Zonnepanelen Deursen-Dennenburg kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Deursen-Dennenburg? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en goed voor de portemonnee. Middels innovatieve zonnepanelen wek je jouw eigen duurzame stroom op. Omwille van gunstigere prijzen, de opties voor BTW teruggave, en de toepasbare salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Is mijn dak geschikt? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Door gebruik te maken van de zonnepanelen-vergelijker doorzoek je bruikbare details aangaande zonnepanelen kopen in Deursen-Dennenburg!

zonnepanelen installateur 5352
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Zet het milieu op 1.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • BTW terugvragen.

ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5352
Netnummer0486 (+31486)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Deursen-Dennenburg juni 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau bestaat niet meer. Wel bestaan er gemeentes met speciale regelingen en/of leningen. Bij het energieloket op www.oss.nl doorzoek je de spelregels in de gemeente Oss. Is dit voor jou onduidelijk? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Mede mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit kan oplopen tot wel €800,00. Als laatste bestaat er een prima salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Oss zijn er een aantal opties.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Aan de hand van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Deursen-Dennenburg
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Deursen-Dennenburg kan je een beroep doen op o.a. de Duurzaamheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor consumenten zonder hoge lasten een afbetalingsregeling kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wat dat betreft kan je de BTW op aankoop en installatie indienen als teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5700), dan loopt dit al op tot €1197. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Dan biedt de energieleverancier een lager tarief voor dit “extra” deel. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en ligt tussen de €0,03 en €0,085

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 4% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Grofweg een half miljoen huizen wekken zo zelf stroom op.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen wordt vastgesteld door het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe lager de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De actuele kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Deursen-Dennenburg liggen tussen de €4700 en €6900 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een pakket met 10 panelen staat voor ongeveer 3060 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Greenchoice en Powerpeers betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €688,5 (prijs juni 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Deursen-Dennenburg kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hierna ontdek je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117508€3450 – €4475€410
2284011€5175 – €5725€500
3344015€5950 – €6225€700
4403018€6350 – €6650€920
5439020€6975 – €7250€990
6497021€7500 – €7850€1100

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het conformeert aan een aantal richtlijnen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met de richting tussen oost / west (het liefst focus op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Daarnaast is ligging onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Mede door de zonnepanelencheck Deursen-Dennenburg ontdek jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Deursen-Dennenburg bedraagt 3290 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig om en nabij 10 pv-panelen van 315 wattpiek. Let op: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Denk ook eens na over de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 pv-panelen afdoende, voor 2000 kWh gaan we uit van 7, voor 2850 kWh gaat het om 11, en voor 3950 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement komt aardig overeen. Meer dan de helft van de investeerders kiezen voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evengoed vinden we dunne-film panelen. Dit type PV-panelen vallen veel minder op. De investering is laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Deursen-Dennenburg?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen op uw dak is een vergunning overbodig. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Meestal is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-deursen-dennenburg

Installateur zonnepanelen zoeken

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Deursen-Dennenburg vergelijken? Door de adviezen van onze specialisten vind jij binnen enkele minuten een professionele installateur in de regio. Diverse installateurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de kosten. Check ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zo ontvang je enkel offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Gaat het om een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Treft het een woning in privé-bezit? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Definieer de karakteristieken van het huis. Het soort dak (plat + schuin) en de geografische ligging van het huis zijn essentieel. Selecteer tevens een ideale leverdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De deskundige geeft op die manier toepasbaar zonnepanelen advies in Deursen-Dennenburg.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn achternaam, voornaam, tel. nr. en het emailadres. Op basis daarvan weten wij hoe we contact kunnen opnemen indien er onduidelijkheden zijn. Als laatste verzenden zij de offertes.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installateurs die actief zijn in de regio. Beperk je niet alleen tot de scherpste aanbieder, maar vraag ook om de benodigde certificaten (denk aan TÜV keurmerk, VDE keurmerk, ISO certificaat, IEC keurmerk) en reviews van klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is het dak te klein voor panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Belangrijk: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er bestaan verschillende bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere organisaties die een stuk van het dak willen volleggen met zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, al vanaf +/- €30,00 per 4 weken. Hoe werkt dit?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Oss.
 • Je neemt een “zonnedeel” via initiatieven zoals www.duurzaaminvesteren.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na de gekozen looptijd (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Bijvoorbeeld met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Deursen-Dennenburg op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Groningen
Een specifiek zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar je kan er ook fors mee besparen. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Toelichting: het gaat alleen om de prijs van stroom, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Betreft het stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Centrum, Schadewijk, Industrieterreinen-Zuid, Oss-Zuid, Krinkelhoek, Industrieterreinen-Noord, Ruwaard, Ussen, Buitengebied-Noord, Buitengebied-Zuid, Berghem, Haren, Macharen, Megen, Ravenstein, Herpen, Overlangel, Deursen en Dennenburg, Lith, Lithoijen, Oijen, Maren – Kessel, Geffen)? Dan kan jij ook de stroom-belasting in mindering brengen op de energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). De eis is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 5352).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!