5600€500
3355016€5975 – €6100€775
4419018€6550 – €6850€910
5436020€7100 – €7300€1020
6495021€7425 – €8050€1100

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het voldoet aan een aantal regels: genoeg ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (meest ideale is het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Overigens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Door de zonnepanelencheck Megen tref je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Megen bedraagt 3290 kWh. Dat staat gelijk aan zo’n 10 pv-panelen van 325 wattpiek. Concreet: dit is slechts een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 5 zonnepanelen toereikend, voor 1850 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2800 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3825 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is vrijwel hetzelfde. Veel mensen geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er is ook een all-black variant. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Verder vind je dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Moet ik een vergunning aanvragen in Megen?

Tijdens de montage van zonnepanelen bovenop uw huis is een vergunning niet aan de orde. Uitzonderingen zijn panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaliter moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-megen

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Goede zonnepanelen bedrijven in Megen vergelijken? Door gebruik te maken van het onderstaande stappenplan zoek jij in enkele stappen een deskundige leverancier in je postcodegebied. Veel monteurs hebben de beschikking over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van het tarief. Kijk goed naar relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je ontvangt alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Betreft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Gaat het om een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Omschrijf de eigenschappen van de woning. Het type woning (plat of schuin) en de focus-richting van de woning zijn daarin van belang. Maak vervolgens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De specialist verschaft dan namelijk betrouwbaar zonnepanelen advies in Megen.

 4. Voorkeur voor contact

  Vul de overige contactgegevens in. Wat we willen weten zijn voorletter + achternaam, tel. nr. en uw huidige mailadres. Hierdoor is het voor ons duidelijk hoe wij u kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Aansluitend ontvangt u ook de offertes.

 5. Vergelijking van offertes

  Na zo’n 5 werkdagen volgt er een transparante offerte van experts uit uw regio. Let niet alleen op de aanbieder met de laagste prijs, maar check ook op kleine lettertjes/certificaten (bijvoorbeeld TÜV keurmerk, Recyclage, CE-keurmerk, IEC keurmerk) en klantervaringen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of heb je geen financiële ruimte? Dit is geen issues meer: er is nu zonne-energie voor iedereen! We kennen nogal wat duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Met name clubhuizen die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Iedereen kan meedoen, vanaf plusminus €20,00 (maandelijks). Hoe werkt dit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Oss.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via portalen zoals www.duurzaaminvesteren.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Wanneer het contract eindigd (standaard 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Hoe dat werkt? Denk aan met buren zonnepanelen laten plaatsen in Megen op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Groningen
Een speciaal zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. Jouw stukje zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Vergeet niet: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is het een lokaal project (Centrum, Schadewijk, Industrieterreinen-Zuid, Oss-Zuid, Krinkelhoek, Industrieterreinen-Noord, Ruwaard, Ussen, Buitengebied-Noord, Buitengebied-Zuid, Berghem, Haren, Macharen, Megen, Ravenstein, Herpen, Overlangel, Deursen en Dennenburg, Lith, Lithoijen, Oijen, Maren – Kessel, Geffen)? In die situatie kan je ook de belastingen op energie verrekenen met de energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). De eis is dat je met buurt/wijkgenoten een speciale coöperatie opstart (postcodes 5366).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!