Zonnepanelen Maren-Kessel kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Maren-Kessel? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en financieel interessant. Op basis van krachtige zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Door o.a. de dalende verkoopprijzen, de opties voor BTW teruggave, en de interessante salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Door gebruik te maken van deze pagina tref je toepasbare toelichtingen over zonnepanelen kopen in Maren-Kessel!

zonnepanelen installateur 5398
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5398
Netnummer0412 (+31412)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Maren-Kessel juni 2024

De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. In verschillende gemeentes zien we regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via hun online portaal www.oss.nl doorzoek jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Oss. Is dit voor jou onduidelijk? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit scheelt je zo €700,00. Tevens is er de keuze voor de bruikbare salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Oss kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • D.m.v. de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Maren-Kessel
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Maren-Kessel kan je bijv. gebruik maken van Groene lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huishoudens tegen een speciaal rentetarief een afbetalingsregeling kunnen nemen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Wanneer je in die categorie valt kan iedereen de BTW op aankoop en installatie terugvragen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5000), dan bedraagt dit al €1050. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Ontbreekt het je aan tijd? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert lever je terug aan het energienet. In ruil krijg je de reguliere stroomprijs. We noemen het ook wel salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Als dit aan de orde is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de overproductie. We spreken dan over een terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en ligt tussen de €0,06 en €0,095

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is overeenkomstig met een royale 4% spaarrekening. Niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Meer dan een half miljoen woningen hebben panelen laten installeren.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt bepaald door het model, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te voordeliger de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De huidige kosten van een aanbieding met 10 panelen in Maren-Kessel fluctueren tussen de €4500 en €5900 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen draait uit op pakweg 2900 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Greenchoice en Powerpeers betaal je hiervoor wel €652,5 (prijspeil juni 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Maren-Kessel is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de volgende paragraaf ontdek je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119506€3575 – €4450€400
2274012€5225 – €5875€600
3356014€6000 – €6125€725
4412018€6500 – €6850€910
5447020€6975 – €7250€960
6518021€7675 – €7825€1040

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het schikt naar een aantal condities: genoeg ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (meest ideale is het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak. Eveneens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Maren-Kessel achterhaal je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Maren-Kessel is 3290 kWh. Dit kan je zelf genereren met pak ‘m beet 12 panelen van 300 wattpiek. Let op: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 zonnepanelen afdoende, voor 1875 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2975 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3850 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. Meer dan de helft van de consumenten kopen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Bovendien bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit type panelen hebben een mooier uiterlijk. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning verplicht in Maren-Kessel?

Voor het plaatsen van panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaal is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-maren-kessel

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Maren-Kessel vergelijken? Door het advies hieronder vergelijk jij binnen enkele minuten een betrouwbare leverancier in jouw streek. Verschillende leveranciers hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de tarieven. Let ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Praten we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Praten we over een woning in privé-bezit? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdracht omschrijven

  Beschrijf duidelijk de woning. De dak-categorie (plat of schuin) en de ligging van het dak zijn van groot belang. Kies daarna de gewenste uitvoerdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De installateur geeft dan aantrekkelijk zonnepanelen advies in Maren-Kessel.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het betreft jouw voornaam en achternaam, een mobiel/vast nummer, en e-mailadres. Zo is het duidelijk hoe we contact kunnen opnemen wanneer er aanvullende info nodig is. Aansluitend ontvangt u ook de offerte op maat.

 5. Offertes vergelijken

  In 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van deskundigen met een goede naam in de buurt. Focus niet uitsluitend op de aantrekkelijkste prijs, maar check ook op certificering (bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, Recyclage, CE-keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Beschik je over een huurwoning, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit hoeft geen probleem te zijn: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We onderscheiden verscheidene duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan verenigingen die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, beginnend bij €25,00 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Oss.
 • Je participeert in een zonnedeel via initiatieven zoals Greencrowd. Jouw stukje zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Wanneer het contract eindigd (standaard 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Maren-Kessel op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Groningen
Een zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar ook financieel is het interessant. De energie die jouw panelen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Concreet: de verrekening betreft puur de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Gaat het om een lokaal project (Centrum, Schadewijk, Industrieterreinen-Zuid, Oss-Zuid, Krinkelhoek, Industrieterreinen-Noord, Ruwaard, Ussen, Buitengebied-Noord, Buitengebied-Zuid, Berghem, Haren, Macharen, Megen, Ravenstein, Herpen, Overlangel, Deursen en Dennenburg, Lith, Lithoijen, Oijen, Maren – Kessel, Geffen)? Wat dat betreft mag men ook belastingen op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat men met verschillende buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 5397, 5398).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!