Zonnepanelen Demen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Demen? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en je kunt er geld mee verdienen. Met de zonnepanelen van tegenwoordig wek je je eigen zonne-energie op. Als gevolg van dalende kosten, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de toepasbare salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan het ook op mijn huis? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Middels onze tool lees jij waardevolle info die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Demen!

zonnepanelen installateur 5354
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5354
Netnummer0486 (+31486)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Demen mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er helaas niet meer. Wel bestaan er gemeentes met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door te surfen naar www.oss.nl check jij welke regelingen er zijn in de gemeente Oss. Onduidelijke informatie? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit kan oplopen tot wel €900,00. Bovendien onderscheiden we de prima salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Oss zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Via de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Demen
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Demen zijn er verschillende leningen zoals de Duurzaamheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huizeneigenaren tegen een gunstige rente een speciaal type lening kunnen nemen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Op dat moment mag je de BTW van de aankoop indienen als teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5750), dan is jouw winst al €1207,5. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of wordt teruggeleverd aan het net. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit heet ook wel salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Wat dat betreft verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Het gaat dan om een terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en varieert tussen de €0,035 en €0,11

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 4% rente. Niet alleen goed voor het klimaat, maar ook op een lagere energierekening. Plusminus 500.000 investeerders zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe voordeliger het is. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geschatte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Demen schommelen tussen de €5000 en €6600 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen resulteert in pakweg 3080 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Engie of Pure Energie staat dit al gauw gelijk aan €693 (prijs mei 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Demen bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de tabel bekijk je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117007€3600 – €4300€400
2292012€5125 – €5700€650
3352014€6025 – €6050€825
4398017€6425 – €6675€940
5467019€7075 – €7275€970
6505021€7450 – €8100€1050

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het voldoet aan een aantal condities: genoeg ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (liefst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een degelijke dakconstructie. Verder is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Vanwege de zonnepanelencheck Demen tref jij of je dak geschikt is voor montage. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Demen bedraagt 3290 kWh. Dit staat voor pakweg 11 zonnepanelen van 285 wattpiek. Advies: we spreken hier over een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan zijn er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 825 kWh zijn 5 panelen voldoende, voor 1975 kWh gaan we uit van 7, voor 2825 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3875 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. Meer dan de helft van de investeerders geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Mede onderscheiden we dunne-film panelen. Dit type PV-panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Hoe zit het met een vergunning in Demen?

Voor het laten leggen van PV-panelen op het huis hoef je geen vergunning te regelen. Uitzonderingen zijn dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaal is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-demen

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Demen vergelijken? Middels het advies hieronder heb je zonder problemen een betrouwbare leverancier in je postcoderoos. Tal van specialisten hebben een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Let niet alleen op de aanschafprijzen. Wees scherp op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Betreft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het uitgangspunt een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project beschrijven

  Verduidelijk het type huis. Het soort huis (schuin of plat) en de geografische ligging van het huis zijn relevant. Kies tevens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De vakman biedt zo relevant zonnepanelen advies in Demen.

 4. Overige gegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn achternaam, voornaam, een mobiel/vast nummer, en een e-mailadres. Zo komen wij erachter hoe we je het beste kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Als laatste verzenden zij de offerte op maat.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na zo’n 5 werkdagen krijg je persoonlijke offertes van vakmannen uit de buurt. Kijk niet alleen naar het interessantste kostenplaatje, maar wees scherp op de benodigde certificaten (zoals bijv. VDE keurmerk, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk) en recensies van andere consumenten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Maar let op: er is nu zonne-energie voor iedereen! We kennen nogal wat prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere gymzalen die grond of een dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, al vanaf €22,50 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Oss.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via portalen zoals Greencrowd. De energie die jouw delen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Wanneer het contract eindigd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met buren zonnepanelen laten plaatsen in Demen op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Groningen
Zo’n zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het is ook goed voor de portemonnee. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Disclaimer: de verrekening betreft puur de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Is het zonnestroom uit de buurt (Centrum, Schadewijk, Industrieterreinen-Zuid, Oss-Zuid, Krinkelhoek, Industrieterreinen-Noord, Ruwaard, Ussen, Buitengebied-Noord, Buitengebied-Zuid, Berghem, Haren, Macharen, Megen, Ravenstein, Herpen, Overlangel, Deursen en Dennenburg, Lith, Lithoijen, Oijen, Maren – Kessel, Geffen)? Als dat het geval is mag je ook de belasting op stroom verrekenen met de energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je met buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 5352, 5354).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!