Zonnepanelen Ravenstein kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Ravenstein? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en besparen je geld. Aan de hand van de zonnepanelen van tegenwoordig wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Gezien de steeds gunstigere prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de toepasbare salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is mijn dak geschikt? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Dankzij onze vergelijker check jij toepasbare adviezen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Ravenstein!

zonnepanelen installateur 5371
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5371
Netnummer0486 (+31486)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Ravenstein juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie kan je niet meer aanvragen. Verscheidene gemeentes werken met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Op de energie pagina’s van www.oss.nl doorzoek je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Oss. Kom je er niet uit? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Op die manier bespaar je zo €900,00. Ook kan men kiezen voor de prima salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • Binnen de gemeente Oss kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Aan de hand van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Ravenstein
Direct zonnepanelen bestellen? In Ravenstein zijn er leningen beschikbaar zoals de Groene lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huizeneigenaren tegen een speciaal rentetarief een afbetalingsregeling kunnen nemen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Op dat moment kan iedereen de aankoop BTW indienen voor teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€4625), dan is het voordeel al €971,25. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Loop je ergens tegenaan? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je terugleveren aan het net. Daarvoor ontvang jede reguliere stroomprijs. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Als dit aan de orde is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de overproductie. De term hiervoor is de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en varieert tussen de €0,055 en €0,09

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is overeenkomstig met een royale 4% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze planeet, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al ruim 550.000 woningeigenaren hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen kan men berekenen met het type/merk, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe lager de investering. De reden daarvan is: omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De verwachte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Ravenstein liggen tussen om en nabij de €5300 en €5500, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Verwachte opbrengsten
Een set met 10 panelen draait uit op plusminus 2750 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Budget Energie of Oxxio betaal je daarvoor zo’n €618,75 (kosten juni 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Ravenstein kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hierna ontdek je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119608€3550 – €4225€380
2306013€5275 – €5800€625
3344016€6025 – €6025€875
4390018€6325 – €6850€890
5447020€6900 – €7275€1020
6514021€7600 – €8150€1070

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het conformeert aan een aantal eisen: voldoende plek beschikbaar, met de richting tussen oost / west (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een degelijke dakconstructie. Overigens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Door o.a. de zonnepanelencheck Ravenstein bekijk je de toepasbaarheid voor uw dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ravenstein is 3290 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig zo’n 10 panelen van 290 wattpiek. Concreet: we spreken hier over een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 pv-panelen passend, voor 1950 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2800 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3875 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. De meeste mensen kopen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Eveneens vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Hoe zit het met een vergunning in Ravenstein?

Tijdens de montage van panelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Meestal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-ravenstein

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Ravenstein vergelijken? Door gebruik te maken van tips van onze adviseurs vergelijk jij binnen enkele minuten een betrouwbare aanbieder in je postcoderoos. Een aantal specialisten beschikken over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Er is meer dan alleen de prijs. Houd ook rekening met kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Gaat het om een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het uitgangspunt een particuliere woning of huurwoning? Wat is de stroomvraag? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Detailleer duidelijk de woning. Het genre dak (schuin + plat) en de geografische ligging van het huis zijn cruciaal. Selecteer daarna een installatiedatum die uitkomt. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De adviseur geeft op die manier interessant zonnepanelen advies in Ravenstein.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn gegevens als: voorletter + achternaam, het 06-nummer, en e-mailadres. Dan weten wij op welke manier je contact wilt onderhouden voor eventuele vragen. Nadien versturen ze de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijk offertes

  Na zo’n 5 werkdagen ontvangt u een of meerdere offertes van specialisten die goed staan aangeschreven. Kijk verder dan de scherpste aanbieder, maar bekijk ook voorwaarden/keurmerken (zoals bijv. ISO certificaat, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk) en klantervaringen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of heb je onvoldoende budget? Er zijn goede alternatieven: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We zien diverse interessante collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor scholen die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, beginnend bij €35,00 (maandelijks). Hoe werkt dit?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Oss.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via onder andere Greencrowd. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Zodra de contractperiode is verstreken (15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Bijv. samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Ravenstein op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Groningen
Een zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Vergeet niet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Spreken we over een lokaal zonne-energie project (Centrum, Schadewijk, Industrieterreinen-Zuid, Oss-Zuid, Krinkelhoek, Industrieterreinen-Noord, Ruwaard, Ussen, Buitengebied-Noord, Buitengebied-Zuid, Berghem, Haren, Macharen, Megen, Ravenstein, Herpen, Overlangel, Deursen en Dennenburg, Lith, Lithoijen, Oijen, Maren – Kessel, Geffen)? In dat geval kan jij ook de energiebelasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). De eis is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een energiecoöperatie opricht (postcodes 5370, 5371).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!