Zonnepanelen Oijen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Oijen? Zonnepanelen zijn duurzaam en je kunt er geld mee verdienen. Dankzij zonnepanelen bij je huis wek je zelf energie op uit de zon. Door o.a. dalende prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en salderingsregeling (teruglevering) zijn zonnepanelen enorm populair. Is het overal mogelijk? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Aan de hand van zonnepanelenrevolutie.nl vind jij waardevolle details die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Oijen!

zonnepanelen installateur 5394
 • Makkelijk geld besparen.
 • Groene investering.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5394
Netnummer0412 (+31412)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Oijen juni 2024

De landelijke subsidiepot bestaat niet meer. In verschillende gemeentes zien we aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via de site www.oss.nl check je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Oss. Is er niets over te lezen? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit kan oplopen tot wel €700,00. Voorts mag je ook gebruik maken van de handige salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Oss kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Oijen
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Oijen kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waarmee huizeneigenaren zonder hoge lasten een speciale lening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Dan mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling indienen als teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Ga je voor een set met 10 panelen (€4900), dan is jouw winst al €1029. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert lever je terug aan het energienet. Ter compensatie krijg je de gehanteerde stroomprijs. De term hiervoor is salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Als dit aan de orde is biedt de energieleverancier een lager tarief voor de “teveel” terug geleverde stroom. Het gaat dan om de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en komt vaak uit tussen de €0,04 en €0,095

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al ruim 750.000 woningen hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe voordeliger het is. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Oijen fluctueren tussen de €5100 en €5700, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in mondt uit in grofweg 2860 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Greenchoice of Powerpeers betaal je daarvoor ongeveer €643,5 (tarief juni 2024). Door goedkope zonnepanelen in Oijen bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hieronder check je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120706€3675 – €4425€420
2302012€5050 – €5825€600
3324016€5950 – €6125€750
4404017€6350 – €6625€950
5439020€6975 – €7150€1010
6501021€7650 – €8100€1100

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het conformeert aan een aantal zaken: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Ook is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Wegens de zonnepanelencheck Oijen zie je de toepasbaarheid voor uw dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Oijen is 3290 kWh. Dit kan je zelf opwekken met pak ‘m beet 10 panelen van 300 wattpiek. Advies: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Maak ook een inschatting van het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 panelen genoeg, voor 1975 kWh gaat het om 7, voor 2975 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3875 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. De doorsnee investeerders kopen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er zijn zelfs all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Mede onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De prijs is erg gunstig, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Moet ik een vergunning aanvragen in Oijen?

Voor het plaatsen van zonnepanelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Helaas is dat anders bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Dikwijls is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-oijen

Plaatsen in de regio:

Interessante installaties:


Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Direkt zonnepanelen bedrijven in Oijen vergelijken? Door middel van tips van onze adviseurs vind jij moeiteloos een betrouwbare monteur in je woonplaats. Verschillende bedrijven beschikken over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk verder dan de tarieven. Let ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere vraag? Praten we over uw eigen woning of een huurhuis? Wat is de stroomvraag? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Omschrijf de aard van het huis. Het genre huis (plat en/of schuin) en de oriëntatie van de woning zijn belangrijke onderdelen. Maak daarna een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De specialist geeft dan aantrekkelijk zonnepanelen advies in Oijen.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Wat we willen weten zijn jouw naam (+ achternaam), een mobiel/vast nummer, en een e-mailadres. Vandaar is het helder hoe we met jou in contact kunnen komen als er meer info benodigd is. Nadien zenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Na 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installatiebedrijven die actief zijn in de regio. Kijk verder dan de laagste offerte, maar check ook op certificering (bijvoorbeeld Recyclage, VDE keurmerk, IEC keurmerk, ISO certificaat) en beoordelingen van anderen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en is het dak te klein voor panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er verschijnen diverse rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld clubhuizen die een stukje dak willen voorzien van zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, al vanaf €20,00 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Oss.
 • Je participeert in een zonnedeel via concepten als Zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na het verstrijken van de periode (meestal 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijv. samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Oijen op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Groningen
Zo’n zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het bespaart je ook geld. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Disclaimer: de verrekening betreft puur de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Gaat het over stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Centrum, Schadewijk, Industrieterreinen-Zuid, Oss-Zuid, Krinkelhoek, Industrieterreinen-Noord, Ruwaard, Ussen, Buitengebied-Noord, Buitengebied-Zuid, Berghem, Haren, Macharen, Megen, Ravenstein, Herpen, Overlangel, Deursen en Dennenburg, Lith, Lithoijen, Oijen, Maren – Kessel, Geffen)? In dat geval mag je ook de belasting op stroom in mindering brengen op de energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je met buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 5394).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!