Zonnepanelen Vught kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Vught? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en fiscaal aantrekkelijk. Dankzij de investering in zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Mede door dalende kosten, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de toe te passen salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoe zit het met kosten en het rendement? Door onze tool check jij uitgebreide gegevens over zonnepanelen kopen in Vught!

zonnepanelen installateur 5261
 • Lagere energielasten.
 • Zet het milieu op 1.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteVught
Postcode5261
Netnummer073 (+3173)
Gasverbruik M31540 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Vught juni 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is al enige jaren uitgefaseerd. In diverse gemeentes vind je interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door te surfen naar www.vught.nl vind jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Vught. Is dit voor jou onduidelijk? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Op die manier bespaar je zo €700,00. Voorts bestaat er een prima salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Vught kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Vught
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Vught zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening. Dit zijn interessante leningen waardoor consumenten met een interessante rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Op dat moment kan je de BTW op aankoop en installatie terugvragen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Ga je voor een set met 10 panelen (€5675), dan is het belastingvoordeel al €1191,75. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Vind je dit ingewikkeld? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden overgenomen door de energieleverancier. Ter compensatie krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Dit noemen we salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Als dat het geval is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor dit “extra” deel. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en vinden we terug tussen de €0,03 en €0,095

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 5 procent rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze planeet, echter ook op financieel vlak. Ongeveer 750.000 woningeigenaren wekken zo zelf stroom op.

Verkoopprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te goedkoper het wordt. Dit komt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Vught komen doorgaans uit tussen de €4800 en €5600, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat voor pak ‘m beet 3080 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Essent en/of NLE betaal je al snel €693 (tarieven juni 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Vught kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de tabel vind je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119006€3600 – €4350€380
2293011€5300 – €5650€600
3335014€6100 – €6175€800
4384016€6375 – €6600€950
5438019€6925 – €7150€1030
6520022€7500 – €7850€1060

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het overeenstemt met een aantal eisen: plek beschikbaar op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak. Evengoed is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Mede door de zonnepanelencheck Vught ontdek je of uw dak in aanmerking komt. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Vught is 3220 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig plusminus 11 pv-panelen van 325 wattpiek. Aanbeveling: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Let ook op de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen passend, voor 1925 kWh moet je rekenen op 8, voor 2875 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3800 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. Bijna alle investeerders bestellen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evengoed kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Heb ik een vergunning nodig in Vught?

Voor het laten plaatsen van panelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Dikwijls is ook een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-vught

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Vught vergelijken? Via onze stappenplan tref jij moeiteloos een betrouwbare vakspecialist in jouw omgeving. Verschillende leveranciers hebben een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de aanschafprijzen. Kijk goed naar relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Praten we over een particuliere of zakelijke vraag? Is het een woning in privé-bezit? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Definieer duidelijk het huis. De woning-categorie (plat + schuin) en de ligging van het huis zijn hierin van enorm belang. Kies tevens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vul gerust het opmerkingenveld in. De specialist levert jou dan ook goedzonnepanelen advies in Vught.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn je voor- en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en een e-mailadres. Dan is het helder hoe we contact kunnen leggen wanneer er aanvullende info nodig is. Nadien zenden zij de offerte op maat.

 5. Alle offertes vergelijken

  In een week krijg je persoonlijke offertes van vakmannen uit de regio. Focus niet uitsluitend op de scherpste prijs, maar check ook op eventuele keurmerken (denk aan ISO certificaat, CE-keurmerk, RoHS certificaat, VDE keurmerk) en beoordelingen van anderen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Woon je in een huurhuis, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of heb je geen financiële ruimte? Dit is geen issues meer: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We kennen verscheidene bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn organisaties die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, al vanaf €22,50 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Vught.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via portalen zoals Greencrowd.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Na afloop van de looptijd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Bijvoorbeeld met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Vught op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een dergelijk zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het is ook goed voor de portemonnee. De energie die jouw panelen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Goed om te weten: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, en niet de energiebelasting. Is het zonnestroom uit de buurt (Vught, Vught-Zuid, Cromvoirt)? Wat dat betreft mag je ook de belasting op stroom afhalen van jouw energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). De conditie is dat je samen met anderen een energiecoöperatie opricht (postcodes 5260, 5261, 5262, 5263, 5264, 5266, 5268).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente